GeoCravker

Merkely Béla koronavírusos, komoly tünetei vannak
Amikor az ember beteg, hajlamos a bajt túldimenzionálni. Nem véletlenül mondja a szólás, hogy "halálosan náthás" a férfiak jó része, ha tüsszent kettőt.
Ez a jószág ettől még a nátha rokonsági körébe tartozik. S bár tudom, hogy a pánik-érdekelt zseniknek az USA nemzeti könyvtárának a kiadványai sem elég jók, azért ideteszem a linket a víruscsoportról. Hátha van a melldöngetők között olyan is, aki legalább olvasni képes angolul:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7149805/
Valamint az a 7 oldalas lista, hogy hány emberi gén játszik szerepet a történetben.
www.ncbi.nlm.nih.gov/gene/?term=coronavirus+related+%5Bproperties%5D
Soha nem haltak meg annyian koronavírusban Magyarországon, mint most – óriási az új fertőzöttek száma is
Tavasszal nem teszteltek sokat, nem volt sok fertőzött. Most felpörgették a teszteket, sok fertőzöttet találnak.
Elvégre szállítani kell a vezér által vizionált második hullámot időre.
A lakosság 20-25 százaléka él Budapesten, illetve a fővárossal napi kapcsolatban levő agglomerációs övezeteben.
Ergo: baromi meglepő, hogy ugyanilyen arányban van a fertőzöttek, halottak részesedése is.

Tehát az egész nem több, mint az MTI szállította horrorhiradó a vezér agyhalott híveinek.
Nyíregyházi intenzív osztály vezetője: normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne
@Horizont: Válasszuk ketté.
1. Többször volt olyan vitánk a tüntetésekről, ellenzékről emlékeim szerint, ami nagyon is meddő volt a végén. Bennem legalább is így maradt meg. Az erre vonatkozó szubjektív véleményemet fenntartom, ami a címszavakat, bemerevedő álláspontokat stb. illeti.
2. Az egy más kérdés, hogy ezt a véleményt publikusan kimondani bántó-e vagy sem. Valószínűleg bántó, és ebből a szempontból még büszke sem vagyok rá. De, ha valóban a "hátad mögött" írtam volna, akkor most nem beszélnénk róla. Ezt a szempontot is mérlegelheted, ha van kedved. Nem mentségként, hanem szempontként.
Nyíregyházi intenzív osztály vezetője: normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne
@Pálinkás Pál: Igen. Ilyen alapon, az adatok alapján, világjárvány lehet a közúti közlekedés, az tudatmódosító szerek (pálinkától a keményebb cucokig), de még a szezonális influenza is. A kisebb nagyobb lokális konfliktusok meg végképp.
Nyíregyházi intenzív osztály vezetője: normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne
@Horizont: Az előítéletesség még lehet a Tied. Amellett nem azt írtam, hogy hülye vagy, hanem azt, amit írtam. Attól, hogy elküldesz a fenébe, attól még fenntartom, hogy címszavasan olvasol, olykor felületesen alkotsz véleményt, és ahhoz makacsul ragaszkodsz. Még azt sem írtam, hogy okvetlenül baj. Ilyen vagy, pont. Az is lehet, hogy a saját terepemen magam sem vagyok jobb, ahogy Csizmás sem, és sokan (az olyan bértahók, és kattintrásprovokátorok, mint durbincs és társai, egy külön állatkert.). De ezen a terepmagasságon már nem érdemes vitázni. Ilyenkor egyszerűbb elengedni.
Nyíregyházi intenzív osztály vezetője: normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne
@Pálinkás Pál: Ami a járványt illeti. A vírus valóban létezhet. A Coronaviridae biológiájából fakad a gyors pszeudorekombinációs képesség. Ezek nem mutánsok, hanem egyfajta hibridek. Hasonló okokból nincs stabil oltás az influenza ellen sem. Egy, a populáció nagy része által "ismeretlen" vírus lépes gyorsan, tömegeket fertőzve terjedni.
De: a Coronaviridae egy érzékeny társaság. Több bélrendszeri fertőzés vírusa, illetve a gyalog nátha is ide tartozik. Ezért, mert ezekhez áll közelebb, és nem az influenzavírusokhoz, a dinamikája, fertőzésmechanizmusa a náthához hasonló. Ezt nem én mondom, hanem ott vannak az adatok a neten.
