Nem sokkal hétfő dél után mintegy kétszáz migráns ismét el akarta hagyni a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A csoportnak sikerült áttörnie a rendőrök sorfalát, de a vasúti sínek előtt meg tudták állítani őket. A rendőrökkel szembeszálló migránsok között voltak olyan férfiak, akik a gyereküket maguk előtt tartva mentek neki a sorfalnak.

A csoportot, amelyet többségében afgán férfiak alkotnak, a rendőrök leültették a földre, és tolmács segítségével próbálják együttműködésre bírni őket. A tolmács elmondta nekik, hogy ha ellenszegülnek, bűncselekményt követnek el, büntetett előélettel pedig nincs esélyük arra, hogy eljussanak Nyugat-Európába.

A bevándorlók mindeközben a "No camp" és a "Freedom" jelszavakat skandálják, valamint műanyag palackokat és konzervdobozokat dobálnak a rendőrök felé.

89 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lengyelattila
És ezeket az embereket akarjuk befogadni európába. Senki nem magyarázza meg, hogy normális dolog gyereket magunk előtt tartva hadakozni. Ezek az emberek szarnak a gyerekre. Csak az érdekli őket, hogy elérjék a céljukat. Otthon kellene ilyen bátornak lenni. Miért nem lázadnak fel otthon. Mi magyarok sokszor megtettük. De soha egyetlen egyszer sem történt olyan, hogy példának okáért egy 56-os forradalmár gyerekkel állt volna a tank elé. Zrinyi sem gyerekkel a kézben tört ki a várból. Ezeknek ilyen a mentalitása. De jó lesz velük együtt élni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
"Folytatódik a röszkei balhé: a menekültek gyereküket maguk elé tartva mentek a sorfalnak."
Palesztinában is ez a szokás.
Kell ez nekünk?
lengyelattila
@Horizont: Azt gondolom kedves Horizont, hogy amit írt az maszatolás. Wittner Máriának ehhez semmi köze. Amit a gyerekekkel csinálnak az nyilvánvalóan nem a békés szándék kifejezése, mert azt úgy kell kifejezni tudja, hogy nem dobáljuk meg a rendőröket, nem szegülünk ellen, betartjuk az ország törvényeit, mert senki sem hívta őket. A gyereket ezért tartják maguk előtt, mert szembesültek vele, hogy a magyar rendőr ekkor szinte elérzékenyül és védtelenné válik. Helyesen. De ez puszta taktika. Az igazság az, hogy egyre ellenségesebbek. Azt valóban nem tudom, hogy milyen a hátterük, mit éltek át pl. Szíriában. Azt viszont tudom, hogy nem mi magyarok vagyunk a felelősek azért, ami ide üldözi őket. Felháborító, hogy liberálisék nem azt a kérdést teszik fel, hogy ki a felelős (sorolom: USA, Anglia, Franciaország, Izrael, Szaud-Arábia), hanem már odáig jutottak el, hogy Orbán Viktoré a teljes felelősség. A valódi kérdéseket kellene feltenni. Ja, hogy az nem PC?
lengyelattila
@Hari: a német közszolgálati adótól származó adat Merkel népszerűségvesztése. Német felmérés alapján mondják. Semmi meglepő nincs benne. Ott sem mindenki idióta. Sőt, a többség nem az. A nyugati sajtóban mutatott hazug, egyoldalú képek a nagy szeretetről meg befogadásról nem a többség véleményét fejezi ki, csak hát demokrácia van, a többség véleménye nem számít.
Még egy apró adalék. Az osztrákokat is megkérdezték három napja egy felmérésben, hogy egyetértenek-e Orbánnal. Nos, mellé lőttek, mert 80 % egyetért.
lengyelattila
@feri57: Kedves Ferenc!
Ön akár Gyurcsányi is lehetne ezzel az idióta szöveggel.
Aki lát is, nem csak néz ki bárgyún a fejéből, az pontosan érzékeli egyrészt a veszélyt, másrészt azt is, hogy a nyugati média nagyobbik része milyen hisztérikus kampányt folytat hazánk ellen. Csak egy példa: két napja mindenki az osztrákokat istenítette, mert beengedték a menekülteket. Leraktak 200 ágyat a Westbanhofba, mutogatták is sűrűn, hogy bezzeg ők aztán tudnak szervezni! Erre kiderült, hogy két nap alatt 17.000 ember érkezett. Természetesen több százan aludtak a szabad ég alatt ausztriában is. Mivel magyarázták? Nem számítottak ennyi menekültre!!! Érti, nem számítottak ennyire. Ha ezt Orbán mondaná, itthon egyesek már lincselnének. Na ez a mintaállam sem bír a problémával, csak a nyugati sajtó nagyrésze erről érdekes módon nem számol be (vannak már akik igen). vagy újabb példa: a németeknél naponta gyújtanak fel fogadóállomásokat. Nyilván felebaráti szeretetből. Mert hát a németek, azoknak aztán van szívük!
Jön a tél. A németeknél is sátortáborokban marad a menekültek döntő többsége. Azért sejti, hogy mi következik majd? A német belügyminiszter elmondta, hogy legfeljebb 30 %-ra becsülik azok számát, akik maradhatnak, mert kapnak menekültstátuszt. A többit kitoloncolják. Na hová is kedves Ferenc? Hát oda, ahol beléptek (elsőként regisztrálták őket). Vagyis ha nincs szerencsénk visszaküldenek hozzánk vagy 100-130 ezer embert. Várhatóan ez nem lesz egyébként ennyi, mert szinte kivitelezhetetlen a németek szerint is, hogy fizikailag visszaküldjenek ennyi embert. De lesz akit vissza fognak. Na, akkor mi lesz Kedves Ferenc? A jószívű, derék németek visszaküldik hozzánk gaz magyarokhoz ezeket az embereket? Jaj de nem európai megoldás, igaz?
1magyar
@lengyelattila: Koszovói bevándorlókat a németek a saját országukba vitték vissza - gálánsan.
Ezek kicsit messzebbről jöttek, többe kerül majd a visszavitelük.
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"De soha egyetlen egyszer sem történt olyan, hogy példának okáért egy 56-os forradalmár gyerekkel állt volna a tank elé.""

1968-ban Csehszlovákiában viszont megtörtént, hogy MAGYAR harckocsizók CSEH gyerekeket ültettek fel a harckocsikra!
Ebben az esetben más a leányzó fekvése, mint a röszkei szírek esetében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.