"Adjatok szabad vonatot! A németek szeretnek minket!" – kérte az a mintegy 30 menekült, aki szombat este ülősztrájkba kezdett a Keleti Pályaudvar főlépcsőjénél. A tranzitzónában lévő 800-1000 emberre átragadt a hangulat – írta a NOL.hu.

A lap által megkérdezett egyik szír férfi szerint ők tovább akarnak menni Ausztria és Németország felé, ahelyett, hogy a magyar hatóságok utasításának megfelelően menekülttáborok felé vennék az irányt. Igaz, ezt gátolja, hogy a menekülteknél sokszor nincsenek úti és személyi azonosító okmányok, amik nélkül Magyarországon hivatalosan fel sem szállhatnak nemzetközi vonatra.

Ma pedig több száz migráns érkezett a fővárosi Keleti pályaudvarhoz vasárnap délelőtt, csatlakozva a már ott tartózkodókhoz. A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: "Németország, Németország!" – számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről a vasárnap déli Híradóban.

A tudósító elmondta: előző nap is voltak hasonló akciók, elhangzottak rigmusok, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték. Arról is beszámolt, hogy a tüntetők a Németország rigmusnál hüvelykujjukat felfelé, míg Magyarország említésénél lefelé mutatták.

Kifejtette: az általa megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább, legtöbbjüknek ez a problémája.

A migránsok azt is nagyon kevésnek tartják, hogy csak egyszer kapnak enni – mondta a tudósító, hozzátéve: volt aki azt nehezményezte, hogy a hatóságok nyilvántartásba vették.

Az M1 munkatársának beszámolója szerint folyamatosan érkeznek rendőrök a VIII. kerületi pályaudvarhoz. A Készenléti Rendőrség kamerával rögzíti az eseményeket.

A tudósító később elmondta: a tüntetők egy csoportja elindult a pályaudvar alsó szintjére, majd visszatértek a főbejárathoz, ahol a rendőrök továbbra sem engedik be őket. Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a migránsok és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti.

Azt mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, de "óriási a felháborodás", nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

MTI
MTI

133 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Engedjék el őket ,mindegy van okmányuk vagy sem , a Németek eldöntik adnak nekik vagy nem. A francnak kell őket vegzálni, ha menni akarnak menjenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Engedjék el őket ,mindegy van okmányuk vagy sem , a Németek eldöntik adnak nekik vagy nem. A francnak kell őket vegzálni, ha menni akarnak menjenek.
Mézike
@Grafix69: Ez így nagyon szépen hangzik , de az unio fázik ám tőlük. Nekik az a jó ha itt maradnak. Inkább pénzelik a kormányt...
Csizmás Kond
Ha németek szeretik őket miért nem jönnek utánuk ?...amúgy ilyenkor a kancavénasszony miért nem szól át, hogy engedjétek már át...?
KERKA
Horn Gyula már nem tud vonatot rendelni. Valaki vegye át a szerepét
Január
Angela Merkel azt mondta, hogy a szír menekülteket befogadják, akkor miért nem küld értük vonatot? Hiszen a menekültek oda vágynak.
Ők is értesülnek mindenről, ami velük kapcsolatos. Vagy Merkelék meggondolták már, akkor pedig közöljék, hogy Németország megtelt. Az Eu. vezetés pedig intézkedjen szintén, hová irányíthatjuk az amúgy is menni akarókat.Ne nálunk csinálják a gondot - átjáróház mivoltunk így is elég gond!
varirmag
"""Adjatok szabad vonatot! A németek szeretnek minket!"
Mutassa már meg valaki nekik hogy hol van a német követség !
Ott követelőzzenek,az ő ügyefogyott vénasszonyuk várja őket.
KERKA
nol.hu/kulfold/egymillio-menedekkerore-szamitanak-iden-a-nemetek-1560065

Az előzetesen 800 ezer migráns helyett már 1 millió migránsra számít a Hesseni és a Brandenburgi tartomány miniszterelnöke.

Küldjenek vonatokat értük, mi már nem tudunk ennyi emberrel mit kezdeni
Toby
@Grafix69: Itt is megbukott a mocskos, hazug qrmánypropaganda ! A "bevándorlók" - akik ugye elveszik a "magyar emberek" elől a munkát ! - nem hülyék, hogy itt állapodjanak meg, mennének, de a kondaqrmány nem engedi, aztán veri a taknyát, hogy egyre többen vannak nálunk !
eugen4402
Tényleg nem kötözködni akarok, de állítólag az iskolázott, intelligens középosztálybeli rétegek alkotják a migránsok zömét. Telefonjaiknak köszönhetően tisztában lehetnek azzal, hogy magyarországi jelenlétüknek nem örvendezik a lakosság döntő többsége és az ország vezetői sem látják szívesen őket, ellentétben a német Kancellár-asszonnyal... Miért nem választanak más útvonalat? Kerüljék el Hungary-t, és találják meg a békéjüket német földön.
Dr. Felipe
Már rég tovább kellett volna őket engedni Németország felé de a magyar szervek szándékosan szarakodnak hogy tudják mutogatni a "hangulatot" az m1 en a birkáknak.

Horn Gyula sem kért engedélyt a szovjet pártfőtitkár elvtárstól mikor kiengedte a feltorlódott keletnémet menekülteket.

A fideSS mindig azt pofázza hogy Magyarbajdzsán szuverén ország akkor miért nem indítanak vonatot Németország felé.
lampa laz
A bosszúra is kellene gondolni, mert az aztån nagyot fog durranni.
Grafix69
Ugyan már mert pappírok kellenek meg vízum , a p...csába mikor idáig eljutottak akkor nem kérte tőlük senki? Akkor mi mit akarunk megint mindent jobban tudunk ,megint mi a szabályokat is megszabályozzuk, de óbégatnak rendesen ezek meg az M1 mutogatják me etetni kell őket , basznák meg az otthoniakat is etetni kellene nem csak kirabolni az áfával , csak azok még nem sírnak me tudják ,hogy minden baj okozója a sok migráns. Az agyam eldobom.
varirmag
Követeljük mi is hogy küldjenek vonatokat,buszokat a németek !

