Lemondásának körülményeiről is beszélt Hende Csaba Szombathelyen szombaton este a Polgári esték elnevezésű civil rendezvényen.

A volt honvédelmi miniszter kijelentette: a hétfői kormányülésen súlyos kritika érte a honvédség tevékenyégét a műszaki határzár építésében, miután pedig meggyőződése, hogy az építést végző katonák nem hibáztak, úgy érezte, hogy a felelőséget miniszterként neki kell vállalnia, ezért ajánlotta fel a lemondását.

Szavai szerint a katonák augusztus elsejétől az öt hőségriadó közepette is hősiesen végezték a munkájukat, építették az első védelmi vonalat, most pedig építik a másodikat.

Megjegyezte: vannak a politikában olyan helyzetek, amikor egy miniszternek le kell mondania. Japánban például ha késnek a vonatok, lemond a közlekedési miniszter. Igaz ugyan, hogy nem ő állítja a váltókat és nem ő vezeti a mozdonyt, de az egészért mégiscsak ő felel – fogalmazott.

Hozzáfűzte: Szombathely országgyűlési képviselőjeként büszke arra, hogy öt és fél éven keresztül honvédelmi miniszterként is szolgálhatta az országot.

Elmondta, kormánypárti képviselőként választókerületében továbbra is Szombathelyért és a szombathelyiekért kíván dolgozni.

A Kormányzati Információs Központ hétfői tájékoztatása szerint aznap ülésezett a kormány nemzetbiztonsági kabinetje, ahol áttekintették az illegális bevándorlással kapcsolatos helyzetet, ezen belül beszámolót hallgattak meg a magyar-szerb határon épülő ideiglenes biztonsági határzár készültségi állapotáról.

A kabinet ülését követően Hende Csaba honvédelmi miniszter benyújtotta lemondását a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott. A kormányfő ezek után a honvédelmi miniszteri feladatok ellátására Simicskó Istvánt kérte fel.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Micsoda?!!! Miért, mert a lehetetlen nem tudta megvalósítani? És miért Ő, miért nem a belügyminiszter? Ja, az olyan mint Indiában a marha! Szent és sérthetetlen! :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sentinel216
@karma1: Igazad van! Visszajöhetett volna kísérteni az osztrák nyugdíjas, egy ködös éjszakán a mercijével, vagy a rendőrautóban tárolt ritka afrikai kígyóméreg is megárthatott volna Hendének.
karma1
@sentinel216: Na, attol azert ovakodott Csabika, hogy beuljon orban melle az autojaba,... Talan meg elenken emlekszik Welsz esetere...:o(((
Szeparepa-
Oké, de nem csak katonák építik, hanem BV-sek is... akkor a Pintér miért nem mondott le? Szánalmas hogy a Hendére lett ez ráverve.. pl közmunkásokat is kihajthattak volna, meg önkéntesek is lettek volna rá szerintem ezrével... namost nem a Hende dolga lett volna, sem a BV-sek, sem a közmunkások, sem az önkéntesek koordinálása.. tehát nyilvánvaló hogy ORBÁN BUKOTT MEG ÉS NEKI KELLENE LEMONDANI... mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy nem fog lemondani, tekintve, hogy ez 5 éves ámokfutásának ezeregyedik bukása... egyiknél sem mondott le, melyeknél pedig minden korrekt ember lemondott volna a hlyében... miért pont most mondana le ugyebár...
patkószeg
Szép tőle, hogy felvállalja a felelősséget, azért, ami az ő dolga lett volna, de ne akarja letolni a torkunkon, hogy emiatt mondott le. Konkrétan az egész kormánynak réges régen le kellett volna mondania - és nem csak a menekült-kérdés elbaltázása miatt.
nezelodo
Hende úr, megoldhatatlan feladatot kapott. Aki előírta, annak kellene repülni, csak aztán a Hende úrnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok