Egyébként, tekintettel a kereszténység annyit hangoztatott orbáni kultúrharcára, akár hiányérzetünk is lehet. Mert nem iszlámtól fogant, de nem is keresztény név már a kontinens neve sem. Egy olyan panteon egyik istenségéről kapta a nevét, melynek jegyében irtották a keresztényeket. Legfőbb ideje lenne tehát, ha Orbán Viktor kezdeményezné a kontinens nevének megváltoztatását.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
@Csizmás Kond: Az iszlám és az arab kultura valóban nem azonos. Európa szempontjából azonban mégis csak elég nagy az átfedés. Mert lehet ugyan azt mondani, és igaz is, hogy az Iszlám nagyjából fél évezreddel követte Jézust (vagy sem, de vegyük úgy), azonban Európába akkor kezdtek elterjedni mindezek, amikor az iszlám gyökerei már éltek. Nem kis részben a kereskedelemnek köszönhetően. A csillagászatra pedig egyértelműen igaz. Mert Arábia "egyetemein" kicsit előrébb jártak (görög alapokon), mint abban az Európában, ahol Gallilei-vel visszavonatták a tanításait. Jóval Mohamed után.
Magyarország európaiságát speciel nem én vontam kétségbe, hanem Orbán. Neki voltak félázsiai komplexusai. Meg Matolcsynak pöttyei.
Ha kifogásod van a dolog ellen, akkor hozzájuk tudsz fordulni a problémáddal.
Az összemosást pedig Te követted el. Magyarország része Európának, de nem azonos vele. Orbán munkásságának fénypontja lesz, amikor már része sem lesz. Nem geográfiallag, hanem kulturálisan, politikailag.
Alkalmasint a kereszténység, mint arra rámutattál, egy igen erősen térítő jellegű vallássá vált. A maga nemében sokkal inkább az, mint az iszlám. Te mondád.
Alkalmasint lényegesen eltérve Jézus tanításaitól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@GeoCravker: ..csak orrhosszal ?...eléggé igyekezel akkor te is...mármint a csúsztatással.
Nemtudom mit értesz az alatt hogy nem te írtad mert én mindig a cikkhez szólok előre amiről nem tudom te írtad-e vagy nem és csak azután kezdünk el párbajozni.
...ilyen ha valaki több néven fut...:)
Minden vallás remek a maga nevében és környezetében csak nem kéne vegyíteni, mert az nem biztos, hogy jót szül. A vallás egyfajta karakter vagy habitus ami az adott környezetet és szokásokat egybeolvadva tud csak hatékony lenni, ezért minden táj a maga énjével tud csak igazán megérteni és illeszkedni egy adott valláshoz...és nincs bezzeg ...
Toby
Orbáncék nem kultúrharcot folytatnak, hanem "kultúrális forradalmat' csinálnak, kínai módta !
Az eredménye is olyan pusztító !
GeoCravker
@Csizmás Kond: " nem te írtad mert én mindig a cikkhez szólok előre amiről "
Hozzászólások...
Már megint csúsztatsz :-)
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...mostanig még egyetlen cikket sem láttam hogy a szerzője @GeoCravker: lenne...tehát amikor a cikket cukkolom akkor azt nem hozzád intézem hanem az szerzőjéhez...viszont mindig te válaszolsz...sok a neved ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Ha megnézed, akkor Te a nekem írt válaszokban csúsztatsz. a cikkről alkotott véleményed magánügy. De a hozzászólásokra adott csúsztató reakcióidat ne akard úgy beállítani, mintha a cikkhez szólnál hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok