A sötét középkorban kevesebb adót vetett ki a földesúr, mint ma az állam. 100 forintból 65 az államé - ezért nem megy itthon tisztességesen! Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a léggömbhámozó Bt. ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300. 000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki! Aztán jön az állam, és azt mondja a Bt. -nek: Gratulálok a bevételedhez, és amiért ezt a pénzt a dolgozónak adod, itt ez a pici lista arról, hogy mit kérek tőled: Nyugdíjjárulék (18%) 54 000 Ft Egészségbiztosítási járulék 33 000 Ft Egészségügyi hozzájárulás 1 950 Ft/fő Munkaadói járulék (3%) 9 000 Ft Szakképzési hozzájárulás (1,5%) 4 500 Ft Így aztán mire a munkáltató levegőt vesz, máris kifizetett az államnak 102 450 Ft-ot, a fizetésünk tehát rögtön 402 450 Ft-jába került, úgy is vehetjük, hogy 400. 000 Ft a bruttó fizetésünk, hiszen ennyibe kerülünk a cégnek.

Forrás: vilaghalo.info
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Emlékszem, az átkosban tanultuk, hogy a sötét középkorban a gazdag földesúr kizsákmányolta a jobbágyokat, és 10%-át elvette a termelt javainak, aztán jöttek a papok, és elvittek másik 10%-ot
20% - húsz százalék volt MINDEN teher, amit fizettek!
Ebből a 20%-ból fényűző paloták és templomok épültek, hadseregeket tartottak fent, kövérre híztak a gazdagok.
Most kb. 65%-ot húz az állam a fizetésen, még sincs pénz semmire.
Hol az a rengeteg pénz?
dr lópicigáspár
@zöldszem: Költői a kérdésed, hol az a rengeteg pénz? Ezt mindenki tudja. Vannak, akiknek a zsebük feneketlen...
zöldszem
@dr lópicigáspár: Persze költői,, hisz ma, 20% csak egy emberé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.