GeoCravker

Mégis megkapják soron kívül az oltást a papok és lelkészek
@voltmárjobbis: Az intenzíven nagyon kevés az ateista. Az "elfekvők" termeiben is.
Az, hogy az egészség hamis látszatával, és az empátia hiányával felfegyverkezve valaki olyan barom, ami a csövön kifér, az semmit nemjelent akkor, amikor pofán veri egy betegség, és bemutatkozik neki a Kaszás.

Ott ahol a halál arat a végtisztességet adó papok, a kórházi ágynál a beteggel imádkozó lelkészek akkor is megérdemlik a tisztelet, és a védelmet, ha a szerepük nem több egy pszichológusnál. De akiben a beteg valószínűleg jobban megbízik emberileg, mint a hitét kiröhögő rokonaiban, vagy a kutya futtában arra járó orvosban.
Jakab Péter ismét beszólt a "fideszes ficsúroknak"
Jakabnak jelest. Így kell kultúráltan panelprolizni, miután beszólt válogatás nélkül gyakorlatilag a fővárosiaknak.
Nem mintha mindenki budai lenne, nopláne nem elit.
De ezt a szembeállítást nem lehet másként értelmezni:
"Mi nem a budai elitből jöttünk, hanem a vidék valóságából"

S bár eddig sem nagyon kedveltem a neofasiszta kenderkócból látszat-kivakaródzott Jobbikot, de mert bár nagyon nem a Rózsadombon, de Budán születtem és nőttem fel, most már garantáltan nem szavazok sem a jobbikra, sem egy olyan egységsugarú zoo-ra, aminek tagja.
Durván egymásnak esett Vágó István és Menczer Tamás az oltások miatt
Mencer hülye. Viszont az ellenzék is elkommunikálta magát.
Még emlékszem, hogy amikor beleálltak, akkor 100 decibellel ment "a kínait soha' refrén. Majd megjelent egy 6 decibeles kiegészítés suttogva, hogy "amíg nincs ilyen-olyan papírja" . Az eredő kommunikáció mégis csak úgy ment át, hogy ha Orbán a kínait javasolja, akkor juszt sem. De az, aki beszáll a negatív attitűdű kommunikációba, viszont nem ért hozzá, vagy rossz témát választ az így jár.
A magyar virológus szerint kényszeríteni kell, ha valaki nem akarja beoltatni magát, "elmennek az erdőbe remetének, kihalnak, vagy beoltatják magukat"
Duda Ernő, azóta a propelleres promóciós nyilatkozata óta, nálam egy tapló, akinek a fia, mint egy biotechnológiai cég vezetője korántsem biztos, hogy érdektelen a vakcina-bizniszben.
S persze korábban sem biztos, hogy nem ezért nyomott le egy agitprop promóciós szöveget a pfizer-trutyi mellett. Azt alkalmasint szakmailag gyakorlatilag megalapozatlanul.
Amúgy nem kifejezetten virológus, ha figyelembe vesszük, hogy a tárgykört legalább közelítő könyve 1980-ban jelent meg, és azóta kicsit fejlődött a tudomány.
Karácsony Gergely: mindenkinek komoly felelőssége van a nyitással kapcsolatban
@sgl: Jakab a Jobbik neofasisztoid fénykorában lett a párt tagja, és már 2009-ben Valaki volt a pártban. Abban, aminek ellenzékiségében, ahogy az LMP-ében, vagy a Momentuméban sem vagyok biztos. Jelenleg világosabban látom, hogy melyikre miért NE szavazzak, mintsem azt, hogy melyikre miért igen. incl. a kormánypártok.
Az üres lózungok nem érdekelnek. Az sem, hogy aki nem szavaz az ezt, azt, meg a másikat is erősíti. A hitvitában gazdag ökölrázás maximum a kocsmában érv a negyedik vodka után.
De ez magánvélemény és se le, se rábeszélni nem akarok senkit arról, hogy elmenjen és leadja a voksát a semmik szimpatikusabbjára. Csak majd kéretik nem csodálkozni egy hallgatólagos nagykoalíción, vagy csak szimpla magyarázatokon, hogy a Jobbik, vagy bármelyik másik széltoló, mikor miért szavaz a Fidesszel.
Karácsony Gergely: mindenkinek komoly felelőssége van a nyitással kapcsolatban
Értem, hogy Karácsonynak magas a főpolgármesterség, mint bolhának a székláb, de ha nem megy, nem kell erőltetni. A lakosság megosztása a bicikli-kampánnyal is remekül sikerült. Most jöhet az oltáshoz való viszony menti stb. megosztás. Hurrá! Orbánnal szeretne versenyezni? Vagy Karácsony is csak a zavarosban halászva tud vezető lenni?
