Vona Gábor a pártja honlapjára kirakott életrajza alapján 2004-től "oktatásszervező" volt egy nemzetközi nyelviskolánál. Mint kiderült, a szép megfogalmazás valójában azt takarja: az MLM-rendszerrel dolgozó 2F Iskolánál volt két évig magasabb szintű értékesítő ügynök – derült ki az Indexről.

A 2F iskolát a hatóság többször is megbüntette, végül pedig be is tiltotta a módszereik miatt. Többen évek óta perben állnak velük, sokaknak pedig épp most úsznak el millióik az MLM-céggel kötött rossz alku miatt.

 Az iskola egyébként nyelvi és informatikai felnőttképzéseket kínált egészen borsos áron: egy féléves nyelvi kurzusért a 15 ezer forintos beiratkozási díj mellé elkértek 260 ezer forintot, de egy "számítógépes műszaki rajzoló és számítógép-használó" tanfolyamért 430 ezret is – írta meg a lap.

És hogy hogyan dolgoztak az MLM-ügynökök? Egy anonim számról felhívták a potenciális alanyokat, próbálták kideríteni, lehet-e igényük bármelyik féle tanfolyamra. Rá 2-3 héttel személyes találkozót próbáltak lebeszélni az ügyféllel. Fontos volt, hogy a tanfolyam árairól, részleteiről ez előtt semmit nem lehetett mondani. Aztán a találkozón jött az ősrégi trükk: most van az utolsó lehetőség a beiratkozásra, azonnal dönteni kell. Aki pedig belement, olyan szerződést írt alá, amelytől mindössze 7 napon át lehetett ingyen elállni, írásban. A másik ravasz húzás az volt benne, hogy minden vitás ügy esetén a Szegedi Bíróság az illetékes. Így nyilván Gyöngyösről vagy Budapestről nem volt túl sok kedvük lerohangálni az esetleges sértetteknek.

Az Index Vonát is megkérdezte egykori munkájával kapcsolatban, aki elmondta: még egyetemistaként kezdett dolgozni a cégnél. Azonban igen jól végezhette a feladatát, mert később személyesen is kijárt a leendő ügyfelekhez, hogy meggyőzze őket. A Jobbik elnöke tisztában volt a szerződés feltételeivel.

Én úgy éreztem, tisztességesen végeztem a munkámat. (...) Nagyon nehéz munkakör volt, nagyon kellett mennie az embernek, folyamatosan. Felőrli az embert egy ilyen munka. Több helyen is dolgoztam értékesítőként, van viszonyítási alapom. Nagy volt a fluktuáció, én is másfél-két évig voltam csak. Egy-két év után mindenki továbbállt

- mondta Vona és azt is beismerte: biztos hogy hasznát vette ennek a munkának a politikában.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@Freewolf: Tisztességes emberek becsapása mióta munka?
Freewolf
@Dr. Felipe: Legális munkahelye volt. Az, hogy az oktatási hivatal bezáratta, nem Vona bűne. Amire megfogadták, azt végezte! Mióta bűn ez?
Dr. Felipe
@Freewolf: Akkor az uzsorázás is munka nem? Az emberek becsapása sohasem munka még ha legális is.
Vona testvér olyan szerződéseket kötött amiből csak milliós veszteséggel tudtak kilépni a becsapott emberek, aztán ezt nevezitek munkának. Hát gratulálok. Ezért a csalásért minimum öt év börtön jár nem dicséret.
Freewolf
@Dr. Felipe: A devizahitelek miatt akkor minden banki ügyintézőnek öt év? Hol gondolkodsz te?
bencemacska
Nem tudom mi baj volt a 2f iskolával? És az alkalmazottak tudtak-e róla,ha a központban balhék voltak?
Kérdem ezt annak ellenére, hogy Vona számomra végtelenül unszimpatikus.
Dr. Felipe
@Freewolf: Hát az igen primitív ember aki összekeveri a banki ügyintézőt az üzletkötővel.

Az üzletkötő ugyanis kimegy a leendő áldozathoz és rábeszéli az üzletre a szerencsétlen embert. A szart is eladja lekvárnak ha talál olyan embert aki elhiszi a dumáját. Na ezt az aljas "munkát" végezte vona testvér. Büszke lehetsz rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.