Még akkor sem, ha netán úgy találná, hogy a szülők nélkül menekülő kiskorúak nem érdemesek a menekültstátuszra. Csak idén 6529 felnőtt kísérő nélkül érkezett kiskorú menekültet regisztráltak az országban a bevándorlási hivatal június végi statisztikái szerint. A Magyar Hírlap értesülései szerint a magyar hatóságok ezeket a gyerekeket akkor sem fogja kitoloncolni, ha amúgy nem tartja őket érdemesnek a menekültstátusra, mert, mit tudom én, elvennék egy magyar óvodás munkahelyét. Ehelyett a kísérő nélküli gyerekeket a legendásan jó magyar gyermekvédelmi rendszer veszi majd őket gondozásba – a cikk szerint még akkor is gyerekotthonokba rakják őket, ha amúgy újra lehetne egyesíteni a családokat, vagy más államban is el lehetne helyezni őket. A családjukkal együtt érkező menekültekre viszont pont ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a felnőttekre, vagyis őket befogadóállomásnak becézett menekülttáborokba küldik, illetve visszatoloncolják. (Via MTI)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
elképzelem a bethesda kapulyában már toporog a tek, hogy a kisgyereket ahogy kikel az ágyból vágják is be a menekülttáborba...majd onnan gyorsított eljárásban vissza szíriába...nehogy már itt játsza a beteget...a megélhetési bevándorlója...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.