Karikó Katalin: ember azon dolgozik, hogy a másik nehogy megbukjon, mert ugye, ha valami tragédia történik, akkor az összes „mRNS boltot” be lehet zárni
@sgl: Semmi olyat nem írtam, és ezt is tudom, amit ne lehetne pár perc alatt akár a guglban megtalálni. Remélem nem is az jött le, hogy K.Katalint áltudósnak gondolnám. Még Duda emeritust sem tartom annak, csak betegre röhögtem magam a promóciós próbálkozásain.
Az, hogy biológiai ismereteimre alapozva, személy szerint jobban bízom a politípusos vakcinákban, mint a szűk spektrumú gyártmányokban, és ezért maradok, ha tudok a kínainál, az meg egyéni véleményem.
Karikó Katalin: ember azon dolgozik, hogy a másik nehogy megbukjon, mert ugye, ha valami tragédia történik, akkor az összes „mRNS boltot” be lehet zárni
@sgl: Ne értsd félre. Nem az zavar, hogy Katalin üzletileg érdekelt a GMO-vakcinákban, hanem az, hogy erről az "apróságról" elfeledkeznek a messiásvárók.
Egyébként az mRNS-technikát alapvetően onkológiai célra fejlesztették ki, és arra is használták elsősorban az utóbbi évig. Ahol, ha belegondolsz nem hátrány, hanem elvárás a célzott autoimmun reakció (a ráksejt is a tied). Ugyanez az autoimmun-kockázat kifejezett hátrány a tömeges oltásra alkalmazott vakcinánál. Nyilván módosítottak a technikán, ezt elhiszem. De ettől még alapvetően kísérleti szerről beszélünk.
Karikó Katalin: ember azon dolgozik, hogy a másik nehogy megbukjon, mert ugye, ha valami tragédia történik, akkor az összes „mRNS boltot” be lehet zárni
Magyarul: az mRNS GMO-vakcináról továbbra is szájhagyományok, úgy-ahogy megalapozott in vitro modellkísérletek, és néhány millió kísérleti személyről begyűjtött adatok vannak.
Nemhiába. A technológiát nem erre találták ki eredetileg. Nem erre optimalizálták. Ettől még akár jó is lehet. De talán nem az ebben üzletileg érdekelt cég alkalmazásában levő vezetőségi tag a objektívebb információforrás. Még ha kutató is volt ifjabb éveiben
Boldogkői: Ne nyissanak áprilisban az iskolák, a védettek erős jogosítványokat kapjanak
@division: Előordultam az akadémiai szférában. Nem voltam és ma sem vagyok hasra esve (amikor az akkor még számomra inkább hobbinak számító informatikában megkaptam az első fizetésem, akkor az nagyjából a duplája volt a kutatói fizumnak, fokozat ide-oda... de ez egy másik történet). A 7 számjegyhez a fiam két egyetemen tanít, s valóban jelenleg online. Ez azonban mit sem von le abból, hogy az egzisztencia fedezete alapvetően külső forrású. Magyarul kitett az ország általános helyzetének. Alkalmasint ezt Te sem cáfoltad.
Ergo, lehet elméleti modelleket felállítani, meg ahogy mondod, reklamálni az államnál, de ettől még legfeljebb inflációs pénzből lehet osztani, ha nincs gazdasági tartaléka az országnak. Alkalmasint sejtem, hogy miért nincs, de mintha nem láttam volna százezres tömegeket megszervező ellenzékiséget, és ezt követő megmozdulásokat stadionilag, mezőgazdaság-szétverésileg, korrupcióilag, stb. De ez is annyiban másik történet, hogy ha ma akasztanak, attól sem lesz több pénz holnap.
Ilyen esetben továbbra is sajátosnak érzem, ha árkon túli hegymesterek (s Boldogkői, minden kémcsőismerete dacára ebben a témában szerintem az) ötletelnek a biztos egzisztenciájuk tudatában arról, hogy kiével kellene másnak vernie a csalánost. Lehetőleg tőle távol, gondolom.
Miközben azt is elengedem, hogy a gazdasági satufék az adott víruscsalád bármely tagja ellen szerintem nagyjából nulla hatásfokú védekezés, viszont a biciklisbalaeseteknél is kevesebb valós* áldozatot követelő fertőzési hullám világszinten remek fedőtörténete az évtizede görgetett recessziós és erőforrás-válságon alapuló válsághullámnak.

*valós áldozatként azokat tekintem, akiknek nem volt olyan kezelt, illetve egy boncoláson kiderülő, különben elhanyagolt alapbetegsége, amely bármilyen lázroham, illetve immunológiai sokk esetén halálos lett volna. Ők ugyanis bármilyen lázzal járó betegségben, vagy immun-terhelést jelentő helyzet hatására másban is meghaltak volna. Az influenzától a hasmenésen át szinte...