Követelhetjük hiszen Merkel asszony várja őket.
1magyar
Tényleg hülye a kormány, hogy nem engedi őket az osztrák határnál szabadon! Menjenek a francba!
Az osztrák belügyminiszter is, valami Johanna azt mondta, fogadják őket. Miért kell nekünk bepapíroznunk őket?
Annyira akarnak bevándorlókat a németek akkor fogadják őket!
Dr. Felipe
A fideSS barmok azt gondolják hogy ha valakit kibombáznak a házából annak első dolga az lesz hogy szerez papírokat meg vízumot meg repülőjegyet is mi elvtársak?
Nyilván hogy az életüket mentik és nem papírok után futkosnak.
Aztán még ezek pofáznak hogy Brüsszel miatt halnak meg emberek mikor pontosan az ilyen patkány fideSS férgek miatt kényszerülnek a menekültek az embercsempészek szolgáltatásait igénybe venni mert nem engedik fel őket a vonatra.
Bercifiu
@Dr. Felipe: A nenekült vegye igénybe a hivatalos határátlépő helyet, a többit meg le kell lőni, mert nem tudni nem e terroristák.
Bercifiu
Már elnézást, de törvénysértést követek el a tiltott határátlépéssel, és még ők követelőznek
Közel 3 millió honpolgár éhezik, s ezeket a szarhátiakat is nekünk kell etetni..
Grafix69
@Bercifiu: Tulajdon képen igazad van de te tudnál lőni egy gyermekét szorongató asszonyra mert én egy nyúlra sem.
varirmag
A "szerencsétlen" emberek akiket "kibombáznak" a házaikból,de mivel nagy a kereslet a szétbombázott épületekre, jó áron eladták azt.
Majd néhány ezer euróval elindulnak.
Bár az irataikat nem tudták kimenteni az okostelójukat és az ájpedjüket sikerült !
Grafix69
@varirmag: Biztos valakiknek benne van a keze ebben a helyzetben de a problémán már nem változtat még akkor sem ha direktbe csinálta valamelyik állam vagy valakik. Mondjuk érdekes ,hogy olyan dolgaik vannak amik az otthoni honpolgárnak egy élet munkája után sem futja aztán menekülni sem tud Orbanisztánból.
Dr. Felipe
@Bercifiu: Gondolom te a gyerekeket is lelőnéd mert belőled ki is nézem. Csak hát tudod mikor a magyarok menekültek 56 ban a szovjet tanok elől azok sem a hivatalos átkelőket vették igénybe, aztán mégsem lőttek le senkit az osztrákok.
Dr. Felipe
Hát ja, mert a fotelnáci látott az egyik menekültnél okostelefont, akkor azt hiszi hogy mindegyiknek van.
Szar lehet ekkora sötétségben tapogatózni.
lópicigáspár
Hülye embercsempészek! Tudhatnák, hogy itt nem terem babér! Miért nem kerülik már ki ezt a szerencsétlen országot és viszik egyenesen a népet a Kánaánba! Van nekünk itt bajunk elég nélkülük is!
varirmag
"Szar lehet ekkora sötétségben tapogatózni"

Te már csak tudod ,gondolom néhány évtizede részed van benne.

Aki tudni akarja milyen a "menekülteknek" nevezett horda az sétáljon el a keleti pu felé.

Aki meg csak a TV-ben látta őket az a baromarcú gyökér ne nácizzon.
Dr. Felipe
Már bocsánat de a nácikat csak nácizni szoktam mert csak ők nevezik az embereket hordának. Amúgy azokat az embereket már rég útnak kellett volna indítani Németország felé mert ott már várják őket. Persze tudom hogy akkor nem lehet lázítani a náci hordákat. Kell az ellenségkép.
varirmag
Na ,te Dr IQ betyár ! Te nem tudod kikről beszélsz,innentől kezdve a hsz-d nem olvasom el.

Bocsánat pedig az olyanoknak , akik csak össze-vissza dumálnak,anélkül hogy legalább egyszer megnéznék hogy mi a valós helyzet NINCS.

Náciz nyugodtan tovább,tőled ennyire telik.
Dr. Felipe
Eddig sem neked írtam fotelnáci csak mindig belepofáztál a nagyok dolgába a buta sötét fejeddel.
Nem tartok rá igényt hogy elolvasd, azt meg pláne nem várom el hogy meg is értsd mert az nehéz lenne neked.
foton
"A migránsok azt is nagyon kevésnek tartják, hogy csak egyszer kapnak enni"

Kedves migránsok! Felénk ilyenkor azt szokták mondani köszönjük.. Az van 200 euró vonatjegyre, akkor biztos van kajára is.
Dr. Felipe
Ha már küldenek pénzt Brüsszelből menekült ellátásra akkor bizony az kevés ha csak egyszer kapnak enni naponta.
rugacs
Szerintem inkább elküldeni kéne ezeket, mint itt gyűjteni őket! Minél előbb tovább mennek, nekünk annál jobb. Akit itt nem regisztrálnak, azt ide visszaküldeni sem lehet. A déli határt meg mielőbb légmentesen le kell zárni.
Minél többen vannak itt, annál nagyobb a zavargásveszély.
Azért a köcsög tüntetőknek kinyilatkoznám, mi nem hívtuk ide őket, mehetnek más úton is a németekhez.
rugacs
Akinek taxira telik, telne kajára is. De ezek elvárják, hogy itt itassák meg etessék őket ingyen.
Bezzeg ha mi is úgy bánnánk velük, ahogy ők bánnának velünk fordított szitu esetén, örülnének, hogy még mindig élnek!
Tekla
@Dr. Felipe: Nem nyilatkozták a németek, hogy fogadni kívánnák őket, sőt pont ellenkezőleg! azon ugyan vitatkoznak , hogy jól tarjuk - e a több százeres hordát . Napi három ezer ember, számoljátok ki: És vár még 4 milla, most gyorsan és jön még hatvan milió, hova engedjük
?
enslaved
@Grafix69: @Dr. Felipe: @Toby: Ugyan fogadjatok már be néhány családot magatokhoz, hátha megoldanátok a problémát. Képtelenek vagytok a médián túllátni, mert csak az a rohadt Fidesz, ugye...
enslaved
@1magyar: Rövidesen gyilkolni is fognak, majd meglátod. Jön a saria.
1magyar
@rugacs: Én is így gondolom, akik itt nem regisztráltak, nem küldhetik ide vissza őket.
A rendőrök éppen mással foglalkozzanak! Van itt gond elég.
Másik
A papírozós szarakodást pont az EU írja elő, mert mi vagyunk a schengeni határ.

