Nem szívesen nyilatkoznak a magyar plébánosok a menekültkérdésről még az után sem, hogy Ferenc pápa félreérthetetlenül a támogatásukra szólította fel a katolikus egyházat. Akik mégis megszólalnak, épp olyan megosztottak a kérdésben, mint a társadalom: egy plébános egyenesen iszlám terjeszkedésnek nevezte a menekülthullámot, és azon háborog, miért szemetelnek, míg egy társa már beköltöztette volna őket a plébániájára. Erdő Péter bíboros vezetésével az egyházi vezetők sietve felsorakoztak a pápai iránymutatás mellett – kérdés, hogy ez a gyakorlatban jelent-e majd bármilyen konkrét segítséget.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az egyházi szabad véleménynyilvánítás annak a függvénye, hogy az Úr melyik szolgája, kit tekint rá nézve veszélyesebbnek !
Pedig mintha a vallási alapírások is foglalkoznának az embeséggel. Vagy az a Kommunista Kiáltvány volt ?
justhpeter
A mai püspökök hol nőttek fel ? Erdő Péter életéből 38 évet élt a szocialista rendszerben, Kiss-Rigó László 35 évet, mi lehet rájuk veszélyes. Maximum az emberség. De azt éppen a napokban tagadták meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.