Nem. Ezt abból a fotósorozatból lehet látni, amit Déri Miklós, a Magyar Narancs egykori fotósa csinált a II. János Pál pápa téren tartózkodó menekültekről.

A Facebookon posztolt és ott terjedő fotók különlegessége, hogy nincs történet, nincsenek betűk, amik összezavarják az embert. Arcok vannak, családok és a szemükben egy egész élet. 

Fotó: Déri Miklós / Facebook
Fotó: Déri Miklós / Facebook
Fotó: Déri Miklós / Facebook
Fotó: Déri Miklós / Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Másik
Tök mindegy, nem az a lényeg, hogy milyen bánatos a szemük.

Szeretnék olvasni egy riportsorozatot, ahol elmondják milyen életpályamodellt akarnak megvalósítani. Mik az elképzeléseik, milyen végzettséggel, nyelvtudással rendelkeznek, miből gondolják, hogy arra szükség van?
Hogyan kívánják gyakorolni a vallásukat, hajlandók-e alkalmazkodni az adott közösséghez, egyáltalán hallottak-e valamit az Európában honos szokásokról?
Miért ide jöttek, miért nem Kuvaitba, az Egyesült Arab Emirátusba, Dél-Afrikába, a szomszédos háborúmentes országba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Laila
@lajospapa: "Egy törvényetek legyen, és egy szabályotok néktek és a jövevénynek, amely közöttetek lakik." /IV. Mózes 15:16/
"Egy törvénye legyen az ott születettnek és a jövevénynek, aki közöttetek tartózkodik." /II. Mózes 12:49/
Csak szólok, - mivel keresztény kurzus van Magyarországon, :-) hogy a Szentírás ELVÁRJA a menedékkérőtől, hogy alkalmazkodjon a befogadó ország törvényeihez, sőt kulturájához is (ez utóbbira is van idézet, csak az most nem ugrik be.) Ezt csak azért írom, mert a Szentírás nem csak a befogadó felé támaszt követelményeket, hanem ugyanúgy a menedékkérő felé is... :-D
Desischado
@Laila: Erre csak azt írhatom, hogy maximálisan egyetértek veled!
F_Viktor
@vizinyuszi: Írod:
"Elnézve az evolúció tökéletes és egyben kegyetlenül bűzlő zsákutcáit, nekem nem a békés egymás melletti élet és csupa szeretet jövő jutott eszembe, hanem a bűnözés, a félelem, a káosz nem éppen szivet melengető gondolata."

Az itteni írásaidat, gondolataidat hogyan egyezteted össze a RHEK-el?

Pl.:
- Elismered és véded az emberi méltóságot, tiszteletben tartod az emberi és a személyiségi jogokat?
- Nehéz elhinnem, hogy elfogulatlanul jársz el nemre, korra, állampolgárságra, etnikai hovatartozásra, vallási és politikai meggyőződésre, társadalmi és vagyoni helyzetre tekintet nélkül.
- Nehéz elhinnem, hogy intézkedéseidet előítéletektől és indulatoktól mentesen hajtod végre.
- Biztos, hogy nem alkalmazol kínzást, könyörtelen, embertelen vagy megalázó bánásmódot és ezt mástól sem tűröd el?
- Tuti, hogy semmiféle empátiával fordulsz embertársaid felé, védelmet és segítséget sem nyújtasz a rászorulóknak.
Fradigege
Gyerekek! Én nem kaptam fizetés emelést, amikor a közférában bohóckodtam. Ők vajon kapnak majd fizetés emelést? Az irány előbb vagy utóbb a homályba vész. Nem lehet 20 millió utcaseprő vagy pláza wc-takarító. Tönkre megy a szakma. Szerintem adjuk kezükbe az ország irányítását. Jobban alkalmazkodnának, mint egy káderjancsi vagy 1 kövérlacika.
levi
www.keptelenseg.hu/keptelenseg/egy-lehetseges-jovokep-103575
Ide is bemásolom, hogy okuljatok. Bár szerencsére még nem tartunk ott mint a franciák, sőt...
lajospapa
Mindig jól jön egy kis uszítás a saját bajaink orvoslására! Természetesen nem normális, ha millióknak kell elhagyni otthonukat, de normális megoldást még senkifia nem mondott. Hacsak azt nem, hogy ott kell rendet tenni ahonnét eljöttek. Hogyan? Bombázza le az USA, az EU, Oroszország, Kína Vagy valaki? És akkor csend lenne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.