Amelyiknek vannak okiratai, meg jegye, az várja meg a vonatot és már mehet is.
Vagy különvonatra szól a jegy? Azt meg küldjön nekik a Junker és Merkel asszony.
1magyar
@Másik: De ha úgy szöknek át Ausztriába, hogy a rendőrök nem veszik észre,arról nem tehetünk, vagy éppen Szlovénián keresztül mennek.
Grafix69
@enslaved: Jó értem én ,hogy nem kellenek ide ,persze ez nem is volt vitás ,de ott semmit nem vesznek ezek el , nem veszik el a magyar emberek munkáját meg ilyen baromságokat ,aztán meg rendbe van ,hogy sok primitív ember is van köztük meg bűnöző de akkor is menni fognak mert nem akarnak megdögleni.Amúgy meg a szomzédaimban vannak Litvánok, Lengyelek ,Oroszok , Irek , de még Kínaiak is ja meg két néger de azokat nem tudom honnan jöttek . Ja ezek itt dolgoznak azok meg nem is akarnak legalább is a java . Volt egy ismerősöm egy gyermek orvos , 20 évig dolgozott Szíriában , az ottani emberek azt mondták neki azért nem dolgoznak mert fáradtan születtek:))
kkalman
Szarakodnak mindenféle papírral, mert uniós előírás. Csinálnák ezt a határ mellett, ahol beléptek az országba, majd ott vonatra velük, és Hegyeshalomig meg se kellene állniuk. Ott átadni az osztrákoknak, aztán csak eljutnának Merkel szoknyája mellé.
Ezzel a megoldással csak az a baj, hogy Orbán nem tudna gyűlöletet kelteni a nép arra csak egy kicsit is hajlamos embereiben.
justhpeter
@kkalman: Azt gondolom ez áll a legközelebb az igazsághoz. Ha továbbítanák az embereket - mondjuk csak a magukat szíreknek nevezőket - a magyar kormánypolitika alól kiesne a menekültekkel való riogatás, a veszélyhelyzetre való hivatkozás a költekezésnél és kevesebb uniós pénz csordogálna be.
JAJMÁR
Nem értem mi tart ilyen sokáig egy regisztráción? Nem olyan bonyolult egy digitális fényképet készíteni, se az ujját belenyomni a festékbe egy embernek. Csatlakozom Justhpeter és Kkalman véleményéhez. Milyen "üres" lenne a pályaudvar, ha gyorsan elintéznék az ügyüket és továbbengednék őket. Még úgy tűnne, hogy nem is okoznak olyan nagy gondot.
(Az én szememben meg a hatóság és a kormány tehetetlensége a nagy gond.)
enslaved
@Grafix69: Egy szóval nem mondtam, hogy elvennék a magyarok munkáját, de azt a szemetet, amit maguk után hagynak...Gondolj csak bele, mi lesz itt, ha még többen jönnek. Az is fura, hogy sok az egyedülálló férfi, na meg honnan van annyi pénzük, hogy a Líbiai partoknál 5000 eurót fizessenek? Egyáltalán, mért erre jönnek? Augusztus óta 150 ezren lépték át a határt, ez azért elgondolkodtató. Mások is állnak ennek az egésznek a hátterében, ami nem lesz jó Európának.
enslaved
@JAJMÁR: A többség még azt sem engedi, hogy orvos megvizsgálja őket, és még az ujjlenyomat vétel ellen is tiltakoznak. Olyan áradat indult el, amit meg kell fékezni, mert hiába engedsz át 20 ezer menekültet, ha egy hét múlva megint ennyien gyűlnek össze. Röszkénél meg éppen piknik hangulatban voltak ma este, mindent szétdobáltak, egyetlen előnye, hogy lesz munka a közmunkásoknak...:-)
JAJMÁR
@enslaved: Talán mégis megértenék, hogy a jegy mellé az ujjlenyomat is kell, csak úgy szállhatnak fel a vonatra. Én pedig azt nem értem, hogy utazhattak át enélkül az országon?
A szemét a sok ember után jellemzően ott van. Gondolj pl. egy fesztiválra, de az se kell hozzá, csak járd be a turistautakat, pedig ott nyilván kukák is vannak kihelyezve :(
Jó sokszor megbeszéltük már, de még mindig nem hiszem, hogy kerítéssel meg lehet állítani ezt a népvándorlást. Azt se gondolom, hogy ha napokig itt tartjuk őket, az majd elriasztja a többit. Ezek csak újabb konfliktust okoznak.
rugacs
@kkalman: Ha az Uniós előírás kedvez neked, követeled, ha ellenedre van, lázadsz ellene. El kéne már döntened, mit akarsz!
Én nem menekült ellenes vagyok, hanem magyar párti. Jó lenne, ha minél előbb megszabadulnánk az összes migránstól. De a kormány - mint mindig - szem előtt tartja az Uniós előírásokat. Ezért van a tortúra. Ha nem így jár el, megint kötelességszegéssel vádolnak meg bennünket.
Én tojnék az Uniós előírásokra, mert Magyarhonban a magyar érdek előrébb való minden másnál. De az Uniós tagság kötelez. Így már megint két tűz közé kerültünk. Ha követjük az előírásokat = magunkkal tolunk ki, ha nem, akkor is. Köszönjük meg az Unió vezetőinek!
vitriol
orbán nem engedi ki őket, mert számára az itt vergődő migránsok alibit jelentenek. Mert ő nem véletlenül hergelte a "nemzetét" már jó előre a menekültek ellen, neki most az lenne jó, ha itt vér folyna miattuk.Ki van ez találva. S miközben a köz tv rémtörténetekkel ijesztgeti a kevés hallgatóságát, aközben orbán elveszi a földeket a gazdáktól, és odaajándékozza a kegyenceinek.
enslaved
@JAJMÁR: Kerítéssel nem is. Most a hadsereg következik, akár fegyverhasználattal is, amennyiben indokolt. Volt határőr barátom szavai: Aknazár, figyelmeztető táblákkal. Ők már mind maszkban, gumikesztyűben végzik a munkájukat, mert tudod amiről a média hallgat, az nem jelenti azt, hogy nincs is.
enslaved
@vitriol: Gratulálok, szép összeesküvés elméletet szőttél...
Grafix69
@enslaved: Ebben egyet értünk , én sem tudom ezekre a válaszokat a szeméten meg én is kiakadtam amit a fotókon látni mikor odébb állnak.
rugacs
@vitriol: Orbán be sem engedte volna őket! Orbán úgy próbálja szem előtt tartani a magyar érdekeket, hogy közben megpróbálja az Uniós előírásokat is betartani. Ami nem egyszerű, mert az Uniós jogszabályok csak az alapító tagok érdekeit tartja fontosnak.
Téged olvasva továbbra sem értem, miért lenne jó, ha vég nélkül engednénk ezeket átvonulni az országon?! Hiszen amerre járnak, mindent letarolnak. Mindent feldúlnak, szemetet, koszt hagynak maguk után. Úgy viselkednek mintha nekik mindent szabad lenne. Itt törvények vannak, ami rájuk is vonatkoznak. Csak képzeld el, ha már most követelőznek, mi lesz ezután! Nem nekünk kell hozzájuk igazodni, hanem nekik hozzánk. Az ő hazájuk a hasonló betolakodókkal szemben közel ilyen barátságos sem lenne. Persze ugyan ki és mit várhatna olyan emberektől, akiknek hazájában évtizedek óta háború zajlik, akik talán a büdös életben még sosem dolgoztak igazán és akik a túlélésért szinte mindent megtennének.
Nyilván gyorsan beilleszkednek és hasznos, dolgos tagjai lesznek a társadalomnak amelyik befogadja őket. Remélem nem mi leszünk a tesztország! Mert én sajnos nem hiszek a boldog jövőben...
