Úgy látszik a kormány még nem elégelte meg a nyomorgók, elesettek, rászorulók lehetetlenebbé tételét. Most a soron következő "jótétemény" a Baptista Szeretetszolgálat rászorulóknak nyújtott segítségnyújtás megszüntetése. Kik veszik igénybe ezt a segítségnyújtást? Általában az egyedülálló, magukat ellátni nem tudó beteg, idős nyugdíjas, kis jövedelmű emberek. A szeretetszolgálat óránként 240 forintot számol fel a gondozásért - amit ha nehezen is, de ki tudnak fizetni a rászorulók. Mit kapnak ezért az óránként 240 forintért? Mindent, ami szükséges ahhoz, hogy életben maradjanak. A gondozók segítenek a tisztálkodásban, lakásuk rendben tartásában. Elvégzik a szükséges bevásárlásokat, felíratják a háziorvosnál a gyógyszereket, kiváltják. Megnyugtató számukra az érzés, hogy nincsenek egyedül, van aki - segítségnyújtás céljából - rájuk nyitja az ajtót.

Forrás: kapcsolat.hu
Feltöltő: Mézike
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Sajnos kicsit későn bukkantam erre a hírre. de talán még holnap is itt lesz.
Kicsiny városomban nem egy ismerősöm gondozó . Keveset kapnak, sokat dolgoznak. De ennek is örülnek... örültek eddig.
Mi lesz azokkal az idősekkel akiket látogattak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Gondoskodó kormányunk mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse azokat a személyeket, szervezeteket, akik az elesettek megsegítését vállalták fel a kormány helyett.
Desischado
Mit lehet várni ettől a szemét bagázstól! Meg akarják valósítani Taigetoszt!
F_Viktor
@Desischado: Taügetosz akkor, ott, működött...

Magyarországon, mikor Orbánék a sántát, bénát, süketet, vakot, nyomorékot, hülyét, mind a munkaerőpiacra kényszerít(ene, de csak a szociális ellátástól távolít el), miközben a még tanuló fiatalok 50 százaléka tanulmányai után el akarja hagyni az országot, még a képzett menekülteket is ellenségnek állítják be, az ilyen ellentmondások után taügetoszi törvények nélkül is mindenki láthatja, hogy munkaerőhiány lesz 10-15 év múlva, de a nyugdíjrendszer sem lesz biztonságban. Abba a nagy reccsbe rokkan bele az ország, ha addig politikailag nem amortizálódik le nullára.
bakegya
Mehetnek a várkert bazárba bulizni,felcsutkáéra focizni,de aki még nem sánta és vak az keríteni is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.