A Fidesz büntetőpolitikája alapjaként hivatkozott arra, hogy bűnözőknek a börtönben a helyük, a visszaeső, erőszakos bűnözőknek, a gyilkosoknak és a gyerekgyilkosoknak pedig egy életre ott a helyük – közölte a kormánypárti frakció vasárnap az MTI-vel.

A Fidesz-frakció ezt arra reagálva tudatta, hogy Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány sikerrel védte meg a magyar jogrendszerben legsúlyosabb büntetést, a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy ez a büntetés forma megmaradjon.

A Fidesz azt írta: 2011-ben a szocialisták európai parlamenti képviselői elérték, hogy az új alaptörvényről és a többi között a tényleges életfogytiglanról európai parlamenti vitát tartsanak, ahol elítélték ezt a jogintézményt. Magyarország végül a strasbourgi bíróság előtt megvédte az intézkedést, így az továbbra is a magyar büntetőpolitika része maradhat.

A polgári kormány szigorú büntetőpolitikája és annak legsúlyosabb büntetési formája, a tényleges életfogytiglan működik – állapította meg a képviselőcsoport, hangsúlyozva: eddig 48 gyilkost, köztük több gyermekgyilkost tudtak egy életre rács mögé zárni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@mate03: Még a Gyurcsány éra alatt annyi szoci volt börtönben, hogy ott már frakciót alakíthattak! Ezek a után a Fideszre mutogatni, ahol is senkit el nem ítéltek, pusztán rosszindulatra utal!
mate03
@Freewolf: Csak azért,mert van egy Polt Péterük!Érdekes módon a Budai Gyula biztos úr,több mint ezer feljelentéséből,hány került bírósági szakba?Hány esetben hoztak felmentő ítéletet?Feljelenteni koholt vádak alapján könnyű,de azt bizonyítani is kell! A (fidesznél)Fel merül az alapos gyanú! Számok,tények igazolják!Úgy hogy hátrább az agarakkal!
Freewolf
@mate03: Miféle alapos gyanú? Se tárgyalás, se ítélet, csak a sajtóban megjelenő rágalmak. Ugyan miféle számok és tények? Nagy népszavás hőbörgések, aztán kiderül, hogy minden alaptalan!
mate03
@Freewolf: Csodálkozol? Polt Péter a legfőbb ügyész!Nem mer sőt nem akarja meghallgatni,ami a (fidesz)ellen szól! Ezt hívják,szerecsen mosdatásnak!
nyanya001
@mate03: A Budai aki halottakkal üzletelt !
kata53
Szerintem a legnagyobb bűnöző a fidesz! És még ők pofáznak?:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.