Bár eddig arról volt szó, hogy az eddigi legkeményebb tél vár ránk, a novemberi április a kutatókat is meglepte és átgondolták a dolgot. Most azt mondják: enyhe lesz a tél, sok széllel és csapadékkal. Annyi biztos, hogy az időjárást hónapokkal előre még a meteorológusok se tudják pontosan megjósolni.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
@Papuska1: A kutyánk már szeptemberben elkezdte növeszteni a szőrét. Addig elég rendesen hullott, azóta szinte semmi nincs a parketten, nem kell takarítanom. :)))
A szőre pedig gyönyörű, dús, ami a hideg telet is jelenti.
Valamint, van egy közmondás miszerint Márton napon, ha hideg van akkor enyhe tél lesz.
Ha meleg van, akkor hideg telet várhatunk.
Erre a népi megfigyelésre nekem is van egy válaszom, anno ezen a napon iszonyú hideg volt, fújt a szél, esett a hó a vonatok is késtek, sokat, emlékezetes, mert utaznom kellett, és nem voltam túlöltözve. Másnapra javult az idő, de annyira, hogy egész télen egy szem hó nem sok, annyi nem esett.

Ezek után pedig majd meglátjuk, hogy milyen időjós a kutyám?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kutyahűség
Csókolom, miért előre mondjuk meg, hogy mi fog történni? Mik vagyunk mi, a Jóisten személyi titkárai? Ötven reumás falusi öregsasszony sem tudja, milyen lesz az idén a tél. Majd február végén nyilatkozzunk erről, jó? Ja, hogy utólag már könnyű ... ?
Január
@kutyahűség: Úgy gondolom, hogy mindannyian szeretnénk előre olyan okosak lenni, mint utólag. :)))
kopeba
Azt mondták a régi öregek is : Vagy jó idő lesz vagy rossz.
eugen4402
Kicsit morbid lesz, de leírom: Életemben egyetlen emberrel találkoztam, aki többé-kevésbé hitelesen jósolta meg, hogy baromi hideg telünk lesz, és be is vált a jóslata. Nov. 18-án beszéltem vele, és azután volt az utolsó kemény tél.
Az illető sírásó volt, és ők a földigiliszták és a férgek viselkedéséből következtetnek. Ha kemény és hosszú tél jön, ezek az állatok mélyebbre bújnak a földbe, enyhébb telek előtt alig ássák magukat lejjebbre, mint ősszel. De hogy "ők" kinek a prognózisát figyelik, azt a sírásó sem tudta...
Fradigege
20 éve nem volt fehér karácsony. Valószínű, hogy az idő örök. Nem lesz újra 2015. Sőt 2016 is el fog múlni. Szerintem jövőre EB. 2018-ban választások, az odébb van. Addig biztos megfürdök, wc, porszívózás. Meg kell a kocsit tankolni a héten. Holnap nem kelek korán. Valószínű.
wagabund
vagy lesz tél, vagy nem...a vagyot biztosra veszem...
itt -ott bújik néhány gumós virágom, virágzik egy ringlófám, az egresek rügyei igencsak duzzadnak...és...a gázláng alig lobog...éjjjen a saját rezsicsökkentésem(sajátpézből szigeteltem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.