A DK szerint az elmúlt hetek tapasztalata megmutatta, hogy a bicskei menekülttábor nem csak elegendő hellyel, hanem megfelelő felszereltséggel sem rendelkezik a menekült családok, nők és gyerekek befogadására.

A párt közleményében ezt írta:

A bicskei tábor rossz híre már a menekültek körében is elterjedt, akik emiatt semmiképpen sem szeretnének Bicskére menni. Bicskéhez nagyon közel, egészen pontosan 9 km-re azonban van egy település, amely rendelkezik egy minden szempontból megfelelő felszereltséggel bíró stadionnal.

A felcsúti stadion minden olyan jellemzővel rendelkezik, amely lehetővé tenné, hogy menekülteknek adjon átmeneti szállást. Megvan a megfelelő infrastruktúra minden elvárható eleme: mosdók, vécék és zuhanyzók a higiénikus körülményekhez, hangosbemondó és kivetítők a folyamatos tájékoztatáshoz, valamint persze elegendő hely a szállást jelentő sátraknak és a regisztrációt ellátó hot-spotoknak. A stadion fűthető pályája ráadásul megoldást jelenthetne a hidegebb időkben is, ellentétben minden más menekülttáborral.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: nyissa meg a felcsúti stadiont a menekültek előtt! A DK szerint a kormánynak továbbá meg kellene vizsgálnia, hogy mely stadionok rendelkeznek a szükséges infrastrukturális adottságokkal a menekültek befogadására, ellátására és a regisztrációs eljárás hatékonyabb lefolytatására.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Helyes, támogatható ötlet ! Botlábú, milliókért szaladgáló teheccségekre amúgy sincs szükség, az üresen kongó csubakka stadion pont megfelelő !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@jancsipapa: Ez is benne van a pakliban... azt gondolom, hogy még az országgyülési képviselők, sőt én is, Te is ezt tennéd, ha nem lenne kellő számban WC... mert ugye senki sem "izzadhatja" ki.
justhpeter
Ki akarja Orbán fideSS birkáinak legelőjét megszentségteleníteni ?
DND
szegeny magyarorszag , pont ilyen ellenzekre van szuksege
rohej az egesz..
jolibaba
Egyetértek, úgy is üresen áll, legalább egyszer telt házas lenne. Természetesen a díszgárda a díszpáholyban szotyizna.
eszegfu
@DND: 20:17 Sajnos igazad van... Szerintem ezzel csak ujra "előhozzák" a stadion ügyeket, vagyis csak jelképesen szeretnének a stadionban menekülteket elhelyezni... legalábbis remélem! Ők is tudják, hogy ez lehetetlen, mind a kérés, mind ennek a végrehajtása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.