Nem járnak egészségügyi szűrésre a magyarok; 60 százalékuk csak komoly betegség esetén fordul orvoshoz – idézi a FoglaljOrvost.hu felmérését pénteki számában a Magyar Nemzet. 

Az ezer, 35 éven felüli megkérdezésén alapuló kutatás szerint csupán az emberek 5 százaléka megy orvoshoz már a legkisebb gyanú esetén is. Ugyanakkor csupán 4 százaléknyian vesznek részt az évente szükségesnek tartott 5-6 különböző szűrővizsgálaton.

A megkérdezettek 40 százaléka kizárólag az állami rendelőintézeteket látogatja, 12 százalékuk viszont csak akkor megy állami rendelőbe, ha nagyon muszáj – közli a felmérést a Magyar Nemzet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Miután egy valódi szívbeteg fél év múlva mehet ultrahangra, akkor ha járnának szerintem fél ország kihalna.
TASzSz
A háziorvosomhoz szívesen elmegyek% De amikor telefonon invitálnak vidékre kihelyezett "vizsgálatokat", akkor elküldöm őket a ...
emerencia
A szűrővizsgálatoknak csak akkor van értelme, ha meg is tudjuk gyógyíttatni a felfedezett betegséget a szerény egzisztenciánk veszélyeztetése nélkül. Amíg viszont az ember még öregen is arra kényszerül, hogy életerős, egészséges fiatalokkal versenyezzen a betevő falatért, inkább hanyagolja ezeket a vizsgálatokat. Amennyiben ugyanis kiderül valami, akkor fuccs a munkahelynek!!! Senkit sem fog érdekelni, hogy a még az idősb (ötvenen felül) korban meghosszabbított nyugdíjkorhatárig egészségesen vagy betegen hogyan élünk túl mert Magyarország legnagyobb problémája manapság a hosszú élettartam. A jó polgártól manapság elvárás, hogy ne éljen sokáig, ha már beteg vagy idős mert országunk legnagyobb problémája a hosszú élettartam. :(((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.