Dr. Felipe
@enslaved: Aztán ki lesz az a bátor ürge aki kiadja a tűzparancsot? Mert az a hágai törvényszéken fog felelni tettéért és egy életfogytiglan kinéz neki. Az nem ám olyan ulibuli bíróság mint amelyik Biszku elvtárssal szarakodik.
kkalman
@rugacs: ma, 22:15 Nem velem van a baj az uniós előírások figyelembevételével, vagy a nem figyelembevételével.
Azt írtam, hogy Bulgárián, Görögországon, majd Macedónián, Szerbián átjönnek, átszállítják őket minden papír nélkül a magyar határhoz, hogy ott a kiserdőn túl, az Magyarország. Közben Bulgária is és Görögország is uniós ország, tehát ott lépnek először az Unió területére papírok nélkül. Ők nem szarakodnak. Itt bejöttél, ott meg kimehetsz. Ennyit csinálnak. Nálunk, mint a birkákat terelgetik őket innen oda, onnan meg amoda, közben meg valójában nem oldják meg a problémát. Ezt lehetne megszüntetni, ha ott, ahol bejöttek az országba, ma 72 óra alatt ellátni őket a szükséges okmányokkal, és fel velük a vonatra, amelyik Hegyeshalomig nem áll meg sehol. Végig villamosítva van a vasút Szegedtől Hegyeshalomig, mozdonyt se kell közben cserélni. Ott pedig megmutatni nekik, ott a kiserdőn túl, ott van Ausztria. A viszont nem látásra!
Ennyit kellene csinálni, és közben emberként viszonyulni hozzájuk, és nem ellopni az EU-tól a menekültek ellátására kapott pénzt, és csak egyszer adni enni nekik naponta, mint ahogy egy másik cikkben szó volt róla.
izo
@Dr. Felipe: Egyenlőre elég lenne vízágyú,gumilövedék akkor másfelé mennének!
enslaved
@Grafix69: Ha ez így megy továbbra is, akkor az ország egy szemétteleppé válik, ráadásul a keletit nyugodtan lehet majd hívni közelkeletinek...Meg kell állítani őket, nincs más megoldás.
Dr. Felipe
@izo: Kár hogy nem te vagy a védelmi miniszter. Sokat vesztett az ország. Azért a sortűz és az aknazár lenne az igazi nem? Had follyon a sok muzulmán vér ezen a szent földön. Halomra lőni az ISIS elől menekülő muszlim civileket mert ez egy barátságos keresztény ország. Aztán lehetnének még nyilvános kivégzések is a stadionokban mert az is van rengeteg nekünk és ott állnak kihasználatlanul. Megvédjük egész Európát a muzulmán hordáktól mi? Aztán még keresztes háborút is indítunk a szent földre mert Jeruzsálem ne ám már hogy ne a miénk legyen.
A magyar név megint szép lesz, csak nem tudom akkor mi lesz az embercsempészeinkkel ha elveszed tőlük a munkájukat. A végén még berágnak rád úgyhogy inkább hagyjuk a dolgokat úgy ahogy van.
enslaved
@Dr. Felipe: A valódi problémát nézd, ne a Fidesz gyűlöletet vidd bele a mondandódba, mert itt messze nem az a kérdés, hogy Fidesz vagy nem Fidesz. Majd amikor a te házad elé is letáboroznak, ott szemetelnek, vizelnek, sz...k, hangoskodnak, akkor ne próbáld őket elküldeni, hanem invitáld be őket a házadba, ha szerencséd van, akár élve is megúszhatod, talán még nem került ki a tífusz meg a kolera a befogadóállomásokról.
izo
@Dr. Felipe: Ennyi h@leséget írni! 2006-ban nagyon "jól" tudták kezelni a tömeget a leírt módszerrel! Ja magyarokat lehet, muzulmánokat nem?!
Dr. Felipe
@enslaved: A valódi probléma az hogy nem engedik ki őket az országból és ha akaratuk ellenére visszatartják őket nyilván hogy ingerülté válnak mert én is ingerült lennék ha nem mehetnék tovább.
Bennem van annyi empátia hogy kibírom ha két napig a házam előtt sátoroznak, sőt még vacsorát is adnék nekik mert ember vagyok és nem véres szájú barom. Aztán útnak indítanám őket hogy folytassák útjukat egy boldogabb jövő felé. Valahol itt lenne a megoldás.
Dr. Felipe
@izo: Úgy tudom nem a muzulmánok gyújtották fel a tévé székházat.
enslaved
@Dr. Felipe: Te egy nagyon naiv ember lehetsz. Egyáltalán miért éppen Magyarország felé jönnek? Ja, meg mind szegény és szerencsétlen...Még mindig vannak emberek, akiket ezzel meg lehet etetni. A terroristák is ott vannak ám közöttük, még ha nem is gondolnád.
enslaved
@izo: Hagyd, ennek az embernek valamilyen Fidesz fóbiája lehet, mert csak oda kanyarodik vissza folyton. A menekült kérdésnek sok köze van a tévé székházhoz:-))
Dr. Felipe
@enslaved: Ja, meg a terroristás történettel is lehet etetni embereket mert bemesélik nekik hogy minden muzulmán terrorista.
Amúgy ha már Görögországban és Bulgáriában belépnek az unió területére akkor már nem mindegy hogy merre vonulnak? Az unióban szabad mozgás van biztosítva hisz ezért jött létre, egy kerítések nélküli szabad Európa. Délen bejönnek, nyugaton kimennek, ennyi.
enslaved
@Dr. Felipe: Nem mind, de honnan tudod kiszűrni, hogy melyik az közülük? Majd ha már robbantanak? Megtagadják az orvosi vizsgálatot, az ujjlenyomat vételt...Volt határőr cimborámat folyton mozgósítják, és bizony a maszk meg a védőkesztyű nem kitaláció. Ja, hogy erről nem hallani a médiában? Pánikkeltés nem megengedett...Egyébként meg, ha már erre jönnek, akkor szemetelni is kötelező, meg megenni a gazdák terméseit, nyitott kapukon bemenni, hogy halálra rémüljön mondjuk egy gyerek? Az ember már kerüli a keletit is (még jó, hogy nem kell járnom vonattal), mert ami ott van, az már több, mint annak idején volt a koldusok várója.
izo
@Dr. Felipe: Ne terelj a kérdésre válaszolj!
Dr. Felipe
@enslaved: A terroristákat nem lehet kiszűrni mert van egy olyan rossz tulajdonságuk hogy elvegyülnek a tömegben és csak akkor derül ki ha már felrobbantotta magát de ettől még nem lehet kollektívan megbélyegezni az összes muzulmánt. A szemetelés az bizony csúnya dolog ezt elismerem de hát ennél nagyobb csapásokat is túlélt már ez a nemzet, talán túléljük ezt is. Az hogy dézsmálják a termést az lehet hogy igaz, lehet hogy nem de fényképet még nem láttam róla.
A keletiből meg már rég ki kellett volna engedni az embereket hogy folytathassák útjukat.
Dr. Felipe
@izo: Kérdésre válaszoltam. Nyilván hogy nem a muzulmánok gyújtották fel a tv székházat hanem a nyilas csőcselék, akkor nyilván hogy nem a muzulmánokat kell vízágyúzni hanem a nyilas csőcseléket.
pbalage
@Dr. Felipe: a bolgár rész nem oké, az nem a schengeni övezet. (a románok sem)
A görögöknek viszont kötelessége lenne ujjlenyomatot venni tőlük, vagy esetleg végig bekenni a tengerpartot disznózsírral, mert ők ide tartoznak. (viszont ismerjük a görög helyzetet és a mentalitást)
