Tegnap napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök igyekezett a terrorizmust, a bűnözést és menekültáradatot teljes mértékben összemosni, talán arra játszva, hogy a népnek jelentős harmadai meg van győződve: a menekültek bűnözők és egyben terroristák. 

Az EU gyalázása sem maradhatott ki, ami egy darabig szórakoztatóan nevetséges volt Orbán Viktor szájából, ma már csak szimplán üres és unalmas. Ma reggel a Kossuthon az EU-ról Kósa Lajos „mindig nagyon komolyan veszem magam” munkacímű monológját hallgattam, de legalább elmosogattam.

Brüsszelre hárítanak

Olyan kis posztkádári ez az egész. A Kádár-korban engedve volt az elvtársaknak egymás között, hogy Magyarország minden problémájáért Moszkva legyen a hibás. Most Brüsszel hibáztatás megy az EU-t fikázó nagy magyar beszédben, mert aki ma nagy magyar, az egyáltalán nem szívlelheti a „belőlünk élő" Ejurópát. Pedig a magyarság valójában európaiság is kellene legyen. Mert minden magyar európai kötődésű.

Európa azért is fontos, mert a megbízható kádereknek, haveroknak, rokonoknak újraosztott EU-pályázati összegek nélkül már nem térdelnénk, hanem hason feküdnénk.

Az EU-fikázás – túl azon, hogy nyilván hordoz hibákat, hogyne lennének, hiba köztudottan csak Orbán első, második és harmadik kormányában nincs és nem is lesz –, azért kell, mert a Fidesz született ellenzéki párt. Brüsszel folyamatos támadásával a kormányzás közben is ellenzékben maradhatnak és eljátszhatják nekünk a többdimenziós hőst. Akik mindentől megvédenek és megmentenek. Ez nagyon vagány. Szerintük. Vezetés közben úgy tesznek, mintha harcolnának. Jean Reno-i magasságok. 

A hatalom megtartása, mindenáron

Orbán azt mondta, hogy a migrációval növekszik a bűnözés. A Föld túlnépesedésével is. Többen vagyunk, tehát több a bűnöző. Emlékszem gyerekkoromból, amikor a 4 milliárdos lakosságszámot mondtuk ki döbbenten. Ma ez 7 milliárd. Át kellene talán ugrania, vagy ugrasztania valakit a Felcsút melletti Bicskére, ahol az ország első menekülttábora működik lassan 30 éve. Vagy legalább adatokat beszerezni, mielőtt megszólal a menekültek bűnözéséről. Egy miniszterelnöktől ennyi felkészültség a menekültek és a bűnözés összefüggéséről minimum elvárható lenne, csak úgy, mint az iskolai matek dolgozatban a minimum 51 százalék a kettesért.

Orbánnak az igazság és az igazi megoldás megtalálása nem számít, csak a hatalom megtartása, mint fő feladat. Ez érthető. Az, ami. Igazi vetélytársa csakis az idegengyűlölő butaságról ismert alakulat, akik a magyar névre inkább csak szégyent hoznak, velük próbál versenyezni ez a valamikor tehetségesnek is mondott férfi, aki tényleg egyedüli lehetőségnek tűnt. 

Míg mondjuk egy általános iskolai tanár kötelességének érzi az indulatokat csitítását, a félreértések eloszlatását, az általánosítás ellen való fellépést, úgy az ország egyik első emberének ma az a legfontosabb, hogy uszítson, lázítson, összemosson, gyűlöletet keltsen? Mert olybá tűnik. Ez a nagy baj! Még nagyobb baj, hogy nem méltó személyéhez és közjogi méltóságához sem ez a viselkedés. 

Ha a szülőföldjére oly büszke a napirend előtt megszólalását egy bicskei adatgyűjtéssel alapozza meg, elkerülhette volna a napirend előtti hazugságot:  

Jelentősen csökkent a bicskei kapitányság területén a bűncselekmények száma – A külföldi elkövetők alig 3 %-ot tesznek ki.  

