Egy asszonyt megfojtott, majd egy másik idős emberrel is végezni akart egy fővárosi szociális otthon ápolója.

A Bors információi szerint a 33 éves férfi azt vallotta: még 10–12 embert akart másvilágra küldeni.

A 33 éves ápoló egy védekezésre képtelen asszonyt fojtott meg, és már egy másik gondozottal is végezni akart, de a kollégái felfigyeltek a sikoltozásra, és megfékezték.

Az ápoló a lap értesülései szerint rendőrségi vallomásában azt állította, hogy még 10-12 idős emberrel akart végezni. 

Ezt hivatalosan sem a rendőrség, sem az ügyészség nem kívánta megerősíteni.

Dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: indítványukra a férfit előzetes letartóztatásba helyezték emberölés minősített bűntettének gyanúja miatt. A bíróság a kényszerintézkedést – ügyészi indítványra – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani.

A TV2 Tények úgy tudja, hogy az ápoló korábban pszichiátriai kezelt volt, és Istennek képzelte magát.

A gyilkosság még a múlt kedden történt, a rendőrség teljes hírzárlat mellett nyomoz.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Amikor az egeszsegugy annyira lesullyed, hogy nem meri fel a munkara jelentkezok fizikai es mentalis allapotat egy palyaalkalmassagi vizsgalattal - az mar a veg...

Sajnalom azt az idos embert, akit megolt, es azokat a tehetetlen oregeket is, akik ki vannak teve a frusztralt apolok kenye-kedvenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Amikor az egeszsegugy annyira lesullyed, hogy nem meri fel a munkara jelentkezok fizikai es mentalis allapotat egy palyaalkalmassagi vizsgalattal - az mar a veg...

Sajnalom azt az idos embert, akit megolt, es azokat a tehetetlen oregeket is, akik ki vannak teve a frusztralt apolok kenye-kedvenek.
eugen4402
Eddigi kórházi kezeléseim során csak orvosok akartak megölni, az ápolók megkegyelmeztek. Viszont emlékszem egy takarítónőre, aki nagyon nem akart beilleszkedni az osztály rendjébe, mindenki megutálta néhány nap alatt. Kérdeztem a főnővért, miért nem rúgják ki. A válasz ide is illik: "Örülünk, ha ennyi pénzért egyáltalán jelentkezik valaki az álláshirdetésre."
Zsoel
Változnak az idők. Régebben a hasonló őrültek csak azzal takaróztak, hogy Isten (Jézus) parancsolta meg nekik, hogy öljék meg ezt vagy azt. Most már egyenesen ők maguk Isten?
dömdödöm
@eugen4402: Nálam szintén zenész .Főnővért kérdeztem . Miért nem küldik el mert balhés ?

Főorvos ismerőse . :--((((((((((((((
emerencia
Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.

Egy országban, ahol a legnagyobb probléma, hogy sokáig élnek az emberek, ne tessék csodálkozni, hogy ilyen esetek előfordulnak. Ma már pocskondiázni az idősebb és idős embertársainkat nem számít erkölcstelenségnek.

Az ifjúság arra van trenírozva, hogy az idősek csak viszik a pénzt, el kell "tartani" őket, nem hasznosak. Aki pedig ebben az országban nem "hasznos"-nak van kikiáltva, nem számít emberi lénynek még akkor sem, ha világbajnok áfát fizet és munkahelyeket teremt puszta létével.
eugen4402
@dömdödöm: :-) No, ez még jobb. Meg sem merem kérdezni: főorvost nem lehet elküldeni..? Ja, hogy ő az utolsó doki az osztályon? Akkor neeee...
magyarbakancs
Borzalom.
Mikkor a pályámat kezdtem 36 év volt píresztise az ápolói szakmának.
Volt akkor is műhiba amit lerendeztek házon belül de gyilkosság nem volt.
magyarbakancs
@karma1: Elmesélek egy történetet.
Meg operáltak egy férfit tüdővel.

