Mi fizetjük rengeteg ukrán nyugdíját Rengeteg ukrán kap Magyarországról nyugdíjat. Ehhez egy állandó bejelentett magyar lakcím kell csak, írja a Figyelő. A lap szerint továbbra sem tudni semmit arról a felmondott kormányközi egyezményről, amely alapján külföldi állampolgárok Magyarországról kaphatnak nyugdíjat. Az átjelentkezési hullám a 2000-es évek óta tart. Ukrajnában az átlagnyugdíj 30 ezer forintnak megfelelő hrivnya, viszont egy magyarországi lakcímmel ugyanez az összeg ennek a háromszorosa. Az érintettek 99 százaléka Kisvárdán vagy Nyíregyházán nyit bankszámlát, és oda kapják a járandóságukat. A Bajnai-kormány az Ukrajnával kötött egyezmény felmondását letárgyalta, de a Fidesz-kormány alatt az ügy újra a süllyesztőbe került.

Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A mocskos patkányok velünk fizettetik meg a választási osztogatás árát !

Tessék elmagyarázni a kisnyugdíjasoknak, hogy azért kapnak kevesebbet, mert a közpénz-mocskosok, a külföldön élőket és ott adózókat támogatják !
szaboria1
@Mézike: Még nekem sincs annyi pedig közép vezető voltam. Itt környezetemben a volt tsz dolgozóknak 50-60000.- ft között van.
Mézike
@szaboria1: Nem az tetszik hogy ilyen keveset kaptok...
bence
@Toby: ! Hidd el , nagyon sok kisnyugdíjas rájuk szavazott ! Sajnos meggyőzni sem tudod némelyiket a valóságról , mert teljes homályban élnek !
VasiMu
@szaboria1: Ha ide kapják a nyugdijat akkor azok nem ukránok hanem magyarok. Amikor a mai nyugdijasok aktivak voltak akkor Ukrajna nem is létezett. Ebböl is látszik, hogy ez rémhir.
Mézike
@VasiMu: Ez nem rémhír.
Ők sose dolgoztam Magyarországon . csak kettős állampolgárok.
Ezt az egyezményt még Kádár kötötte az akkori Szovjet vezetőkkel.
A Bajnai kormány az egyezmény felmondását letárgyalta, de valamiért a fidesz annyiban hagyta. Kellett a 2/3 -hoz a külföldi magyarok szavazata is mert az itthoniakkal nem jött volna össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.