Boldogkői: Ne nyissanak áprilisban az iskolák, a védettek erős jogosítványokat kapjanak
@division: A kutatóintézeti egzisztencia úgy épül fel, hogy a kutató hozza azt amije van, és az állam fizeti, amit fizet. Ha eltekintünk a K+F nevű nem egyszer korrupciós alapú pénzektől.
Egy biológiai kutatónak akkor van egzisztenciája, ha vagy az állam fizeti meg (bármilyen cimkéjű csatornán), vagy beül egy piaci cégbe, mint Karikó kartársnő. Esetleg a családot delegálja egy ilyenbe. Alkalmasint ez a többi akadémiai szájtépőre is igaz. De ezt, mint kutatásban valaha dolgozó Te nyilván jobban tudod, mindent IS.
Ha "nem dolgozó szülő" nálad a munkanélküli alternatívája, akkor is megértem. Ha viszont a home-officeban dolgozó, akkor meg különösen.
Ettől függetlenül: Boldogkői, mint árkon túli hegymester, aki sem nem járványtan-, sem nem közgazdász alig kompetensebb véleményalkotó ebben, mint bármelyikünk, aki látott már egy biológiakönyvet.
Boldogkői: Ne nyissanak áprilisban az iskolák, a védettek erős jogosítványokat kapjanak
@division: Magyarország gazdasági struktúrája olyan, amilyen. A "kisvállalkozók" nem kis része kényszervállalkozó, és boldogan elmenne munkaviszonyba, ha tudna. Vannak ágazatok, amelyben a vállalkozások, kevésbé szívták meg, vannak amelyekben nullszaldósan, de számosan nagyon megszívták.
Az ország gazdasági tartaléka már tavaly júniusra kiderült, hogy pont nulla. Az oknyomozás során fel lehetne kötni pár politikust, de ettől a végeredmény nem változna.
Az ország gazdasága a gyakorlatban összeomlott. Ki lehet menni tüntikézni több pénzért, további bezárásokért, és a kijárók statáriális tarkólövéséért is. De ez emlékeztet az egyszeri szölősgazda esetére a jégesővel.
Fenntartom tehát: egy celebesedő szinte elméleti biológus a biztos egzisztenciával a segge alatt könnyedén nyilatkozgathat. Valamiről, aminek egyik oldala sem a szakterülete. sem az empidemiológia, sem a makroökonómia.
Boldogkői: Ne nyissanak áprilisban az iskolák, a védettek erős jogosítványokat kapjanak
@division: Na és?
Pl. Duda Ernő prof.emeritus. Aztán mégis lenyomott egy tök idióta promóciós nyilatkozatott a pfizerbiontech GMO-vakcinája mellett. Nyilván tök függetlenül attól, hogy a fia cége biotechnológiai cég.
Egyébként Boldogkői, azon kívül, hogy celebesedik, mint írtad alapvetően kémcsővirtuóz és nem epidemiológus, nyilván van egyfajta szakmai véleménye.
Engem speciel azt követően is érdekelne a véleménye, ha az ország satufékes gazdasági összeomlására hivatkozva fél évre bezárnák a laborját, felajánlanának neki egy kecskét és egy kapát, aztán oldja meg. Valószínűleg hamarabb lenne nyitáspárti, mint Gulyás Gergely.
A hazai lelkészek is soron kívüli oltást kérnek
Kasler egy idióta, és Erdő Péter egy barom.
De a kórházi lelkészeket az szólja le az itt egybegyűlő hülyék közül, aki átvállalná a munkájukat. Nem is életfogytig., Csak egy hónapra. Nem is koronavírusosak között. "Csak" egy hospice kórházban.
Elképesztő hibákat találtak a magyar koronavírus-halottak nyilvántartásában
@csipetke: Nem igazán. Egy diktatúra lehet kegyetlen, elnyomó, és pokolra való. De ettől még meg lehet a maga belső logikája és következetessége. Az a fajta játékszabály-gyűjtemény, ami mentén működik. A keményebbek között ld. Frankó uralmát anno, a demokretének közül DeGaulle-t, és az árnyékban lavírozó, de lazított esetet nálunk Kádárét a '970-'980 -as években.
A mai magyar valóságban látható kreténül kapkodva habzsoló skizoid trógerizmus, csak Orbánra, és néhány hozzá hasonló történelmi szemétdomb-töltelékre jellemző.
Elképesztő hibákat találtak a magyar koronavírus-halottak nyilvántartásában
A bácsi rendszermérnöknek mondja magát, és közli, hogy a statisztikakészítésben min akadt el.
Nos, ha egy diák azt állítja, hogy egy címszavas legyűjtést ilyenek miatt nem tud megcsinálni, akkor egy középszintű OKJ-vizsgáról úgy vágom ki, hogy a tanára jár többet iskolába.