Jelenleg a Covid-nak tulajdonított halálok nagy része olyan, amibe egy bármilyen fertőzés okozta immunnológiai krízis, illetve lázroham okán egyébként is meghalnak emberek. Nem véletlen, hogy a szívbetegnek nem szabad lázasnak lenniük, illetve az onkológiai, transzplantációs betegeknek sem javasolnak fertőzéseket.
A szezonális járvány, mint egy nátha, létezik, a vírus is létezik. Olyan, amilyen.
Valamint létezik egy több, mint egy évtizede görgetett, mára masszív gazdasági válsággá nemesedett, de politikainak indult válság-galacsin. Amihez kiváló kommunikációs fedőtörténet a "világjárvány". Sőt! Mivel kellenek a számok, valójában a fékezett habzású egészségpolitikai stratégiák is közös érdekként jelentkeznek. Nem a lapos Földet uraló gyíkemberek miatt, hanem mert ezzel a válsággalacsinnal valójában nagyon kevés ország képes önerőből megküzfdeni. Az USA sem.
Nyíregyházi intenzív osztály vezetője: normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne
@Pálinkás Pál: Horizont-tal már több, különben teljesen meddő, vitám volt. Engedd el. Bármiből képes három címszót kiragadni, annak alapján megfogalmazni egy szerinte olvasott történetről egy előítéletes véleményt. Amihez aztán ragaszkodik foggal-körömmel.
Ezen a pályán sokkal rutinosabb. Leránt a maga olvasástezisztens szintjére, és legfeljebb sértett királylányként elvonul a végén.
Hárman is megerőszakoltak egy magatehetetlen lányt Veszprém megyében
@namihami + @jesz
Mindig frászt kapok az olyan vénségektől, akik azon édelegnek, hogy bezzeg az ő idejükben. Így nem bánom, hogy vagytok kivételnek :-)
Azt hiszem, ha az én idő farmotoros osztálykirándulós Ikaruszai mesélni tudnának, akkor nem a vörös csepel jegyében pirulnának. Egyszer volt igazgatói belőle, amikor egy kiscsaj bepanaszolta a fiukat, hogy erőszakkal lehúzták a bugyiját. Pedig erőszakkal senkiét és az övét meg egyáltalán nem. Talán ez volt a baj. Alkalmasint az osztálytársnők nevelték le a hasonló akciókról. Volt olyan fiú osztálytárs is, akit speciel a lányok vittek be a bozótosba.
Egyébként azt hiszem a legtöbbeknek van hasonló tapasztalata, élménye, mert viszonylag kevesek azok, akiket tombolán nyertek.Csak illik szemérmesen hallgatni.
De mégis van egy, kell, hogy legyen egy vízválasztó, egy akár csak hallgatólagos határ, ameddig még a közös élményszerzés tart, és ahonnan nem lép tovább az ember gyereke. Mert onnan csak egy hajszál, ahonnan már nincs visszaút.
Ugyanakkor a gumibaba sosem vonzott, márpedig a pocsolyarészeg partner alig jobb annál. Amellett egy jelentős önértékelési zavart is jelenthet, ha valaki csak akkor, ha a másikat itallal, narkóval, veréssel kiütve, illetve kényszerítve képes az akcióra.
Ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem volna ildomos a nemi erőszakolókat terpeszbe állítani, és egy lengő lábközit kiosztani egy acélbetétessel.
Az ellenzék fejet hajtott önmaga politikai gyarmatosítása előtt
@Nessy: Az általad hozott példák is illusztrálják: az előkészítetlen, a társadalmat megosztó, de alternatívát nem felmutató mozgalmárság a hatalmat támogatja. Sándor Mária esetében, jóindulatúan, tekintsük ezt naivitásnak. A tanártüntik esetében ez már nem igaz. Akkor is, utólag is sokkal inkább tűnik egy előre megfontolt szándékú feszültséglevezetésnek.
Az elvándorlásról írtakban egyet értünk. Az oka világos, a tendenciája ismert, a hatása nem évekre, hanem generációkra löki olyan pályára az országot, ami az alig fékezhető zuhanás. Egy éhséglázadással a végén. Ami, alkalmasint, szintén nem fogja megoldani az addigra felhalmozódott problémákat.
Az, hogy van a piramis alján egy vastag és széles réteg, a tetején egy szűk csúcs, és a kettő között egy karcsú középréteg, fenntarthatatlan. Mert egy szűk középső rétegnek kellene eltartania a széles talapzatot is. Ez valójában megfinanszírozhatatlan. S ezen az sem segítene, ha a politikai elitet felakasztanák, és a vagyonát szétosztanák egy egyszeri segély gyanánt.
