Professzionális kampányt épített fel Orbán Viktor stábja a menekültekkel szembeni félelmekre alapozva, amely félelmeket először meg kellett teremteni, mivel bevándorlókról korábban keveset beszélt a média. Két MTA-kutató, Bernáth Gábor és Messing Vera a kezdeteket vizsgálta meg a migránsokról szóló sajtóhírek alapos áttekintésével. Részletekig kidolgozott manipuláció sejlik fel a migránsveszély felmutatásával, felnagyításával, amelynek a végén nem marad el az önigazolás.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Lehet, hogy ez a ket kivalo kutato hosszabb ideig fogja kutatni ezt a kerdest - ertheto, mert ez nem egy 1-2 napos jelenseg volt, hanem honapokig elhuzodo, sok orszagban pedig allando, mindennapos kihivas.
A vicc az egeszben, hogyha egy laikus veszi a faradsagot, es hasonlo vizsgalodast csinal, ugyanerre az eredmenyre jut, es ez rendkivul szomoru.
Mert ezek az eredmenyek nem fognak hivatalosan nagy nyilvanossagot kapni, elsunnyogja a kormany, mert nem erdeke, hogy a gondolkodok tomege meglassa az osszefuggeseket.
finkelstein meg habony "dolgozik" a hatterben szurke eminenciaskent...:o(((
eszegfu
@karma1: Én még azt is megkockáztatom, hogy a laikusnak nem is kell vizsgálódnia, hiszen figyelemmel kisérjük az eseményeket... és szerintem u.ezt a következtetést vonhatjuk le. Viszont legalább van egy kezdeti stádiumban lévő kutatás, ami az érzéseinket alátámasztja. Tényleg a romák kriminalizálása most háttérbe szorult, helyettük itt van a menekültek "nőket megerőszakoló, betörő, rabló, robbantó" áradata.:((
karma1
@eszegfu: A kurmany problemaja eppen az, hogy ez az atvandorlo tomeg NEM megeroszakolo, NEM betoro, rablo es NEM terrorista...:o))) (Az aradat stimmel...:o))))
Most finkelstein valoszinu azon dolgozik, hogy mivel tudna kiprovokalni ebbol a szerencsetlen tomegbol a fent emlitett valamelyik buncselekmenyt... (mar amikor a Keletinel mestersegesen fenntartotta az embereket, azokat is, akiknek ervenyes jegyuk volt, es amikor megis felengedte a jeggyel utazokat, aztan Bicskenel megis leszallitotta oket, akkor en komolyan azt hittem, hogy valaki jol pofan fogja vagni a rendoroket,... Nem tortent meg)
eszegfu
@karma1: 7:26 Magam is azt gondolom, ezért is tettem idézőjelbe! Csak "szerette" volna, ha ilyesmik kiderülnek! A Keletihez meg csak annyit: még azt is hagyták, hogy megvegyék a jegyüket Németországig, pedig akkor már tudták: csak Bicskéig viszik őket.
Becsapták őket és valóban még 1 pofon sem csattant.
karma1
@eszegfu: Becsaptak, megalaztak oket, ott, Bicsken dobta be a ferfi a sinek koze a gyereket meg a feleseget... Es valoban, meg arra sem lazadtak fel, hogy ugy etettek oket, mint az allatokat,... Ez igazan borzaszto volt, es a magyarazata is...
kutyahűség
Na, akkor jó reggelt kívánok annak, akinek most kell elmagyarázni, hogy Orbán mit miért csinált. Azért tud bégető birka-sorban tartani 10 millió embert, mert a bégető 10 millió birkának ez kell.

Egyébként teljesen mindegy, hogy kikkel mit épített fel - aki TUD gondolkodni, képes arra, és mer is még önállóan gondolkodni - annyi ember van itthon, aki okosnak vélii magát, ugye -, az régen jól látja a mintát. Nem kell hozzá még buta pszichológusbak sem lenni, elég a józan paraszti ész.

Orbánt is minősíti, hogy Európa megmocskosabb, kirekesztő, rettegő, a végletekig befolyásolható, empátianélküli, legutáltabb nemzetét rajzolta meg rólunk a Világ szemében - de minket is, mert hagyjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.