Egy olvasónk eléggé felbosszantotta magát a tegnapi matematikaérettségi után, hiszen a köztévé egy Lükő Gábor nevű okleveles matematikussal oldatta meg a feladatsort, aki viszont nem végzett igazán jó munkát. Itt a levél relváns részlete: - Már a könnyű, első részben is volt hibája: 4. feladatban, ez a híres paraméteres egyenlet: b=+-gyök 89-et ír megoldásként b=+-3 helyett (a hiba oka, hogy elrontott egy előjelet a diszkriminánsnál). - 10. feladatban a kör sugarát adja meg, de az átmérőt kéri a feladat. - 12. feladat megoldása teljesen rossz, az indoklás és az eredmény is, 1/4 helyett 1/6 a helyes végeredmény. - Valamivel nehezebb második részben: 15. feladat a. részének a végeredménye rossz. - Érdekes közjáték a 17. feladatnál: mivel a diákoknak lehetőségük van egy példát kihagyni így a tanár úr is kihagyott egy példát. Ilyent életemben nem láttam. - 18. feladat a., b., c. részének megoldása teljesen rossz, magyarul az egész feladatmegoldás hibás Mivel én ehhez legalább...

Forrás: comment.blog.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az új hírtévé matematika szakértője nem tanít véletlenül Matolcsy egyetemén? Biztos felvennék, ha ezeket a megoldásokat beküldené, hisz annyira unortodoxak.
És ilyen szakértők irányítják az országot már 5 éve.
human
@Mirabilis: Ezt emelném ki a cikkből:
"A számtantudományban van valami kegyetlen. A dolgok úgy vannak."
Ez az amivel Orbán és Matolcsy már 5 éve harcol. A franc se bánná, ha nem tudnak számolni, ha csak a saját életüket nehezítenék, de itt 10 millió ember életéről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.