Az ellenzék fejet hajtott önmaga politikai gyarmatosítása előtt
@Nessy: Csak halkan. Aki azt hitte, hogy ezt nem szavazzák meg, az is szedjen más szert a továbbiakban. Idáig akár egyet is érthetnénk. DE. S a de az, ami nagyon más. az egyik oldalon értem azt a mocskos fogást mindkét részről, ami egyfajta politikai haszonelvűségből fakadt. Orbán pampogott volna és pampoghatott volna, hogy de bezzeg az ellenzék. Az ellenzéki széksorokban, főleg, hogy jön a fűtésszezon, meg valószínűleg úgy számoltak, hogy innentől mindenért Orbán az automatikus felelős.
Csakhogy. Ez utóbbi kihasználni több dolog is kellene:
- hiteles ellenzéki vezető --- nincs;
- retorikai felkészültség -- nincs (a szlogenek hangoztatása és a kisfasiszta krumpli-akciója lepkefing)
- alternatív, kompromisszumok nyomán közösen képviselhető, ellenzéki program -- nincs
- az előbbi képviseletére képes és alkalmas, egységesen fellépni képes ellenzék -- nincs (sokkal inkább egymást akarják leváltani 2013 óta)

Az előbbi, Orbán papmpogása:
- Számít? -- nem. A hitbéresei, a neki elkötelezettek, illetve elkötelezésre zsarolhatók, akkor is rá fognak szavazni, ha lila havat jósol, és zöld esik.
- Nyer ezzel az ellenzék? -- nem. A fentieket nem fogja meggyőzni, atáérsadalmat pedig eddig sem akarták megszólítani;
- Hitelesebbek lettek? -- ezt végképpen nem. De legalább rombolhatták a maradékot. Azzal ugyanis, hogy aktívkodtak egyet Orbán farpofái között, minden. ismétlem: MINDEN morális alapjukat elvesztették bárminemű hireten-rendelet kifogásolára

Ergo: szinte minden ,maradék hitelüket elvesztették, de legalább nem is nyertek vele semmit.
Az ellenzék fejet hajtott önmaga politikai gyarmatosítása előtt
Az ellenzék viselkedésére is igaz, hogy csak egy bolond ad egy őrült kezébe atombombát. Ez a szavazás volt szerintem a jelenlegi ellenzék morális végjátéka. Főhajtása a Vezér előtt.
Amikor több a beteg, mint a kapacitás - a jobban védhető életet kell előnyben részesíteni
Felfedezték csőben a langyos vizet. Évszázados gyakorlat, hogy kezelési-, túlélési hatékonyság dönt a kritikus helyzetekben.
A magyar kormány ismét díszes társaságba került: itt az abortuszellenes koalíció
@csak úgy...: Kondot, ha kellően beszorítod, rá lehet venni, hogy érveljen. Nehéz, de nem reménytelen feladat. Shikari és Durbincs olyankor elkezd személyeskedni, anyázni, zsidózni, stb. Annyira, hogy már többször felmerült bennem: durbincs, shikari, és még pár hasonló alapvetően szerkesztőségi kamuprofilok a kattintásszám kiprovokálására. Különben már rég kitiltották volna ezeket egy normális fórumról.
A magyar kormány ismét díszes társaságba került: itt az abortuszellenes koalíció
@Nessy: Igen. A skála széles. Az előzményeké is, a folyamathoz vezető indikációké is, és a hatásoké is. Fekete/fehéren csak az idióták címkéznek.
A magyar kormány ismét díszes társaságba került: itt az abortuszellenes koalíció
Orbán véleménye az abortuszról akkor érdekelne, ha a kedves lányát erőszakolnák meg csoportosan, és azt sem tudná, hogy ki a gyerek apja, aki miatt puszta undorból esetleg leszbikussá válik a lánya.
De hasonló helyzetben érdekelne a sok abortuszpárti, élére hajtogatott decibel.fax mondandója is.
Azok a széljobbosok meg nagyjából a röhej kategóriába esnek, akiknek a pártjából annak idején gyakorlatilag a fogyatékosok kilövését javasolták, de a fogyatékosok megszületését viszont erőltetnék.
A magyar kormány ismét díszes társaságba került: itt az abortuszellenes koalíció
@csak úgy...: Nincs igazad.
Csizműs egyáltalán nem hülye. Olvasd. Az, hogy olykor fanatikusan kitart egy alapjaiban ostoba álláspont mellett, az nem okvetlenül jelenti, hogy valaki olyan agyhalott, mint Durbincs, vagy Shiakri, vagy akárhogy hívják valójában.
