Úgy látszik a kormány még nem elégelte meg a nyomorgók, elesettek, rászorulók lehetetlenebbé tételét. Most a soron következő "jótétemény" a Baptista Szeretetszolgálat rászorulóknak nyújtott segítségnyújtás megszüntetése. Kik veszik igénybe ezt a segítségnyújtást? Általában az egyedülálló, magukat ellátni nem tudó beteg, idős nyugdíjas, kis jövedelmű emberek. A szeretetszolgálat óránként 240 forintot számol fel a gondozásért - amit ha nehezen is, de ki tudnak fizetni a rászorulók. Mit kapnak ezért az óránként 240 forintért? Mindent, ami szükséges ahhoz, hogy életben maradjanak. A gondozók segítenek a tisztálkodásban, lakásuk rendben tartásában. Elvégzik a szükséges bevásárlásokat, felíratják a háziorvosnál a gyógyszereket, kiváltják. Megnyugtató számukra az érzés, hogy nincsenek egyedül, van aki - segítségnyújtás céljából - rájuk nyitja az ajtót.

Forrás: kapcsolat.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Sajnos kicsit későn bukkantam erre a hírre. de talán még holnap is itt lesz.
Kicsiny városomban nem egy ismerősöm gondozó . Keveset kapnak, sokat dolgoznak. De ennek is örülnek... örültek eddig.
Mi lesz azokkal az idősekkel akiket látogattak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Sajnos kicsit későn bukkantam erre a hírre. de talán még holnap is itt lesz.
Kicsiny városomban nem egy ismerősöm gondozó . Keveset kapnak, sokat dolgoznak. De ennek is örülnek... örültek eddig.
Mi lesz azokkal az idősekkel akiket látogattak?
darwin
@Mézike: Az ország melyik részében működnek baptisták?Mert én mindenhol csak katolikusokat látok,akik csak szóbeli segítséget adnak./ Majd imádkozunk érted.../
kkalman
Gondoskodó kormányunk mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse azokat a személyeket, szervezeteket, akik az elesettek megsegítését vállalták fel a kormány helyett.
Desischado
Mit lehet várni ettől a szemét bagázstól! Meg akarják valósítani Taigetoszt!
F_Viktor
@Desischado: Taügetosz akkor, ott, működött...

Magyarországon, mikor Orbánék a sántát, bénát, süketet, vakot, nyomorékot, hülyét, mind a munkaerőpiacra kényszerít(ene, de csak a szociális ellátástól távolít el), miközben a még tanuló fiatalok 50 százaléka tanulmányai után el akarja hagyni az országot, még a képzett menekülteket is ellenségnek állítják be, az ilyen ellentmondások után taügetoszi törvények nélkül is mindenki láthatja, hogy munkaerőhiány lesz 10-15 év múlva, de a nyugdíjrendszer sem lesz biztonságban. Abba a nagy reccsbe rokkan bele az ország, ha addig politikailag nem amortizálódik le nullára.
bakegya
Mehetnek a várkert bazárba bulizni,felcsutkáéra focizni,de aki még nem sánta és vak az keríteni is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.