Egyébként a németek sem örülnek ám olyan nagyon nekik, mint ahogy az a propagandafotókon látszik.
Ebből lehet még egy nagyobb fajta botrány is egész Európára nézve. Az angolok töke pl. teljesen tele van az egész kontinenssel, jövőre arról szavaznak, hogy felszedjék-e a horgonyt és arrébb hajózzanak-e a szigetükkel, a magyarokat és a lengyeleket meg mondjuk. a tengerbe lökjék-e induláskor.
Szóval még ha nincs is terrorista közöttük (ezt azért erősen kétlem, 10 ezerből 1 is több mint kéne), ez a tömeg akkor is sok.
izo
@Dr. Felipe: Na helyben vagyunk nyilas... neked üldözési mániád van fordulj orvoshoz!
Dr. Felipe
@pbalage: Már a muzulmán invázió előtt is voltak és vannak terroristák Európában hiszen robbantottak már a londoni metrón és a madridi vonatokon is mikor még a szírek sehol nem voltak. A terrorista veszély az már régóta jelen van Európában.
Az nyilván hogy vannak akik nem örülnek de attól még létezik ez a jelenség hogy özönlenek a menekültek Európa felé és ezt a problémát Európán belül kell megoldani mert vissza nem fognak fordulni az biztos.
Ha Európát kereszténynek mondjuk akkor keresztény módjára kell megoldani ezt a kérdést és nem sortűzzel ahogy a nácik akarják.
Dr. Felipe
@izo: Mert nem azok voltak? Na jó legyenek akkor focihuligánok (akik az indul a vonatot skandálják) ha neked az jobban tetszik.
izo
@Dr. Felipe: A kérdés az volt,hogy aki törvénytelenül átlép a határt nem lehet vízágyúval gumilövedékkel ebben megakadályozni?
Dr. Felipe
@izo: Nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt hogy magyart lehet, muzulmánt meg nem? A válasz meg az hogy de lehet mindkettőt ha okot ad rá. A határátlépés nem ok az ágyúzásra de a gyújtogatás igen.
eugen4402
Ha minden kötél szakad, a titkosszolgálat ellátja az összes migránst hamis szír személyazonossági igazolvánnyal, és haladéktalanul indulhatnak a különvonatok Berlin felé. Ja, és a rejtőzködő terroristák külön igazolványt kapnak, ami VIP ellátásra jogosítja fel őket Európa bármelyik országában.
vitriol
@enslaved: az a probléma, hogy ez nem összeesküvés-elmélet, ez a rideg valóság, és aki rendelkezik némi logikával, az el fog jutni ehhez a végkövetkeztetéshez. A magyarok kis része befogadja a köz tv magyarázkodását, mert az neki kényelmes megoldás, nem kell fárasztani az agysejtjeit.
Freewolf
A németek szeretnek benneteket? Lehet, csalódás lesz ennek a vége!
Jozefina
"A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: „Németország, Németország!”. Az ENSZ jelenlétét is követelték, a tüntetők a Németország rigmusnál hüvelykujjukat felfelé, míg Magyarország említésénél lefelé mutatták."
A történtekért teljes egészében a fidesz-kdnp-t és személy szerint Orbánt vterheli a felelősség!!
Sajnálatos és félő, hogy Magyarország lesz ezek után a terrortámadások legfőbb célpontja!!!
És akkor kire fognak Orbánék mutogatni???
Freewolf
@Jozefina: Németország? Azonnal visszazsuppolni Szíriába mindet! Na ott mutogathatnak!
JAJMÁR
Miért kell nekünk még egy ellenség? Nem akarnak mást ezek az emberek, mint a lehető leggyorsabban keresztülutazni az országon. Eddig nem akartak mást. De elérjük majd, lehet lesz majd indok a sírásra! H@lye intézkedéseknek köszönhetően a gyűlölködő, buta magyaroknak. Közéjük lőni, persze, ezt a nagy észt...
Ja, nem tudom, hogy az embercsempészek büntetési tételét emelték-e, vagy csak a kerítésen átmászókét?
izo
@Dr. Felipe: Akkor először mégse a kérdésre válaszoltál, hanem tereltél!!
enslaved
@vitriol: Nincs itt szó semmiféle köztévéről, hanem a rideg valóságról. Vajon jártál már ezeken a helyeken, vannak tapasztalataid? Nem hinném.
Aki Én
Több dolog jutott eszembe.
Na ilyenkor látszik, hogy mennyire elfogadó, alázatos, hálás, korrekt, higgadt és törvénytisztelő ez a kultúra. Még meg se jöttek a háborúból, de már hozzájuk kellene igazodnunk, törvényeket, eu-s szabályokat figyelmen kívül hagyva.
Ha ilyen nagyon magabiztosak és harcosak, bátran kiállnak a jogaikért (vélt jogaikért), akkor azt miért nem otthon teszik? Miért nem otthon tüntetnek a jogaikért, hogy ne kelljen menekülniük? Miért nem a hazájukat akarják megmenteni, miért nem építenek otthon új világot? Ott, ahol legalább be tudják azonosítani őket...
Ha Merkel kéretlenül Európa nevében kijelentette, hogy mindenkit befogadunk, akkor miért nem tesz hatásos lépéseket, miért nem küld értük limuzint? Itt jegyezném meg, hogy a németek töke igencsak tele van ezekkel. Ők nem azok a bevándorló pártiak, Merkel felelőtlen kijelentése ellenére sem.
Freewolf
Követelőznek? Könnygáz és visszazsuppolás, de azonnal!
bakegya
@Freewolf: az nem lesz,de szükségállapot az lesz-és akkor boldog lehetsz,mert a TE ISTENED EZT AKARJA...iratkozz be a politológia szakra-talán még segítenek rajtad és nem vésed ide a sokkolt baromságaid abzug afféle hitleráj stílusban!
Freewolf
@bakegya: A véleményem az, amit olvasol és jó megközelítéssel a többségnek is hasonló a véleménye. Az, hogy van pár liberálfasiszta, akik itt szépelegnek és ajvékolnak, nem hat meg!
Miejlőtt itt kétségbe vonnád a többségi véleményem ítéletét, pillants rá a tapolcai választási eredményre, ahol a Jobbik tönkreverte az ellenfeleit!
Ergo, aki baromságokat ír, az éppen te vagy és a hasonszőrű mélyliberális országrontók!
magyarbakancs
Kérdezném Románia,Görögország,Olaszország,Spanyolország,Franciaországra nem vonatkozik a Dablini szerződés,hogy regisztrálni kel ö hozzájuk érkező menekülteket?
Mert ezen országok nem regisztrálja a menekülteket.
Akkor mi a francnak szarakodunk a hozzánk érkező menekültek regisztrációval?
Freewolf
@magyarbakancs: Válaszolok én neked! Azért, mert a liberálfasiszta szörnyek rögtön Brüsszelben teremnek feljelenteni Orbánt, hogy a közös kötelességnek nem tesz eleget. Az, hogy az általad említett országok sem teszik, nem szempont, mert ott nincs ilyen hazaáruló ellenzék, aki jelentget!
magyarbakancs
@Freewolf: Sokszor zagyvaléknak tartottam a kettős mércét amit a Fidesz mondott.
Bevallom igaza van.
Freewolf
@magyarbakancs: Látod, meg van az első közös pont! :-)
magyarbakancs
@Freewolf: Sok mindenben nem értünk egyet ,de van amiben igen.
verőce21
Dögivel nyomja a sajtó a a népvándorlással szánalmat keltő cikkeket. Aki meg nem kajálja be, az antieurópai, kirekesztő rasszista, fehér fajvédő, ultraneonáci csőcselék.

