A lehető legmodernebb technikai eszközökkel, például hőkamerákkal is védi a rendőrség a magyar-szerb határszakaszt – mondta Balázs László rendőr ezredes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának helyettes vezetője elmondta: összesen tíz úgynevezett stabil, vagyis telepített hőkamerából áll az a rendszer, amely – szinte teljes körűen – ellenőrzi az említett határszakaszt.

A rendőrök ugyanakkor rendelkeznek mobil, vagyis gépjárműveken szállítható kamerákkal is, amelyekkel már teljesen lefedhető a határ.

Egyetlen ilyen hőkamera egyébként 10 kilométeres sugarú körben képes ellenőrizni a körötte lévő területet – tette hozzá. Balázs László szólt arról is, hogy a határszakaszon folyamatosan járőröznek a kollégái, így nagyon gyorsan képesek reagálni, "ha egy migránscsoport megjelenik".

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@m.macskosz: Az nem igazságos! A Pintérnek is jár valami, legfeljebb majd felül-innoválja a sarkatlan zoknikat olyan fakultatív zoknicsodával, melynek külön kivánságra - gombnyomásra - hangtalanul besurran a sarokrésze. :-)
m.macskosz
@eugen4402: :) :)) :)))
Rád ilyen jótékonyan hat a kánikula? :)
Én meg itt szenvedek, mert elveszett a humorérzékem...
További szép estét Neked és Mindenkinek! :)
eugen4402
@m.macskosz: Ilyenkor "gondolj a hosszú télre kedvesem, mert hosszú lesz a tél, én úgy hiszem..." Viszont kívánok szép estét.
Hari
Számoljunk: 17 hőkamera=170 km kerítés. Akkor minek is a kerítés ?
Hari
@Fradigege: egy újszülöttek minden vicc új. Egyébként ez csak megerősíti a nagy káoszt, ami oda fenn a fejekben van még arra sem képesek, hogy egyformán hazudjanak. No meg a kerítés látványos, jobban el lehet adni a publikumnak, a cirkuszért meg semmi sem drága, főleg ha a mi pénzükből adják elő. Nem lennék meglepődött, ha mégsem lenne kerítés, a várt propaganda siker ugyanis elmaradt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.