Folytatólagosan elkövetett, közösség elleni uszítás bűntette miatt vádat emelt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség.

Zsíros Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében azt írta, a vádirat lényege szerint Orosz Mihály Zoltán 2014 nyarán egy ünnepségen a község polgármestereként beszédet mondott az önkormányzat épülete előtt. "A beszéd célja az volt, hogy a hallgatóságban bizonyos csoportokkal szemben félelemérzést, ellenszenvet, gyűlöletet alakítson ki, egyidejűleg az általa hamisan beállított támadással szembeni fellépésre buzdított" – ismertette a főügyész.

Zsíros Zsolt a vádiratot idézve elmondta, a vádlott az önkormányzat alkalmazásában lévő személlyel Izrael vezetőit ábrázoló bábukat akasztatott fel, nyakukba megalázó tartalmú feliratot helyeztetett, valamint megtaposott egy Izrael zászlaját utánzó, de szabadkőműves jelképeket tartalmazó papírlapot. A polgármester a rendezvény utáni hagyományőrző megemlékezésen is gyűlöletkeltésre alkalmas beszédet tartott. Mindkét eseményről felvételt készíttetett és felrakatta az internetre.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint a sérelmes internetes adattartalmak végleges hozzáférhetetlenné tételét indítványozta.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Öszöd után sokan vonultak akasztott Gyurcsány bábúval...nemhiszem hogy bárkit is bepereltek volna...
Kedves agymosott farkas...a Qrbán szobor rugdosásából bírósági per lett...ezekből az akasztott izraeli bábókból is...érted már mire céloztam? (Kétlen, hogy értenéd egyébként)
Nem sajnálom én egyiket se, csak az egyenlőtlenségre szerettem volna rámutatni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Freewolf:! Az is szemétség volt! Ugyan úgy mint Gyurcsány akasztása és égetése,csak ott akkor senkit nem vontak felelősségre! Ezt hívják felénk, kettős mércének!
mate03
@barew7: Ez nem bírálat volt! A szólásszabadságnak is van határa! De ő megkerülte!Szögesdrótot neki!
Freewolf
@mate03: Ha Gyurcsány bábuja és Orbán hungarocel szobra inzultálása nem közösség elleni izgatás akkor a két izraeli jómadáré sem az!
Toby
@Freewolf: Igazolhatóan lassul a Föld forgása ! Ez nem aggasztja Debil Mihály helytartót ?
mate03
@Freewolf: Te kevereg a szezont a fazonnal! Izrael,védekezik az egész közel kelettel szemben! Az teljesen más káposzta! Júdea mindig is a zsidók országa volt!
kukac50
Ezek után Orbán migránsellenes plakátjaiért is kellene kiszabni büntetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.