Gyengébben sikerültek idén a középszintű magyar és matematika érettségik, mint tavaly az Oktatási Hivatal adatai alapján. A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint legalább 50 százalékkal kellene csökkenteni a tananyagot az iskolákban – írta a hirado.hu.

Ugyanis Keszei Sándor szerint az utóbbi időben igencsak megnőtt a tananyag mennyisége, amit a gyerekek már "csak magolással" képesek elsajátítani.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkársága az idei érettségi vizsgákról azt közölte az MTI-vel: az egyes vizsgatárgyak esetében középszinten a tanulók eredményei nem mutatnak szignifikáns változást – ez a matematikánál például 4 század százalékos csökkenést jelent a tavalyihoz képest. A legtöbb tantárgy esetében szinte változatlannak tekinthetőek az adatok, míg az informatikánál nagyobb mértékű, 4 tized százalékos javulás mutatkozik a korábbi évek eredményeihez képest.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jageragnes
Véleményem szerint nem jut elég óra matekra és magyarra, mert "felesleges" órákkal (erkölcstan, hon és népismeret...) terhelik a diákokat.
Ahelyett hogy több óraszámban erősitenék a matek gyakorlást pld...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.