Illés Zoltán, a Fidesz korábbi környezetvédelmi államtitkára szerint "teljesen szakmaiatlan, és ellenkezik a nemzetközi hulladékkezelési trendekkel a kormány döntése, hogy új hulladékégetők építésével próbálja megoldani a kommunális szeméttárolás problémáját". Illés úgy látja, hogy "legfeljebb az ellopható milliárdok számát növelné", ha a kormány a környezetbarát megoldások tízszeresébe kerülő szemétégetőket építene fel – emlékeztetett a DK közleményében.

A párt ebből azt a következtetést vonja le, hogy az Orbán-kormány egy "drága, korszerűtlen, környezetszennyező és rákkeltő" megoldásra költene el több tíz milliárd forintot a "jóval olcsóbb, korszerű és környezetkímélő újrahasznosító üzemek helyett".

Eszerint tehát a Fidesz a magyar emberek egészségét is kockára teszi azért, hogy minél több közpénzt tudjon a Mészárosok és Garancsik zsebébe tömködni hulladékgazdálkodás címén. (...) megengedhetetlen, hogy a daganatos megbetegedésekben egyébként is élenjáró hazánk még nagyobb kockázatot kényszerüljön elviselni az Orbán-kormány korrupt működése miatt.

- írták.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Toby: Orbánék azért lopják most össze magukat, hogy legyen miből eltartani a háttérhatalmat és a családot, mikor 2018-ban elzavarják őket.
zöldszem
Egészségügyi minisztérium----nincs!
Oktatási minisztérium---nincs!
Propaganda minisztérium---az van!!!
human
@zöldszem: Látszik mi a fontos nekik.
zöldszem
@human: A plakátok, és a kerítés építés láttán, viszont legalább 300 ezer birka visszatért az akolba! Ez a vezérnek minden pénzt megért!
human
@zöldszem: Ha lenne egy tisztességes konzervatív párt az tenne igazán csak be Orbánnak. Persze ő erre is odafigyel, hogy ilyen ne legyen.
Szeparepa-
Minden megmozdulásuk az elmúlt 20 évben a magyarok egészségét rombolta, mivel idegbajt lehet tőlük kapni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.