Lehozták és epidurálos kanul volt beszúrva a gerincébe.
Oda kell adni az 1%-os emo-t morfint fel hígítva 20 ml-re.
Eböl 5 ml kell a kanul be adni.
Én címeres marha meg felszívtam a morfint és be adtam a seggébe.
Betegem 3 napig aludt.3 napig nem mertem otthagyni végig ott voltam az ágyánál.
Feljelentettem magamat muhiba miatt.
Betegem eltekintett a pertől megúsztam egy orvos igazgatói figyelmeztetéssel.
eszegfu
@magyarbakancs: 8.40 Neked tudnod kellett volna hova kell adni? Nem az orvos "utasitása" szerint kell eljárnod?
enslaved
Azért fekete ruhában lehet tüntetni, nem igaz? Most voltam az egyik gyerekemmel vérvételen, nem tudták levenni csak a gyerekosztályon, majd amikor visszavittem a vért a laborba, majdnem lekiabáltak, mert éppen leültek kávézni. Szerencséjük, hogy nem tették...
enslaved
@magyarbakancs: Elég sok pokróc van az ápolók között. Aki ezt a hivatást választja, annak tudatában kell lennie, hogy nem ebből fog meggazdagodni. Ezt szeretni kell csinálni, másként felesleges is erre a pályára menni.
karma1
@magyarbakancs: Maximalisan tisztellek a felelossegvallalasodert, nem sok ember csinalta volna ezt utanad. Azt hiszem, hogy az apolok sokkal tobbet tudnak, mint az orvosok, akik csak futolag megnezik a betegeket nagyvizitkor, kiadjak az ukazt, mit kell csinalni, de ettol kezdve MINDEN felelosseg az apoloke.
Nincs olyan ember, aki munkavegzes kozben ne csinalna valamit rosszul. De ez a valaki - apolonak nem mondanam, inkabb pszichopata gyilkosnak, aki be is vallotta a sorozatgyilkossag tervet- NEM elhivatott apolo, csak egy dilihazbol kiengedett agybeteg.
Tibor43
Ezt a gyilkost a boncmester vizsgálja meg...
verőce21
Nem sok! Na de szerencsére jön helyettük 10-szer annyi fiatal, egészséges, jóravaló, lebarnult, távgyalogló menekültetett tevehajcsár és zsiráfvadász.
csa-csa
nem vizsgálgatni! kinyírni a rohadékját! de máris!
ipan54
Felelősségre vonni azt ,aki alkalmazni merte , ill. aki kiállitotta az üzemorosin az alkalmasságiját ! A betegéletút lekövethető secc.perc alatt! Vajon ,hogy vizsgálták meg ? Ránézésre ?! Szörnyü ,hogy ez megtörténhetett!
Yoda69
Magyar egeszsegugy 2015.
Koszonjuk fideSS!
KERKA
Sz@r helyzet van az egészségügyben, de azért ne a pszichiátriai kezelt lássa el a betegeket. Azért ez több, mint sokkoló!
eugen4402
Olvasom, hogy az eset az otthon "fokozott ápolási részlegében" történt, ahol egy ápolt havi ellátása 186 ezerbe kerül. Furcsa világ ez ...
KERKA
@eugen4402: Rosszmájú vagyok. Ezen az osztályon a welness részlegre a Gundelből hozatják az ebédet?
enslaved
@Yoda69: Szociális otthon (valószínűleg magán), elmeháborodott ápoló...Most ennek mi köze a Fideszhez?
enslaved