Pedig csúcsra járt a menekülttábor a helyi hírek szerint, a 2 ezres létszámot is elérte néha, mégis csökkent az idei első félév bűnözése a tavalyi első félévhez képest. Összesen 3 % volt a külföldi elkövetők aránya a sok településen, ami a Bicskei Rendőrkapitánysághoz tartozik. S mivel nem minden külföldi menekült, de minden menekült külföldi, azt is mondhatjuk, hogy 2 % volt a menekült elkövetők száma.

A gyűlölet nem megoldás

Azt is elfelejtette elmondani napirend előtt a Presbiter Úr, hogy az esetek legnagyobb részében nem az ISIS tagjai jönnek, hanem éppen előlük menekülők. Jogos meglátás Vágó Gábortól: a vérengzés után a gyűlölet a rendes életet élő európai muzulmánokkal mehet szembe, akik ennek hatására lesznek szélsőségesek. Nem megoldás. Nem is beszélni kellene, így beszélni értelmetlen, hanem a védelmi szolgálatokat és a monitorozást erősíteni.

Azt kérni és követelni, amin már a csúnya Európában dolgoznak. Az imámok személyét nemzetbiztonságilag ellenőrzés alatt kell tartani, mert állásuk bizalmi. Ők azok, akik a drogos, elveszett, nihilbe zuhant, a világot utáló ifjakat motiválni kezdik és beleveszik őket a bűnbe. De nincs sok ilyen imám. A Koránban pedig szó sincs dzsihádról, erőszakos hitterjesztés értelemben. 

Azért érhetnek el náluk valamit, mert esélytelenek, senkikként tengetik a napjaikat, egy-két kudarctól megfélemlítve nem akarnak beilleszkedni. Egyszer megjelenik valaki, aki motiválni kezd egy ilyen fiatalt, pénzt, hatalmat meg emberi szót kap tőle: az lesz a szépen beszélő imám. Aki elmagyarázza neki a küldetéstudatát, hogy neki sokkal nagyobb szerepet szán a jó isten. Őrá büszke lesz mindenki. Innen egyenes az út. „Egy senki voltam, most meg élet halál ura vagyok. Én döntöm el, ki marad életben és ki hal meg.” Félelmetes. Ezért kell észrevenni, támogatni az európai országoknak azt az intézkedését, hogy a papokat kiemelten és folyamatosan figyelik. Erről kellene beszélni, de értem én, csak fel nem foghatom, hogy e politikusnak – akiből nem lett államférfi – miért fontos a mentális közbizonytalanság.

Egy kislány folyton azt kérdezte orvos apjától, hogy apa miért nem adsz a szenvedő betegnek valamit azonnal, ahogy belép, amitől csökken a szenvedése? Mert először a baj forrását kell megkeresni, mert akkor sokkal hamarább szüntetjük meg a szenvedést. Kezelni kell a problémát, nem pedig nem venni róla tudomást.

Igen, lehet, hogy szépen eltereli a figyelmet a kivándorló MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ szakemberekről is ez az egész, akikről igazán beszélni kellene ebben az országban, ahonnan tömegek vándorolnak ki, pedig egyre jobban teljesítünk. De hát azzal hogyan lehetne érzelmileg megakasztani a népet? Hát sehogy, mert ott nem tudjuk eljátszani a „de meg vagyunk támadva és én megvédelek titeket” kezdetű after partit. 

Törökország védi Európát

Közös munkával létrejövő, élő erővel is őrzött szárazföldi és tengeri határzár kell. A szárazföldi határokat már a Balkánon kell erősíteni. A törökök támogatása, amit Németország, az EU hajtómotorja már el is kezdett. A törökök szír háborús menekültek milliót látják el, akik arra várnak, hogy visszamehessenek hazájukba. Törökország védi Európát. Magyarországon van vagy 2 ezer menekült a táborokban. Gyökérkezelés szükséges, nem tüneti. Ezt kellene kérnie Orbánnak Brüsszeltől. Azokat az okokat kell megszüntetni közös fellépéssel és akarattal, amik a menedékkérőket arra késztették, hogy hazájukat elhagyják. Ez nagyon nehéz feladat. De az ISIS eltakarítása után a legfontosabb. Mivel nem az ISIS menekül, hanem az ISIS elől menekülnek, ezért reményem szerint kevesebben fognak jönni, ha az ISIS ki lesz iktatva. Mindent bele. Ez majdnem olyan fontos, minthogy kétszer levertük a norvégokat.