Elkapkodták a Meseország mindenkié című mesekönyvet, amit korábban Dúró Dóra nyilvánosan ledarált
Amúgy hány példányt kapkodtak el? 10-et, 100 ezret?
Az elkapkodók mennyit mesélnek belőle? 1szer egy oldalt?
Mert a Bogyó és Babóca is lehet, hogy megérte volna első kiadásként begyűjteni. De mesélni belőle... Komoly IQ-sérülés...
Valószínűleg annak nyomán nyúltak a tisztább forráshoz. Aztán belesz..tak a közepébe.
Ha valaki annyira tettrekész és inspirált, írjon saját mesekönyvet. Ja, hogy ahhoz meg hülye? Akkor ne írjon. De át se.
Fekete-Győr András: Dobrev Klára listavezetésével nem lehet nyerni!
Fekete Győr egy infantilis akarnok, aki hazugsáfra gründolt magának egy pártot. Aki a momentumra szavaz az egy neofideszre szavaz.
Kásler: az ellenzék nehéz helyzetben van, mert a járvány lefutása Magyarországon "rendkívül kedvező"
Aki azt hiszi, hogy egy vírus a párttagságot, -szimpátiát nézi, az barom.
A kormány elemi intézkedéseket nem hozott meg (pl. általános szűrés), míg másokkal az emberek kárára is túlszámolt (pl. ágyszámok), miközben releváns döntésekkel totojázott (pl. iskolabezárás).
Ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy a teljes kormány felálljon, és távozzon.
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Egyrészt a durbioncs féle anyázás, és övalatti kotorászás többeket vonz.
Ahogy a Propinak nem tudom mit fizető pornós-lány is minden kilométerkőnél ott van
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Mint írtam, nem érdekel, hogy Geri mit csinált vagy mit nem ebben a kontextusban. Orbán pofázott, Orbán pofázását a saját koordinátái között nézem. Azok tendálnak a klotyó felé.
Karácsony annyit moondott, hogy Orbán tökörészik. Ebben legalább annyiban biztos igaza volt, hogy orbán láthatóan a zsebőbőlmerít mindig bátorságot, és a zsebébe kapaszkodva nyilatkozik. Pont úgy, mint aki szó szerint tökörészik.
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Pontosítom. Orbán Valójában semmi olyan "munkának" nevezhető cselekedetet nem vitt végbe, amiért valós felelősséget kellett volna valaha is viselnie. Sem akkor, amikor a papa pártvonalon kimosta a bibós dolgaiból, sem azt követően, és sem most, amikor menekül minden elől, ami tényleges tényszerűen számon kérhető személyes felelősséggel jár.
S mielőtt belemerülnél abba, hogy ez sem, meg az sem, meg a szomszédja sem... nem érdekel. Egy rablógyilkost sem tudsz megvédeni azon az alapon, hogy a Földön számos más rablógyilkos is van.
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Orbán nem fizikálisan sem dolgozott meg semmiért valójában.
Karácsony Gergely: Örülök, hogy a kormány végre összeszedte a bátorságát
Karácsony egy naív marha.
Orbán nem szedett össze semmit. Karácsony kérte, megkapta. Innen minden tüsszentésért automatikusan ő a felelős, míg a miniszterelnök sikeresen kibújt minden felelősség alól.
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Egy: Karácsonyt sem tudom elképzelni, amint napszámban cementet hord. De nem is tartom főpolgármesteri szerepkörnek. A keccsölésre a pannon géniusz és nem Karácsony hivatkozott anno.
Kettő: Lehet, hogy Orbán kezében megállna a kasza. Megállni Karácsonyéban is megállna. A probléma a mozgatással kezdődik. Gyanítom, hogy az első kataszteri után tartott lábujjszámlálás hasonló eredményt mutatna mindkettőjüknél. De Orbánt sem, Karácsonyt sem ezért kellene kedvelni. Viszont Orbán volt/van nagyra a sosem végzett munkájára
Vezérmese a disznószerelésről
@CsipkeRózsa: :-)
Majd jönnek a hithűek.
Meg a Propeller gardírozta pornóscsaj.
Vezérmese a disznószerelésről
@Csizmás Kond: Úgy mint dolgozik?
Vagy az eredeti jelentésében? Az utóbbiban a cementes zsákok cipeléséhez lenne több köze. Mondjuk, Orbánt abban a szerepben sem tudom tartósan elképzelni. Mármint akkor, ha tényleg cement és nem purhab van benne egy fotó kedvéért.