A Fidesz büntetőpolitikája alapjaként hivatkozott arra, hogy bűnözőknek a börtönben a helyük, a visszaeső, erőszakos bűnözőknek, a gyilkosoknak és a gyerekgyilkosoknak pedig egy életre ott a helyük – közölte a kormánypárti frakció vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz-frakció ezt arra reagálva tudatta, hogy Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány sikerrel védte meg a magyar jogrendszerben legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy ez a büntetés forma megmaradjon.

A Fidesz azt írta: 2011-ben a szocialisták európai parlamenti képviselői elérték, hogy az új alaptörvényről és a többi között a tényleges életfogytiglanról európai parlamenti vitát tartsanak, ahol elítélték ezt a jogintézményt. Magyarország végül a strasbourgi bíróság előtt megvédte az intézkedést, így az továbbra is a magyar büntetőpolitika része maradhat.

A polgári kormány szigorú büntetőpolitikája és annak legsúlyosabb büntetési formája, a tényleges életfogytiglan működik – állapította meg a képviselőcsoport, hangsúlyozva: eddig 48 gyilkost, köztük több gyermekgyilkost tudtak egy életre rács mögé zárni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Érdekes megközelítés a fütyi-sz részéről!!!És az összes fütyi-sz es tolvaj, mutyizó banda még mindíg szabadlábon van!!!Pedig az ő helyük is a börtön mélyén lenne!!!
zöldszem
Na vazze. Megint egy hazugság!
Az EU, nem az életfogytiglant kifogásolta. Az életfogytiglanra ítéltnek lehetőséget kell adni, az ítélet felülvizsgálatára. Pl: 20 év múlva kéri a felülvizsgálatot. Tárgyalás...majd ítélet. "A bíróság nem látja indokoltnak az elítélt szabadon bocsájtását" Ennyi. Mit védtetek meg, elfogadtátok, az EU előírását. Az elítélt kérheti az ítélet felülbírálását. Szó sem volt, hogy az EU nem engedélyezi az életfogytiglant! Végül is a nyájnak kell az abrak! Beveszi? Beeee!
pbalage
amikor a rezsicsökkentés volt a téma, akkor azt hajtogatták, mint a friss elemmel rendelkező duracell nyulak. Az a nyúl már nem dobol, úgyhogy most egy másik nyúlba raktak elemet.
Kamcsatka
Enyhén szólva is morbid, amikor fideszes köztörvényes bűnözők fejtik ki véleményüket a magyar büntetőpolitikáról. A fideszes demokrácia csúcspontja amikor a maffiózók nyíltan és bátran elmondhatják magukról, hogy jogállamban hol is lenne a helyük. Poltpotnak már meg sem kell szólalnia, anélkül is tudjuk hogy hová tartozik.
silber13
Ne, kell messzire menned Robika! Nézz csak szét a csapatodban!
GeoCravker
Orbán, Mészáros, MAtolcsy és a többiek már gyakorolják a zacskóragasztást?
iskolakerülő
Bűnözők ugatnak bűnözőkről ...Van bőr a pofájukon!
Desischado
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű! Ők dumálnak?! Nekik kéne már a börtönben lenniük!
kkalman
Vicces, amikor köztörvényes bűnözők gyülevész hada papol a bűnözőkről a szokásos önfényezés közben. Annyira fényezik magukat, hogy még a hivatalos EU álláspontot is elferdítik, csak hogy az önfényük minél nagyobb legyen.
Pedig ha észrevennék, hogy megkopott az már!
Freewolf
Mi ezzel a baj? A mocskos gyilkosokat nem kell szabadon engedni! Végre egy párt, amelyik a rendes, becsületes emberek mellett van és nem a bűnözők és gyilkosok jogaiért nyavalyog!
mate03
@Freewolf: Talán nekik is be kellene tartani, a törvényeket! Akkor még egyet is érthetnénk!Ennyi mutyi és korrupció,csak a 30-évek ,uram-bátyám,rendszerében volt!
Freewolf
@mate03: Még a Gyurcsány éra alatt annyi szoci volt börtönben, hogy ott már frakciót alakíthattak! Ezek a után a Fideszre mutogatni, ahol is senkit el nem ítéltek, pusztán rosszindulatra utal!
mate03
@Freewolf: Csak azért,mert van egy Polt Péterük!Érdekes módon a Budai Gyula biztos úr,több mint ezer feljelentéséből,hány került bírósági szakba?Hány esetben hoztak felmentő ítéletet?Feljelenteni koholt vádak alapján könnyű,de azt bizonyítani is kell! A (fidesznél)Fel merül az alapos gyanú! Számok,tények igazolják!Úgy hogy hátrább az agarakkal!
Freewolf
@mate03: Miféle alapos gyanú? Se tárgyalás, se ítélet, csak a sajtóban megjelenő rágalmak. Ugyan miféle számok és tények? Nagy népszavás hőbörgések, aztán kiderül, hogy minden alaptalan!
mate03
@Freewolf: Csodálkozol? Polt Péter a legfőbb ügyész!Nem mer sőt nem akarja meghallgatni,ami a (fidesz)ellen szól! Ezt hívják,szerecsen mosdatásnak!
nyanya001
@mate03: A Budai aki halottakkal üzletelt !
kata53
Szerintem a legnagyobb bűnöző a fidesz! És még ők pofáznak?:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.