@KERKA: Valószínűleg magán otthon lehetett, azok meg 100 ezernél kezdődnek.
eugen4402
@KERKA: Dehogy vagy rosszmájú. El foglak keseríteni, mert a kérdésedre nem tudok válaszolni. Ma reggelig azt sem tudtam, hogy létezik ez az intézmény, a havi ellátási díjat meg azért említettem, mert feltételezem, nem a minimálbéresek szülei (nagyszülei) számára tartják fenn az otthont.
KERKA
@enslaved: 11.01 Furcsának találom, hogy egy kórházban a beteg, mármint te viszed a vérrel teli fiolát vissza a laborba! Azért ez nem így működik:))
enslaved
@KERKA: Pedig igen. A gyerekosztályon vették le, mert képtelenség volt a kiadós hiszti miatt a laborban levenni, és utána én adtam le. Mi ebben a furcsa?
enslaved
@eugen4402: Miért baj az, ha létezik olyan otthon, amelyik szuper ellátást biztosít olyan embereknek, akik megtehetik? Persze azért ebbe nem tartozik bele egy elmebajos ápoló, ebben az ügyben még komoly kivizsgálás igényeltetik.
KERKA
@enslaved: nekem ebben az a furcsa, hogy nem egy eü. dolgozó vitte a fiolát, hanem a beteg. De végül is nem ez lenne az első és egyetlen "furcsaság" ami az eügyben előfordulhat.
Talán már azon sem csodálkoznék, ha a betegek egymást szállítják, fürdetik, vért vesznek egymástól:((
enslaved
@KERKA: De a beteg nem én voltam, hanem a kisfiam. Mindenesetre nekem eszembe sem jutott, hogy ne én vigyem le a laborba.
eugen4402
@enslaved: Lehet, hogy félreértettél? Egyáltalán nem baj, sőt. Korábban írtam, hogy az eü. intézmények nem lehetnek túl válogatósak, mert kevés a jelentkező. Ha ez tényleg magán-otthon, akkor azért tényleg jobban megszűrhetnék, kiket vesznek fel. Gondold el, mi van, ha nem fékezik meg, és folytatja az őrült tervét... Rossz belegondolni.
enslaved
@eugen4402: Ebben nagyon igazad van, és elnézést, ha félreértettem volna, amit írtál. Számomra is érthetetlen egyébként ez az egész, és mivel más forrásból már mást is hallottam, várnék is a végítélettel.
eugen4402
@enslaved: Semmi gond, néha tényleg nem elég precízen fogalmazok. Ahhoz tényleg kevés információ áll rendelkezésünkre, hogy ítélkezzünk az otthon vezetői felett, csak nehéz elhinni, hogy egy ócska horrorfilm hirtelen valósággá válik.
enslaved
@eugen4402: Ócska horrorfilm, ez nagyon találó.
karma1
@enslaved: 19.18-ra: Mindossze annyi, hogy a fidesz uralkodik 5 eve, es mivel mar mindenrol hoztak "ertelmes", hasznalhato torvenyeket, (lasd: alapkatyvasz, neha visszamenolegesen is), es mivel az o uralkodasuk alatt zuhant az egeszsegugy latvanyosan a melypontra, tehat - kozvetve - ok a felelosek azert, hogy ez megtortenhetett, hogy az egeszsegugyben azt alkalmazzak, aki bezuhan az ajton, mindegy, hogy honnan jott...