A sed nevű, rendszermérnökként ismerős kütyüvel kb rutinfeladat. Excel-ben akár már 5-10 perc is.
Ha Rozika a félkezű és SNI-s ruhatároslány nem tudja megoldani, azt elfogadom. De egy rendszermérnök...
Ki és kit akar hülyének nézni... Az, aki ebből hírt csinált.
Orbán: én az oltás beadása utáni napon már dolgoztam, így a tanároknak is elég kezdés előtt beadni
@sgl: tévedtem. Elnézést.
Amúgy az iskolai végzettsége az egy külön mese. Arra a szakdolgozatra egy pótvédést osztottak volna bárki másnak (akinek nincs párt-hátszele)
A volt külügyminiszter, Kovács László felesége is megszólalt
Egyrészt a Fidesz prominensei napi hálaimát mondanának a szüleiknek, ha a fejükben fele annyi van, mint amennyi Kovácsnak volt a beomlása előtt. Az olyan idióták, mint Rezsisziszi, és a debreceniörököske napi nyolcszor.

Másrészt a a családja vagy mindenkinek a magánügye, vagy akkor Vajnáné, Rogánné esetében, illetve az ereszcsatornák büszke szeretője esetében is kéretik az árfolyam feszegetése. Az olyan morális alsókat, mint a dajcstompi, a két lábon járó nemiszerv, hagyjuk is.
Békássy Szabolcs: Az orosz és a kínai vakcinákkal szembeni politikai kampány hatása egyre kevésbé érződik
Az ellenzék a a vakcinákkal kapcsolatban elég szennyes kampányt folytatott. 100 decibellel ment a politikai kampány a kínai vakcinával szemben, és 6 decibellel, zárójelben utánamondták a jogi felmentést biztosító záradékot az eu-papírokról, stb. A háziorvosoké a tiszteletem, hogy a lehetőségekhez képest lesz..ták a mindkét oldali hangulatkeltést.
Viszont azoktól, akik orvosbiológiai, szakorvosi alapon olthatók lettek volna az egyébként biológiai okokból akár hatékonyabbnak is tekinthető kínai vakcinával, ám azt visszautasították a kampány miatt, és netán lebetegszenek emiatt, mikor kér elnézést a sok decibelvirológus. Beleértve akár az olyan ex-orvosokat is, akik már régen politikusok pelenkáit cserélik (pl. Falus dr.).
Drámai a helyzet: Ezek a legfrissebb adatok a koronavírusról
@Eladott Ország: Az orvosoké ugyanúgy minden tiszteletem, mint egy influenza-járvány idején.
A számok alapján azonban érdemes összevetni, mondjuk, a 2015-ös indluenza-járványéval. A számok alig különböznek. Ahogy a korábbi SARS-tól sem omlott össze a világ. Ergo: a nemzetközi pániknak és gazdasági összeomlást szerintem nem elsősorban a vírusnak köszönhetjük, hanem a vírus csak találkozott a világszintű, immár évtizede ismert erőforrás-válsággal. Kiváló fedősztorit kínálva a gazdasági bénák kormányának, és felmentést kínálva az egomán diktátoroknak. Ki is használják a kormányok mindkét esetben.
Friss kutatás szerint ez a legnépszerűbb ellenzéki párt itthon!
Nem gondolnám, hogy adott esetben egy neofasiszta és egy neofita újfasizta párt közötti választás valós választás lenne.
Hazugságvizsgálóra kötve üzent Fekete-Győr András
Az egész pártalapítása egy ordas hazugságra épült...
Amúgy a legnagyobb baromságok is rejtve maradnak a gép elől, ha egy skizoid idiota hisz abban amit mond és igaznak hiszi
Orbán inasoknak nevezte a rezidenseket, beleszállt az ellenzék
@mzper x: Erre tárjünk vissza azt követően, hogy olvasni is megtanultál.
Orbán inasoknak nevezte a rezidenseket, beleszállt az ellenzék
Mondjuk az inas annak idején a céh-hierarchia alján állt.
Az orvosi hierarchia alján a rezidens van. Egyébként az élet úgy hozta, hogy egy időben elég sokszor kellett éjszakai ügyeletet, sürgősségit meglátogatni. Nem igazán sok kórházigazgató vagy egyéb orvosbáró rohangált ott. De még osztályvezető főorvos is csak díszügyeletesként. Mert az osztályos orvosok szintjére már az sem ereszkedett le általában.
Ergo: a szóhasználaton lehet vitatkozni, a helyzeten alig.

De még ebben az esetben is. Elég sanyarú lehet az ellenzék kommunikációs állapota, ha ez és Tállay elírása az oltottakról, illetve esetleg a "Mészáros Lőrinc ma kivel feküdt le" szerintük olyan pont, amin meg lehet fogni bárkit is érdemben.