Megbontotta a viharos erejű szél egy többszintes sorház tetőszerkezetét szerda délután Székesfehérváron – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. 

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, Székesfehérváron a Hübner András utcában egy többszintes sorház tetőszerkezetén 150 négyzetméteres felületen megbontotta a profillemezt a viharos erejű szél. A tetőről leszakadó törmelék parkoló autókat és más épületeket is megrongált. A még veszélyes darabokat a székesfehérvári tűzoltók eltávolították, és rögzítették a még ép részeket – tette hozzá.

Épületre dőlt fa egy agárdi táborban, de az ott tartózkodó több mint harminc gyermek közül senki sem sérült meg – tájékoztatott a szóvivő. A fát a pusztaszabolcsi tűzoltók egy fővárosból érkező magasból mentő gépjármű segítségével távolítják el.

A viharos szélben kidőlt egy fa Székesfehérváron egy buszmegállóban, az ágai eltaláltak egy gyalogost, akit a mentők kórházba vittek. A Seregélyesi úton pedig egy leszakadt villanyvezeték miatt gyulladt meg két, a vezeték alatt parkoló személygépkocsi.

Gánt-Gránáson egy melléképületben keletkezett tűz villámcsapás miatt.

A szóvivő elmondta: a késő délutáni órákig viharkárok miatt közel 120 bejelentést kaptak főként a megyeszékhely és a Velencei-tó térségéből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.