Tagadta bűnösségét az 1956 utáni megtorlások, halálos sortüzek miatt háborús bűntettel vádolt, 94 éves Biszku Béla a Fővárosi Törvényszéken pénteken újrakezdődött elsőfokú büntetőperben.

Az eljárás egyik központi kérdése, hogy Biszku Béla mennyiben tehető felelőssé az 1956-os forradalom után a párt karhatalmistái által leadott véres sortüzekért.

Ezzel kapcsolatban Zinner Tibor jogtörténész és Horváth Miklós hadtörténész szakértő a tárgyaláson egybehangzóan leszögezte: nincs olyan dokumentum, amely azt támasztaná alá, hogy a pártvezetéshez tartozó Biszku Béla közvetlenül részese lett volna a tűzparancshoz vezető döntéseknek.

Ugyanakkor a szakértők kiemelték azt is: a diktatúra működését figyelembe véve erre nem is volt szükség, a karhatalom parancsnokai pontosan tudták, hogy mi a dolguk, mit vár el tőlük a hatalom.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Most őszintén, van értelme egy 94 éves öregembert bíróság elé állítani?
Elítélik, azt fogja hinni, ha egyáltalán valamit fel is fog a körülötte zajló eseményekből, hogy SZOT beutalót kapott.

"nincs olyan dokumentum, amely azt támasztaná alá, hogy a pártvezetéshez tartozó Biszku Béla közvetlenül részese lett volna a tűzparancshoz vezető döntéseknek."
Akkor szerintem Gyurcsány...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
Hát ki lenne! Sztálin, Kádár, Honecker...! Ja ők már nem élnek!? Akkor Gyurcsány!!
zöldszem
@dr. prédikátor: Várj tévedtem!! Mind kettő hibás!
Gyurcsány 1961.. Bajnai 1968...
Toby
@zöldszem: Ne leress értelmet a Jobbktól, szavazókat elcsalogató szándékkal indíttatott, abszolút felesleges, politikai motivációjú büntető eljárások mögött !
zöldszem
@Toby: Az orbánizmus nem politikai nézet, hanem vallásos hit.
Egy orbánista fő tulajdonsága, hogy hiszi a hihetetlent.(Meggyőzni őket bármilyen észérvvel nagyjából olyan vállalkozás, mint egy Őrtoronnyal házaló Jehova tanújával elhitetni az evolúciót.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.