Egy üdítő és pihentető hír:
A Wal-Mart nem fog tovább AR-15-öt és más félautomata fegyvereket árusítani a gyenge kereslet miatt.
Hellcat
Sír rí a sok barom, hogy minek ide ennyi menekült aztán meg nem engedik el őket? :D Micsoda baromság ez kérem :D
Freewolf
@magyarbakancs: Itt van a dolgok lényege! Nem kell mindenben egyetértenünk, de vannak olyan alapdolgok, amelyek vagy határozottan a haza kárára, illetve hasznára vannak. A brüsszeli jelentgetés kimondottan káros a hazának, de a betódulók sem hasznosak. Az, hogy minden rászoruló gyerek ingyen egyen, viszont határozottan hasznos. Én csak ilyen értékítéletekben gondolkodom!
magyarbakancs
@Freewolf: Szeretem a hazámat megrögzött bal oldaliként de nem Szociként.
Szociálisan érzékeny vagyok nem szeretem semmilyen párt elvakultságát.
Se bal oldalon se jobb oldalon.
Freewolf
@magyarbakancs: Magam véletlenül sem vagyok baloldali, de egyébként, aki tisztességesen a hazája javára akar tenni, azzal egyet tudok érteni! Nem érdekelnek ilyen tekintetben az oldalak, mert valaki vagy rendes hazaszerető ember, vagy szemét!
enslaved
@Freewolf: Akik még mindig foggal körömmel védik a menekülteket, azok egyszerűen nem látják át a helyzetet, vagy utálják Orbánt. Kell nekik majd némi valós tapasztalat, hogy megváltozzon a véleményük.
rugacs
@Freewolf: Nem lehet, biztos! Náluk elhelyezkedni csak a szakképzettek és a németül jól beszélők tudnak. Ezek nem értenek semmihez, németül csak bólogatni tudnak. Ezek gettókba kerülnek, aztán bűnözni fognak. Már biztosan hiányzik a Merkelnek a bűnözési hullám. Na ezektől majd megkapja. A rendőreiknek is lesz bőven munkája. Terroreseményből is lesz bőven.
Freewolf
@enslaved: Mondok rosszabbat! Átlátják és ennek ellenére védik a vadakat! Jól körülhatárolható ez a minoritás!
Freewolf
@rugacs: Én is pontosan így látom! Aztán ezért is a németek lesznek a hibásak!
rugacs
@JAJMÁR: Az nem megoldás, hogy szó nélkül engedjük az országon való átjárást! Az inkább, hogy légmentesen lezárják a déli határrészt, aztán kerülnek amerre tudnak. Egyébként meg nem kell, hogy szeressenek minket. Érezzék olyan rosszul magukat nálunk, hogy soha a b.dös életbe ne kívánkozzanak vissza ide. Az sem lenne baj, ha a még úton lévő rokonaiknak, barátaiknak megüzennék, hogy ne erre jöjjenek, hanem kerüljenek meg minket!
Azt még elhiszem, hogy a Merkel szereti ezeket (?!), de hogy a német lakosságnak nem hiányoznak, az tuti. Hacsak vissza nem állítják a rabszolgaságot. Csak hogy ezek nem szolgalelkűek. A jogait mind tudja, csak a törvényeket nem ismeri egy sem...
A vízágyú kevés lesz ezek ellen, hiszen náluk évtizedek óta háború dúl, megszokták a fegyver dörgést...
Mindenesetre a vallási vicceket jó lesz elfelejteni örökre...
TASzSz
Merkell asszony meg 800.000 embert vár VÉRFRISSÍTÉS céljából! Belterjes lett az árja faj!
JAJMÁR
@rugacs: 12:58 A vallási vicceket eddig sem díjaztam. Az "ezek", szóhasználatoddal élve, nem homogén csoport. Tudom, neked kényelmes azt hinni, hogy mind primitív,erőszakos ...stb. de nem így van. Közöttük is vannak tanultak, magas iq-val rendelkezők, akik ha lehetőséget kapnak, be is bizonyítják, és leteszik arra az asztalra a maguk értékeit, amelyikről most kapnak.
A szolgalelkű embereket én borzasztó nehezen viselem. A hideg kiráz tőlük és nálam célt nem érnek semmi hízelkedéssel. Ha "ezek" nem ilyenek, az már egy jó pont.
Bizonyára vannak közöttük bűnöző hajlamúak is, ahogy minden közösségben vannak.
A német lakosságnak a magyarok sem hiányoznak, de "eltűrik" őket is. Azokat, akik az ő mentalitásukkal - amelyik a magyaroktól kissé távol áll - azonosulni tudnak, értékelik is. Nem valószínű, hogy a 800ezer menekült megváltoztatná a németek mentalitását, a mienk megváltozása pedig már időszerű lenne, de sajnos ez sem valószínű.

Merkel pedig - mivel nő, furcsa ezt írnom - de igazi államférfi, vagyis államnő :))) Irigylem őt a németektől. Okos, előrelátó, kiváló politikus. Ezt a nehéz helyzetet is úgy kezeli, ahogy kell.
bakegya
@Freewolf: láttad te már SZÍRIÁT -én igen- nagyobb,gazdagabb és megkockáztatom érztemgazdagabb ország mint a miénk mostanság.Meseszép ország és most, hogy teljes legyen az önkielégítésed-üdvözletem kűldöm ,csakkk neked TAPOLCÁRÓL,AHOL APAI NAGYANYÁM VOLT AZ ELSŐ EGYETEMET VÉGZETT NŐGYÓGYÁSZ-na szevasz!
enslaved
@bakegya: Ha Szíria olyan nagy és gazdag ország, akkor mi a fenének jönnek ide? Valami itt nem stimmel...
enslaved
@JAJMÁR: Merkel asszony rövidesen lezárja határait, és ne mond, hogy nem szóltam előre...
Boszi27
@JAJMÁR: ma, 13:18-ra Ilyesmit szerettem volna írni én is @rugacsnak. Megelőztél. :)
rugacs
@JAJMÁR: Én viszont egyre kevésbé hiszem, hogy spontán népvándorlásról van szó. Mint ahogy azt sem, hogy a többségük menekült. Biztos, hogy van köztük menekült is. De a többségük életerős fiatal férfi, azok vajon miért vagy inkább KI ELŐL menekülnek? A Keletinél készült felvételek alapján inkább olyanok, mint a Fradi B-közép. Szeretik a balhét, de fegyelmezettek, mint a katonák. Több ezer km-t meneteltek, de egyáltalán nem szakadtak, nem fáradtak. És nem is csórók. Viszont kimondottan jó kondiban vannak. Nekem ez már önmagában is gyanús. Egyáltalán nem tűnnek háborútól meggyötört menekülteknek. Nagy felelőtlenség mindenféle irat nélkül akárkit befogadni.
Ja és még valami: magas IQ-jú szakembereknek miért kellene menekültnek kiadni magukat, miért nem a zöldhatáron jönnek? Ez nem kóser!
Ebből még sok baja lehet az Uniónak!
Másik
@1magyar: :))) Úgy kellene tenni, mint a szerbek.
1magyar
@Másik: Ugyanúgy nem tehetünk mert mi már uniosok vagyunk. De ha nem vesszük észre, hogy átszöknek az osztrák zöld határon - az más.
JAJMÁR
@rugacs: 15:03 Figyelj, ilyeneket olvastam eddig a menekültekről: betegségeket terjesztenek, szemetelnek, legyengültek és primitívek, tanulatlanok, no meg képesek elindulni pici gyerekkel, terhesen a nők, és az úton szülnek, tehát felelőtlenek. Majd olyanokat, hogy életerősek, sőt edzettek és szinte csupa férfi, no meg sok pénzük van és nem is "szakadtak", de balhésak, de ugyanakkor fegyelmezettek és nem is tűnnek háborúból menekülteknek, de másfelől meg azt olvasom, hogy hozzászoktak a fegyverropogáshoz... :) - vagyis a félelmeket olvasom, mert idegenek, ismeretlenek és ebből fakadó "pletykákat" és előítéleteket terjesztenek egyesek. A valóság az, hogy sokfélék ezek az emberek, ahogy minden nép.

