A szerb rendőrség és az államügyészség fellépését kérte kedden a belgrádi államigazgatási és önkormányzati minisztérium, miután megállapította: a Jobbik politikai tevékenységet folytat Szerbiában, jóllehet a szerb törvények nem teszik lehetővé külföldi politikai pártok tevékenységét az országban.

Szávay István, a Jobbik alelnöke október 29-én nyitott országgyűlési képviselői fogadóirodát a vajdasági Zentán.

A szerb államizgatási és önkormányzati minisztérium pedig egy héttel ezelőtt indított eljárást annak kiderítésére, hogy a Jobbik milyen típusú tevékenységet folytat Szerbiában, illetve regisztrálták-e a pártot a nyugat-balkáni országban. Megállapították, hogy a Jobbik külföldi pártként tevékenykedik Szerbiában, ilyen néven nem jegyeztek be egyetlen szervezetet sem az országban.

A tárca közleménye szerint egy párt nevének és jelképeinek használata már párttevékenységnek minősül, ezért a feltárt adatokról tájékoztatták a szerb belügyminisztériumot és az államügyészséget, hogy azok tegyék meg a szükséges lépéseket.

A szerb kormány internetes oldalán olvasható közlemény szerint Belgrád továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a nemzetek közötti stabil és harmonikus viszonyt, és megőrizze Szerbia területi integritását.

A szerb hatóságok korábban kétszer is betiltották a Jobbik szabadkai pártirodájának működését.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
A Jobbik is hiányolta többek között, hogy a menekültek nem tartják be a törvényeinket (pl. nem akarnak regisztrálni), ők meg nem tartják be Szerbia törvényeit! Nem hiszem, hogy ez normális!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Ez simán beavatkozás a szerb belügyekbe !
KERKA
@Mobil123: Dehogyis! összehaverkodnak az ottani gőzös fejüekkel. A szerbeket sem kell ám félteni. Nem lesz jóvége ennek a nagy barátkozásnak
Mobil123
@KERKA: Tudom milyenek de azért csak reménykedhetem a jóban :-D
KERKA
Ezek a jobbikos fiúk mindíg valami törvény ellenes dolgot művelnek és közben verik a mellüket, hogy ők az igazság bajnokai:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.