Tudod, egy olyan kormany, aki azt is meghatarozza, hogy mennyi so legyen a chips-ben, de nem kuldi palyaalkalmassagira az ilyen kiemelten fontos munkak elvegzesere jelentkezoket - az teljes tudataval felel a kialakult allapotokert.
A kavezni leult apolokrol pedig nem tudhatod, hogy miota voltak szolgalatban, lehet, hogy 6-8 oraja ez volt az elso pihenojuk. (Amikor en eltortem a labamat, egy olyan orvos vegzett rajtam 4 es fel oras mutetet, aki akkor mar 36. oraja volt ugyeletben, a kiszolgalo szemelyzettel egyutt! Lehet, ha ezt tudom, nem is fekszem a kese ala, de igy sem lett nagyobb baj, mint ami elotte volt.)
karma1
@enslaved: Masfel evig dolgoztam egy ilyen nyugdijasotthonban szakacskent, hat ne tudd meg, hogy miken kellett keresztulmennem, pedig "csak" szakacs voltam! Es azonkivul, hogy ki kellett toltenem mindenfele fizikai es mentalis egeszsegugyi tesztet, kellett hoznom minimum 3 embertol ajanlolevelet (de inkabb tobbtol), akiknek le kellett irni, hogy miota ismernek, milyen vonalon ismerjuk egymast (rokon, ferj nem lehetett!), es hogy ezek az emberek ajanlanak-e engem erre a munkara? Termeszetesen ala kellett irnom egy nyilatkozatot, hogy hozzajarulok ahhoz, hogy ezeket az embereket telefonon is, vagy e-mail-ben is megkeressek, es rakerdezzenek az ajanlolevelre - vagyis hamisitas kizart! Csak telefonszamos, cimes referenciakat fogadtak el! Ez magan intezmeny volt, de ez ervenyes az allami - es maganintezmenyekre is Ujzelandon. Ilyen egyszeru.
Es szamomra is meglepo volt, hogy Te vitted le szemelyesen a vizsgalando vert, miutan a vervetel teljesen BIZALMI dolog, attol a pillanattol kezdve, hogy a nover leveszi azt a laborban, az o felelossege a tovabbjuttatas, hiszen Te menetkozben akar ki is cserelheted a fiolat, mas verevel. Ez maximalisan a beteg erdeke, mivel az esetleges veletlen felcserelesert is innen kezdve a labor felel!
Volt egy mernok kollegam, akinek a felesege rutin vervetelre ment be a Margit Korhazba, es a laboros megkerdezte, hogy milyen modon tudassak majd az eredmenyrol. Mondta, hogy telefonaljanak a ferjenek, mert O tanit az egyetemen, eselye sincs bemenni a leletert, a ferje meg akar at is setalhat erte a munkahelyerol. A laboros vegulis felhivta a kollegamat, es kozolte vele, hogy a felesegenek 3 keresztes verbaja van, amilyen surgosen tudja, keresse fel a korhazat! A kollegam majdnem elajult, 2 kicsi gyerekuket gyonyoruen neveltek, peldas csaladi eletet eltek, szoval a lenyeg, hogy a laboros osszekeverte ket ember eredmenyet, ugyhogy utana sulyos fegyelmiben is reszesult, de az ellensegemnek sem kivanom azt az 1 napot, amig ez ki nem derult.
enslaved
@karma1: Miért cseréltem volna ki a saját gyerekem vérét máséval, amikor éppen az volt a lényeg, hogy kiderüljön, mitől fáradékonyabb, vagy mitől ered el az orra vére? Számomra teljesen logikátlan, amit itt mondasz. Beutalót kértem a gyerekorvostól, de nem tudták a hiszti miatt a vért levenni, így a gyerekosztályon vette le neki három nagyon kedves nővér. Ez nem az volt, hogy benn feküdt a gyerekem, és én vittem le a laborba a vért, amit vizsgálat céljából ott vettek le.
Yoda69
@enslaved: Hogy mi? Ezrevel mentek el a szakkepzett apolok, orvosok kulfoldre. A helyuket csak selejttel lehet feltolteni. Ime az eredmeny. De lesz ez meg rosszabb is.
Yoda69
@enslaved: Nem logikatlan. Normalis helyeken ez igy mukodik. Miutan leveszik a vert csak a labor kezelheti tovabb, pontosan a csere miatt. Mi van ha peldaul AIDS-es vagy, es ezt tudod is magadrol, de nem akarod hogy kideruljon, viszont kell a vermintad egy munkahoz?
verőce21
Azért nem kell olyan elítélően vélekedni az ápolóról, ezeket az eseteket nagyrészt a kedves hozzátartozók rendelték meg.
magyarbakancs
@eszegfu: Igazad van tudnom kellet volna hova kell adni.
Hibáztam nem is keresek kifogást.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:12 Valószinüleg a 2. mondatom elkerülte a figyelmedet! Én ugy tudtam, hogy az orvos "utasitása" szerint kell eljárnod, vagy tudnod kellett volna? Vagyis 2 alternativával kérdést tettem fel. Egyáltalán nem "itéletet" akartam leirni! Bizonyára pontatlanul fogalmaztam... bocsánat! Azt gondolom, hogy Te azóta is jobban "bünteted" Magad a kelleténél.
magyarbakancs
@eszegfu: Epidurálos kanul-el hozták le a beteget orvos mondta az ukázt.
1% emo-t kel fájdalom csillapítóként 10ml-re hígítani ebből 5ml adok be maximum.
Mai napig bánt a nem oda figyelés.
Szeretem a szakmám már nem dolgozom intenzíven.
Nehéz és bele fáradtam belelehet fásulni.
eszegfu
@magyarbakancs: Hány éve történt? Persze csak ha az "orromra akarod kötni"... Egyébként azt éreztem, hogy állatira bánt ez a dolog!
enslaved
@Yoda69: Kombinálj csak tovább. A kisiskolás gyerekem nem azért volt fáradékonyabb, mert AIDS - es lett volna, hanem mert kevés a vasa, mint az sejtettem is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.