Egy 29 éves orvosnő, Kata, vasárnap kísérletet tett felszállni a Kálvin téri metróra, ahol az ellenőrök valamiért úgy találták, hogy a Széll Kálmán téren, számlára vett bérlete hamis. A nő természetesen nem ismerte el az okirat-hamisítást, s miután az ellenőrök elszedték tőle az állítólagos hamis bérletet és elindultak a Deák tér felé, édesanyja tanácsára rendőrt is hívott.

Az Index beszámolója szerint itt fordult a történet abszurdba, a rendőrök ugyanis igazoltatás után gyanúsítottként hallgatták ki az őket kihívó Katát, akit rabosítottak is (például ujjlenyomatot vettek tőle). A zárkába csukott orvosnő pár óra után szabadult, miközben az ellenőröket korábban elengedték.  A rendőrség később annyit közölt, hogy

hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves budapesti nő ellen.

A BKK kommentárja szerint természetesen az ellenőrök mindenben a szabályoknak megfelelően jártak el. Az orvosnő egyénként feljelentést készül tenni az abszurd eset miatt, mivel nem tartja normálisnak, hogy egy sima jegyellenőrzés rendőrségi zárkában végződhet, ha az embernek érvényes, bérletpénztárban vett bérlete van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.