Ugye nem gondolod, hogy a pengés kerítés, és az ezalatt átbújókról készült felvételek, és ahogy a rendőrök megbilincselik őket, meg a gyerekek beakadt hajáról készült képek
, amelyek bejárják a világsajtót, - és a menekültek hazáját is - no meg a sok bevándorló összezsúfolása napokra, a regisztráció megnehezítése azt a célt szolgálja , hogy nekünk ebből "ne legyen bajunk"??? Hát még, ha olyan okból indultak el, ahogy te feltételezed? Akkor az Isten se ment meg minket.
JAJMÁR
Nem vitás, hogy a döntési helyzetben lévőkön hatalmas a felelősség. Ez most egy nagyon kényes helyzet, tele hibalehetőségekkel.

Az én állásfoglalásom: ennek a népvándorlásnak csak a közvetlen okát vélem tudni - de nyilván egy hosszú folyamat előzte meg - de sem megállítani, sem visszaküldeni nem tudom ezeket az embereket. Az van, Rugacs, hogy a magyar miniszterelnök se!
Ezt nem mi idéztük elő, de mégis, ez van... ebben a helyzetben kell emberként viselkedni, mert ember vagyok, és az is akarok maradni. Az nem működik, hogy azt mondom: "menjetek vissza!" és visszamennek. Az se, hogy "megjelölöm itt a határ" és akkor nem lépik át. Nincs az a törvény, attól tartok. Lehet beszélni katonaságról, meg lőparancsról, de kik ellen? Nők és gyerekek, fegyvertelen emberek ellen? Ember ilyet nem tesz.
Ezek tehát nem megoldások.
Nem fog átjönni az egész kontinens, ez h@lyeség. Előbb-utóbb lecseng. Az én véleményem szerint türelemmel, amennyit Európa be tud fogadni annyi ember befogadásával, emberséges módon túl fogjuk élni. Ha nem lesz elég a türelem, ha eldördül az első lövés, akkor Európa elpusztul. Tudod, aki lő, arra visszalőnek!
Az se jó megoldás, ha az eu. tagállamai egyenként, más-más megoldást találnak ki, mert ebből csak káosz lesz. Összefogás helyett egymásra mutogatnak, élen Mo.-gal. Azt pedig tudjuk, hogy a megosztott közösség gyenge. Ettől félek én, és nem a hazáját elhagyóktól, hiszen ilyen volt is már a múltban, és valószínű, lesz is még.
Freewolf
@bakegya: Ne azzal hencegj, amit az őseid elértek, hanem azzal, amit te vívtál ki magadnak! Nekem nincs okom szégyenkezni!
Bercifiu
A honpolgár 50 ezer forintra büntetik, ha nem tudja magát igazolni. ezek a szarháziak meg verik a nyálukat. Hol van a törvényesség?
dr. prédikátor
Olvasom a hsz eket ! egymás le és felmenőit szidjátok értelmetlenül!De az ujkori népvándorlás gyökereit senki nem említi!Az hogy ezek az emberek miért hagyják el a hazájukat!!!Nézzétek és lássátok: Ahová a jenkik betették a lábukat és "demokráciát" vittek mi történt??Líbia, Sziria, Irak,Afganisztán,és a többi "demokratizált" országból mi lett???Háború háború hátán!!!Mert ez az amerikai politikusok érdeke!!!Létrehozták az Iszlám Államot! Most pedig a fejükre nőtt, nem tudnak mit kezdeni velük!!!Képmutató mocskos politikát folytatnak a yenkik!!!Ez az egész népvándorlás a lelkükön szárad!!!Hány ezer civil lakost öltek meg a háborús országokban tisztogatás cimszó alatt???Hány ezer gyermek vére tapad a kezükhöz???Ezen is el kellene gondolkodni,nem csak egymást ekézni , és még jobban szítani a gyülöletet!!!Mert ezek a tények senkinek nem jutnak az eszükbe!!!
rugacs
@JAJMÁR: Megnézted már a fenti képeket? Hány nőt látsz rajta? És a férfiak? Szerinted nem 20-40 év közöttiek? Elvétve akad néhány fiatalabb is. Komplett család csak néhány. Afganisztán Magyarországtól több mint 4200 km-re van. Ezt a távolságot leküzdeni még járművel sem egyszerű! Szíria kicsit közelebb van.
Mindkét országban (de körülöttük is) évtizedek óta háború van. És akkor egyazon pillanatban az jut eszébe egy csomó ottaninak, hogy ott hagynak mindenüket és Európába menekülnek. Tehát évtizedekig tűrtek, aztán most hirtelen mindenki Európa mellett döntött. Annak ellenére, hogy piszok messze vagyunk és itt teljesen más a kultúra. És valami érthetetlen okból kifolyólag minden menekült azt hiszi, itt aranyból van a kerítés is. És ismerik az Uniós elveket, már ami a menekültekre vonatkozik. És azt hiszik, az itt élők majd kivétel nélkül igazodnak az ő elvárásaikhoz, itt mindenki tárt karokkal várja őket, és ha megérkeznek rögtön lesz munkahelyük, lakásuk, pénzük, jó életük.
Nekem úgy tűnik, valakik igen sokat áldoztak arra, hogy ezeket a szerencsétleneket jól bepalizzák, hogy elhitessék velük ezeket a képtelenségeket. Legalábbis a tudatlanokkal. Mert én továbbra sem hiszek abban, hogy a többség "menekült". Vagy ha igen, akkor az igazságszolgáltatás elől, esetleg háborús bűnöket követtek el, vagy felbérelték őket. Arra, hogy lepjék el Európát, épüljenek be, szerezzenek tartózkodási engedélyt, papírokat, ezért pénzzel támogatták az utazásukat. (Te elhiszed, hogy náluk a taxi a legolcsóbb közlekedési eszköz??!) És ugyan kinek érné ez meg? Netán a szír vagy afgán államnak? Miért? Miből? Viszont az közismert, hogy az Iszlám Államnak sok támogatója van, jók az anyagi lehetőségeik és dzsihádot hirdettek Európa ellen is! Ők már tettek arra utalást, hogy a háború színterét áttennék Európába. Ők lennének ennek a legnagyobb nyertesei. Én simán kinézem a helyzetből, hogy a "menekülteket" ők pénzelik, ők bújtották fel, ők beszélték rá ezeket, hogy Nyugat-Európába próbáljanak minél...
Freewolf
Váltig tagadják, hogy semmi köze senkinek a népvándorláshoz, de nézzük. Az USA elvitte a demokráciát nekik, így dúl a háború. Az egész térséget destabilizálta, majd megalkotta izraeli segítséggel az Iszlám Államot. Azok meg gyilkolnak állat módra és gyanítom, ezek az emberek amerikai pénzen menekülnek ide. Egyértelmű, ez hadüzenet nélküli háború!
JAJMÁR
@rugacs: 14:12 Benne van a pakliban, ez is. Mégis, nincs más választásunk, akiken csak lehet, amíg lehet, segítenünk kell. Nézd meg honnan jönnek valójában :( Csak nézd végig.
www.facebook.com/photo.php?fbid=1040448972633394&set=a.1040448679300090.1073741834.100000049035267
izo
@JAJMÁR: Ezt írod:Ugye nem gondolod, hogy a pengés kerítés, és az ezalatt átbújókról készült felvételek, és ahogy a rendőrök megbilincselik őket," Légyszi mutass 1 képet ahol rendőrök megbilincselik őket!
1magyar
Merkelnek a Keletiben kellene nyilatkoznia.
izo
@JAJMÁR: A szöveg:Az elmúlt hetekben szinte megszokottá vált eseményt rögzített tegnap gépével a magyar–szerb határon a Reuters fotográfusa. Lencsevégre kapta, amint Röszke közelében egy szíriai család – apa, feleség és a kislányuk – átbújik a gyorstelepítésű drótakadály alatt, majd már magyar területen beszaladnak a közeli erdőbe. A határon szolgálatot teljesítő rendőrök utánuk eredtek, és megállásra kényszerítették őket. Mivel az apa ellenállt, őt megbilincselték. Nem sokkal később – miután a férfi lehiggadt – a rendőrök levették róla a bilincset, és a családot a röszkei gyűjtőtáborba szállították."TEHÁT ELLENÁLLT! Tudod a féligazság az HAZUGSÁG!
jancsipapa
@Január: Előbb-utóbb mind ( vagy legalább is a többségük )szír lesz . Törökországban már ipari méretekben gyártják a szíriai okmányokat ...
JAJMÁR
@izo: 19:19 Belinkeltem az összes képet, csak a jobb sarokban lévő tovább-ra kell kattintani :)
Úgy gondolod, hogy így már - mivel átbújtak a kerítés alatt - a megbilincselés jogos volt? Szerinted lehet, de vajon szerintük is? én nem erre az általad betett és valaki által "szerkesztett" szövegre gondoltam.
Ezekhez a képekhez, amelyek keringenek a fészen, arab nyelvű hozzászólásokat olvashatsz. Ja, fordíttasd le!
Jó szórakozást.
izo
@JAJMÁR: Figyelmesebben olvass!TEHÁT ELLENÁLLT! Tudod a féligazság az HAZUGSÁG!
izo
@JAJMÁR: Szóval szerinted át lehet bújni a kerítés alatt, és még ellenállni is.Próbálj meg a rendőri intézkedésnek ellenállni akár a Rákóczi úton, meglátod az eredményt!Arab hozzászólások meg abszolút nem érdekelnek, próbálta volna ezt csinálni ahonnan jött, akkor nem úszta volna meg ennyivel de ezt ő is tudja!
JAJMÁR
@izo: Igen, azt gondolom, hogy a megbilincselés túlzás volt. Ez nem szokványos helyzet. Engem meg az nem érdekel, hogy téged mi érdekel. Szerintem ezt már oda-vissza megbeszéltük.
izo
@JAJMÁR: Szóval maradsz a féligazságnál tehát a hazugságnál! Ne csodálkozz ha rendőri intézkedésnek ellenállsz bilincset kapsz.
JAJMÁR
@izo: 20:19 Te Igazságbajnoka, a képeken az látszik, hogy a kerítésen átbújva, a férfi felemeli a pici gyereket, s valóban futni kezd... de, hogy a rendőrök elől? nekem úgy tűnik, hogy el a kerítéstől - be az áhított biztonságos országba - és hogy ellenállna az sem látszik.
Az látszik, hogy a túlerőben lévő rendőri egység a földre kényszeríti és megbilincseli a férfit, miközben az asszony és a gyerekek kétségbeesetten néznek, sírnak.
Az igazságnak sok arca van... attól is függ, honnan nézzük, ugye? Gondolkodj, és próbáld kitalálni, mire utalhattam följebb! Időd van, mert én mára békén hagylak, más dolgom akadt :)
izo
@JAJMÁR: A 19.19-es szöveg a képhez a te ballibsi NOL-odról van, nekik sem hiszel?Ellenállt megbilincselték, lehiggadt leszedték bilincset és vizet adtak neki.Te 1 képet ragadtál ki ez hazugság, de nálatok ballibsiknél ez természetes!
rugacs
@JAJMÁR: Hogy egy ország itt tart, nagyban befolyásolja a lakosság mentalitása, vallása, életvitele, stb. De a helyzetért okolhatók még azok a külföldi országok, akik különböző gazdasági előnyök miatt befolyásolták őket, háborúkat szítottak, kihasználták erőfölényüket velük szemben.
Nem tartozik ezek közé Magyarország. Nekünk sosem volt ott érdekeltségünk. Így nem várható el tőlünk az sem, hogy helyettük oldjuk meg a kialakult helyzetet vagy akárcsak viseljük káros tevékenységük jogos következményét.
rugacs
Csak úgy felmerült bennem...és ha ezek tálibok? Iratok nélkül még az ellenkezőjét sem tudnák bizonyítani...
JAJMÁR
@rugacs: Nagyon szánalmas, ha a csak annyi telik, hogy "nem tartozunk felelősséggel ..." lehet, hogy igazad van, de én ezt elfogadni nem tudom, még ha így is lenne. Ha a szomszédodnak ég a háza, azon gondolkodsz, hogy a te felelősséged-e, mert ha nem, akkor nem segítesz oltani?
Hogy mi az igazság, és mi van a háttérben?
Talán ez, olvad el, ha van időd:

mindenamianglia.co.uk/sokkolo-valosag-a-bevandorlas-mogott-csak-eros-idegzetueknek-video-es-kep/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
JAJMÁR
@izo: 20:52 Nos, visszatérve az igazságosságra, és a képre, ahol egy rendőr megbilincsel egy férfit. Gondolom közben rájöttél, hogy mire utaltam, vagy még mindig nem?

Elmondom. Teljesen mindegy, hogy mi a te igazságod, a képek önmagukért beszélnek. A világban nem a nol, nem az mno, nem a te vélt igazságodat írják a képek alá, hanem azt, amit ott ők gondolnak. A dilettáns hatalomnak és rendőreinknek köszönhetően egy csomó, ránk nézve megalázó kép járja be a világot. Gyereket lefújó rendőrökről, sínekre fekvő emberekről... stb. Ja, hogy az igazság? Az igazság az, hogy a magyarok átverik ezeket az embereket, kevés a részvét, idegengyűlölő népség vagyunk. Angliába kivándorolt - ismerős roma magyar családok - posztoltak újság címlapokat nemrég, aláírva, hogy "na, híresek lettünk, minden újság ezzel van tele, én meg nagyon mélyen szégyellem magam"
Na, igen, minden normális magyar ember így van ezzel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.