A Magyar Iszlám Közösség szerint Párizsban a gyáva terroristák ártatlan embereket mészároltak le, amelyre egyetlen vallás sem adhat igazolást.

A közösség szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az iszlám azt parancsolja: béke, tolerancia, segítségnyújtás a szegényeknek, árváknak!

Álláspontjuk szerint a világnak fel kell lépnie minden szélsőséges erő, rasszista, megkülönböztető gondolkodás, tevékenység ellen, az "iszlám köntösébe bújt", de nem muszlimok szélsőséges nézetei ellen is, mert gúnyt űznek a vallás tanításaiból. Ezeknek az "erőknek" nincs helyük sem Európában, sem máshol – szögezték le.

Közölték továbbá, hogy ugyanakkor az iszlamofóbia ellen is küzdeni kell, mert a világ muszlimjainak túlnyomó többsége békés és elítéli az erőszakot.

Frissítés: A Magyarországi Muszlimok Egyháza is nyilatkozott az ügyben.

A támadássorozat olyan terrorakció volt, amire nincs magyarázat, nem köthető egyetlen valláshoz, egyetlen nemzetiséghez sem vagy származáshoz – közölte a Magyarországi Muszlimok Egyháza a párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban szombaton az MTI-vel.

Az iszlám elítéli az erőszakot, az ártatlanok megfélemlítését, megengedhetetlennek tartja a béke, a biztonság, a jog és a törvényes rend megsértését, bárki legyen is az elkövető – írták. Mohamed prófétát idézték:

A muszlim az, akinek a beszédétől és a tetteitől biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.

A Magyarországi Muszlimok Egyháza közleményében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, Franciaország kormányának és lakosságának.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Nekem teljesen normálisnak tűnik ez a nyilatkozat!
eszegfu
@Butautáló: Szerintem is az... hacsak valaki bele nem magyaráz valami egészen mást!
picike
@Butautáló: nem a nyilatkozattal van a baj már hanem a tettekkel !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.