"Adjatok szabad vonatot! A németek szeretnek minket!" – kérte az a mintegy 30 menekült, aki szombat este ülősztrájkba kezdett a Keleti Pályaudvar főlépcsőjénél. A tranzitzónában lévő 800-1000 emberre átragadt a hangulat – írta a NOL.hu.

A lap által megkérdezett egyik szír férfi szerint ők tovább akarnak menni Ausztria és Németország felé, ahelyett, hogy a magyar hatóságok utasításának megfelelően menekülttáborok felé vennék az irányt. Igaz, ezt gátolja, hogy a menekülteknél sokszor nincsenek úti és személyi azonosító okmányok, amik nélkül Magyarországon hivatalosan fel sem szállhatnak nemzetközi vonatra.

Ma pedig több száz migráns érkezett a fővárosi Keleti pályaudvarhoz vasárnap délelőtt, csatlakozva a már ott tartózkodókhoz. A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: "Németország, Németország!" – számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről a vasárnap déli Híradóban.

A tudósító elmondta: előző nap is voltak hasonló akciók, elhangzottak rigmusok, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték. Arról is beszámolt, hogy a tüntetők a Németország rigmusnál hüvelykujjukat felfelé, míg Magyarország említésénél lefelé mutatták.

Kifejtette: az általa megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább, legtöbbjüknek ez a problémája.

A migránsok azt is nagyon kevésnek tartják, hogy csak egyszer kapnak enni – mondta a tudósító, hozzátéve: volt aki azt nehezményezte, hogy a hatóságok nyilvántartásba vették.

Az M1 munkatársának beszámolója szerint folyamatosan érkeznek rendőrök a VIII. kerületi pályaudvarhoz. A Készenléti Rendőrség kamerával rögzíti az eseményeket.

A tudósító később elmondta: a tüntetők egy csoportja elindult a pályaudvar alsó szintjére, majd visszatértek a főbejárathoz, ahol a rendőrök továbbra sem engedik be őket. Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a migránsok és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti.

Azt mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, de "óriási a felháborodás", nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

MTI
MTI

133 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Engedjék el őket ,mindegy van okmányuk vagy sem , a Németek eldöntik adnak nekik vagy nem. A francnak kell őket vegzálni, ha menni akarnak menjenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@izo: 20:19 Te Igazságbajnoka, a képeken az látszik, hogy a kerítésen átbújva, a férfi felemeli a pici gyereket, s valóban futni kezd... de, hogy a rendőrök elől? nekem úgy tűnik, hogy el a kerítéstől - be az áhított biztonságos országba - és hogy ellenállna az sem látszik.
Az látszik, hogy a túlerőben lévő rendőri egység a földre kényszeríti és megbilincseli a férfit, miközben az asszony és a gyerekek kétségbeesetten néznek, sírnak.
Az igazságnak sok arca van... attól is függ, honnan nézzük, ugye? Gondolkodj, és próbáld kitalálni, mire utalhattam följebb! Időd van, mert én mára békén hagylak, más dolgom akadt :)
izo
@JAJMÁR: A 19.19-es szöveg a képhez a te ballibsi NOL-odról van, nekik sem hiszel?Ellenállt megbilincselték, lehiggadt leszedték bilincset és vizet adtak neki.Te 1 képet ragadtál ki ez hazugság, de nálatok ballibsiknél ez természetes!
rugacs
@JAJMÁR: Hogy egy ország itt tart, nagyban befolyásolja a lakosság mentalitása, vallása, életvitele, stb. De a helyzetért okolhatók még azok a külföldi országok, akik különböző gazdasági előnyök miatt befolyásolták őket, háborúkat szítottak, kihasználták erőfölényüket velük szemben.
Nem tartozik ezek közé Magyarország. Nekünk sosem volt ott érdekeltségünk. Így nem várható el tőlünk az sem, hogy helyettük oldjuk meg a kialakult helyzetet vagy akárcsak viseljük káros tevékenységük jogos következményét.
rugacs
Csak úgy felmerült bennem...és ha ezek tálibok? Iratok nélkül még az ellenkezőjét sem tudnák bizonyítani...
JAJMÁR
@rugacs: Nagyon szánalmas, ha a csak annyi telik, hogy "nem tartozunk felelősséggel ..." lehet, hogy igazad van, de én ezt elfogadni nem tudom, még ha így is lenne. Ha a szomszédodnak ég a háza, azon gondolkodsz, hogy a te felelősséged-e, mert ha nem, akkor nem segítesz oltani?
Hogy mi az igazság, és mi van a háttérben?
Talán ez, olvad el, ha van időd:

mindenamianglia.co.uk/sokkolo-valosag-a-bevandorlas-mogott-csak-eros-idegzetueknek-video-es-kep/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
JAJMÁR
@izo: 20:52 Nos, visszatérve az igazságosságra, és a képre, ahol egy rendőr megbilincsel egy férfit. Gondolom közben rájöttél, hogy mire utaltam, vagy még mindig nem?

Elmondom. Teljesen mindegy, hogy mi a te igazságod, a képek önmagukért beszélnek. A világban nem a nol, nem az mno, nem a te vélt igazságodat írják a képek alá, hanem azt, amit ott ők gondolnak. A dilettáns hatalomnak és rendőreinknek köszönhetően egy csomó, ránk nézve megalázó kép járja be a világot. Gyereket lefújó rendőrökről, sínekre fekvő emberekről... stb. Ja, hogy az igazság? Az igazság az, hogy a magyarok átverik ezeket az embereket, kevés a részvét, idegengyűlölő népség vagyunk. Angliába kivándorolt - ismerős roma magyar családok - posztoltak újság címlapokat nemrég, aláírva, hogy "na, híresek lettünk, minden újság ezzel van tele, én meg nagyon mélyen szégyellem magam"
Na, igen, minden normális magyar ember így van ezzel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.