A Fidesz-frakció szerint Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke és "Soros György-háttérrel készült közvélemény-kutatása" is hazudik, mert a magyarok többsége ellenzi az Európai Unió tervezett kvótarendszerét.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Molnár Csaba ugyancsak pénteken Budapesten azt mondta: nemzeti egység jött létre Magyarországon, hiszen egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok 74 százaléka egyetért azzal, hogy kötelező uniós kvótákat határozzanak meg, és ennek alapján osszák el a menekülteket az EU tagállamai között.

A Fidesz közleményében kiemelte: a magyarok döntő többsége minden hazai kutatás szerint ellenzi az unió kötelező betelepítési kvótáját, de az emberek véleményét akkor lehet igazán megismerni, ha a kormánypárt aláírásgyűjtése véget ér.

A magyarok háromnegyede elfogadná az uniós kvótarendszert a migrációs válság kezelésére, a Demokratikus Koalíció (DK) őket képviselve kezdett aláírásgyűjtésbe a kvóták mellett – mondta korábban Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A politikus a fővárosi Nyugati tér aluljárójában felállított DK-s aláírásgyűjtő stand előtt beszélve azt mondta: nemzeti egység jött létre Magyarországon, hiszen egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok 74 százaléka egyetért azzal, hogy kötelező uniós kvótákat határozzanak meg és ez alapján osszák el a menekülteket az EU tagállamai között. Ez egyértelmű egység, így amikor Orbán Viktor miniszterelnök a kvóták ellen gyűjt aláírásokat, egy kisebbséget képvisel – vélekedett. Hozzátette: éppen ezért nem kétséges, hogy a DK sikeres lesz ebben az ügyben a következő hetekben.

A magyarok 74 százaléka "egyetért azzal, hogy az európai megoldást válasszuk az orbáni Európa-ellenes szabadságharc helyett" – mondta Molnár Csaba. Kijelentette, a DK azért indította az aláírásgyűjtést, hogy támogassa ezt a nemzeti egységet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ebben a kérdésben a fideSS vesztésre áll, ezért szokásához híven most támadásba lendül. Csak a címzett rossz, mert nem a dk fogja szétszedni, hanem au Unió.
1magyar
Akik aláírják a kvóta mellett a dk-nak, azoknak a házaiba kell betelepíteni őket. Ja, és az ő munkahelyüket, járadékukat,nyugdíjukat kell adni a migránsoknak.
A névsort elkérni és mehet a buli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.