A Demokratikus Koalíció (DK) szerint fideszes trükk a boltzáras népszavazás "átengedése" – közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

Azt írták, hogy az Orbán-kormány tovább folytatja "ócska játékát" a vasárnapi boltbezárás eltörléséről szóló népszavazás ügyében.

Úgy fogalmaztak, hogy a fideszes többségű Nemzeti Választási Iroda "átengedte egy álcivil kezdeményezését", aki ráadásul az eredetihez képest ellentétes tartalmú beadványt nyújtott be "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?" címmel.

A DK véleménye az, hogy a kérelmet benyújtó fideszes "civil" a boltzár fenntartása érdekében kíván kampányolni, míg az ellenzék a nyitva tartásért akarta a népszavazást elindítani, vagyis a kormány így akadályozza meg a valódi népszavazást, amelyet a pártok közül elsőként a DK, majd később a Magyar Szocialista Párt is kezdeményezett – hangsúlyozták.

A DK szerint az "álcivil" javaslat éppen azt a célt szolgálja, hogy ne gyűlhessen össze a szükséges aláírás-mennyiség, hónapokkal csússzon egy hiteles ellenzéki kezdeményezés lehetősége, így a boltok továbbra is zárva maradhatnak, adóbevételektől és munkahelyektől fosztva meg Magyarországot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.