A Fidesz lehetővé tenné a honvédség bevetését határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos feladatokra – közölte Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen – utalva a délelőtti röszkei dulakodásra – úgy fogalmazott: a Magyarországra illegálisan érkező "népvándorlók" egyre agresszívabbak.

A kormánypárti politikus elmondta: szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését, amelyen országgyűlési határozati javaslatot terjesztenek majd elő, hogy lehetővé tegyék "a határvédelmi és a bevándorlással kapcsolatos stratégiák tekintetében" a honvédség bevetését. Ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. A jövő keddi – várhatóan nyilvános – tanácskozásra meghívják a kabinet képviselőit is, Lázár Jánost, a Miniszterelnökség vezetőjét és Hende Csaba honvédelmi minisztert.

Németh Szilárd jelezte: mivel kétharmados felhatalmazásra van szükség a határozati javaslat parlamenti elfogadásához, így azt a Fidesz-KDNP-frakción kívül másoknak is támogatniuk kell.

Jövő héten kiderül, hogy kik azok a parlamenti képviselők, akik a Magyarországra illegálisan érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben – fogalmazott a Fidesz országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozta: Magyarországnak nemcsak a saját, hanem az Európai Unió határait is meg kell védenie. Az elmúlt hónapok azonban bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni a jelenlegi helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani – mondta.

Arra a kérdésre, hogy támogatják-e a Jobbiknak a honvédség mozgósításával kapcsolatos alaptörvény-módosítási javaslatát, Németh Szilárd azt válaszolta: minden lehetőséggel úgy kell számolni, hogy vagy megteremtik annak jogszabályi feltételét, vagy a már érvényben lévő törvényi feltételek alapján döntenek róla.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa
A katonaságot MOST azonnal még ma kell odavezényelni és hermetikusan lezárni a határt, harckészültségben... itt nincsenek napok hetek totojázgatni szavazgatni... invázió alatt van Európa még mindig nem sikerült felfogni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Szeparepa: Kösz az oktatást de ne nekem add át az elavult tudásod hanem a regnáló kontár kurmánynak, NINCS HADI ÁLLAPOT, SENKI NEM AKARJA ELFOGLALNI AZ ORSZÁGOT, CSUPÁN ÁTAKARNAK MENNI MERT PONT OTT FEKSZIK AZ ÚTBAN, egyébként meg pont a németek most jelentették be pl. az összes szír állampolgárt befogadják, erre varrjál gombot!!!Amit ez a ,,töketlen fütyisz kormány,, élén a hazugoviccsal tesz az szembe megy minden joggal, szokással!!!Nem tudom mit szólt volna a ,,nemzeti hörcsögünk,, mikor kipucoltak Ausztriába, ha fegyverrel fogadták volna őket???Óvatosabban a fegyverrel, mert mindig akad egy két hülye akinek viszket a marka, és idáig minden háború az első lövéssel kezdődött!!!Rám visszatérve én voltam őrségben, voltam a baráti Csehszlovákiában '68. , jártam a SZU.ban rakéta lövészetem, a tűzparancs igen is ilyen helyzetben KÜLÖN KIADOTT PARANCS, mert nincs HADI HELYZET!!! Az hogy jönnek a menekültek, NEM HADI HELYZET, nem jó de nem fegyver kell a megoldásához!!!A továbbiakban kímélj meg az ,,oktatástól,, mert lehet másként látjuk a világot!!!
Szeparepa
Nem esünk útba... kerülővel mennek... Miért nem mennek Görögországból, Macedónia. Szerbia, Horvátország, Ausztria irányba? Beléptek illegálisan a schengeni területre, kötelesek vagyunk feltartóztatni őket, ahogy a görögök is kötelesek lennének, hogy beléptek illegálisan EU-s területre.. bezzeg ha én kóricálnék a török görög határon tuti bevarrnának évekre börtönbe..
A németeknek abban igazuk van és helyes, hogy a háborús ország polgárait befogadják, de AZOKNAK BIZONYÍTANI KELL HOGY ONNAN JÖTTEK!!! Akinek nincs papírja, és sehogy máshogy nem tudja bizonyítani hogy jogosan kér menedékjogot, azt a németek szépen ki fogják toloncolni, és visszakerülnek ide a nyakunkra százezrek!!!
Ha komolyan azt hiszed, hogy külön kiadva tűzparancs nélkül őrségben nem lőhetsz, hiába van nálad éles lőszer, fegyver és hiába támadtak meg, akkor sem, akkor alapfogalmakat nem értettél meg az őrségben, szerencséd volt hogy nem kerültél szituba... miközben lőnek rád vártál volna a tűzparancsra vagy hogy? A konkrét tűzparancsot körvonalakban imént leírtam mi és bizony az az... (persze nyilván összetettebb, mert van közvetlen tűzparancs, általános tűzparancs, HKSZ tűzparancs stb)
pbalage
@papa.49: Tisztelem és becsülöm, hogy ennyit tartózkodtál a földgolyón és egyáltalán nem akarlak megsérteni, mert régen tényleg úgy volt ahogy írod, de mostanában már nem úgy van.
Putyin se nyifogott különféle hadiparancsokkal, amikor bevonult Ukrajnába.
Az ISIS se szarakodott semmilyen hadüzenettel.
Odamennek, ott vannak. Számukra ennyi.
Van háború?
Nincs háború.
Ővék a terület?
Övék.

Tényleg ezer bocsánat.
papa.49
@pbalage: Nincs semmi baj de az hogy a terroristák, hogy Putyin mit hogyan cselekszik itt nem releváns, nekünk az európai normák mentén kellene megoldást találni a problémára, tudod hogy mi volna ha valóban fegyverrel állítanánk meg a migránsokat, hát hogy ribillió az nem kifejezés, és ha átlősz a szerb határon akkor az ottani katonaság is visszalőhet, és mivel ők nem az Unió tagjai kész lenne az újabb konfliktus a magyar-szerb határon!!!Talán nem nekünk kellene a háborút elkezdeni, bár eléggé tapasztaltak vagyunk e téren!!! Abban viszont bárkivel egyet tudok érteni hogy a hajók elindulását kell megakadályozni, közben meg a törzsi kiskirályokat átsegíteni a túlvilágra, esetleg azokat a ,,pénzembereket,, akik pénzelik az egészet, jól tökön rúgni, mert tévedés ne essék ha itt lenne polgárháború, innen is menekülne aki tudna, bármerre a világba...
pbalage
@papa.49: igen, tudom hogy sajnos mi lenne.
De már évek óta semmilyen ötlete sincsen senkinek, hogy konkrétan mit kéne tenni.
Putyin (viszonylag) kulturált szociopata, de ezek az arabok készen vannak teljesen.
Abban is egyetértünk, hogy ott kéne rendet rakni, ahonnan indul a dolog.
Viszont tényleg fingja sincs senkinek, hogy ki pénzeli ezt az egészet, vagy csak ennyire nagy-e a vallási sötétség?
Putyin keze benne lehet az arab népvándorlásban?
Én már bármit el tudok képzelni.
Laila
Komolyan mondom, ezeket olvasva, napról-napra egyre inkább jobbra tolódom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.