A simlis, Jobbik „színvonallal" vetekedő érdekhazudozás nem megoldás. Tessék már fölébredni. Örülni és hálát adni azért, mert Európába születtünk, nem pedig a hajdani mandátumterületekre, ahol vonalzóval rajzoltak sivatagi határokat. Úgy, hogy Iránban több azeri ember lakik mint Azerbajdzsánban. (Ez az azeri példa jól jellemzi a Közel-Keletet, ahol időzített bombaként működik mindez, ahol egyes részeken mindenki mindenkinek ellensége. Pokoli.)

De hát nem is értem, miért kívánok ilyen sokat Orbántól, hogy nyugtasson, tájékoztasson, legyen úriember. Mégiscsak miniszterelnök. De nem a problémát akarja megoldani, hanem a hatalmat akarja megtartani. Értem én. Ő az, ami. Csak egy politikus. Nem államférfi. Pedig sokáig azt hittem, hogy magában hordozza. És ilyen fellépések után azt kívánom, bár ne is tudnám, hogy kik ezek az emberek, beleértve Gyurcsányt, Vonát és a teljes nagyszerű arcképcsarnokot. 

Napirend előttijében Orbán Viktor igyekezett terrorizmust, bűnözést és migrációt teljes mértékben összemosni, az EU-t gyalázni, ami roppant unalmas, de hát mit is várhatnánk tőle, ez áll az érdekében. Ismételjük: át kellene talán ugrania a Felcsút melletti Bicskére, ahol az ország 1988 körül megnyílott menekülttábora működik. Mert ha csak a bicskei adatokat megnézte volna ott Felcsút mellett, elkerülhette volna az újabb hazugságot.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
@izo: Megértetted a cikket, az a lényeg :DDD

Amúgy eddig nem úgy volt, hogy amit Amerika csinál, az mind rossz? Vagy ilyenkor szabad rájuk hivatkozni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@leszúrt rittberger: (10:23) Csakhogy akkor nyilván lett volna tartva! Hiszen éppen ezt nem akarta, mint sok ezren mások is. Erről meg ennyit.
Domi12345
Nem is gyűlöletre uszít, csak van még az emberre amúgy jellemző (amit valakik nagyon próbálnak kiírtani az emberekből) szellemi immunrendszere, önvédelmi szándéka. A titkosszolgálati szakemberek, biztonságpolitikai szakértők és minden értelemmel rendelkező ember elmondta, mondja és ennek megfelelően cselekszik is, hogy ez az ellenőrizetlenül beáramló tömeg lebénítja a hatóságokat ennek következtében kevesebb energia marad a terrorcselekmények előkészítésének felderítésére és elhárítására. Jöttök (ti média is) azokkal a nyáladzó és képmutató szövegekkel hogy ,,menekültek" (és mindezzel amit számotokra ez jelent) . És aki ezt megpróbálja, nem megállítani, csak keretek közé terelni az azonnal ,,náci, antiszemita, hortista, fasiszta" stb stb. És ilyen összetett, összehangolt cselekményekre hívja fel Földi László a figyelmet (ugye 6 helyen 30-40 perc leforgása alatt történt ez, ami új, ez már erősebb fokozat mint azok amik a múltban történtek) és ha ismét fokozatot emelnek a gengszterek akkor már több országban egyszerre is lehetnek hasonló dolgok. Nem kell itt védekezni, és nem kell ellenőrizni a bevándorlást, hagyni kell hogy ellenőrizetlenül jöjjenek! Na adjad neki nyugat európa, szerencsére nálunk nem így működik és köszönöm ezt nem csak Orbánnak, hanem a Jobbiknak is akik a Fidesszel együtt reálisan figyelik az eseményeket ebben az ügyben, nem csak nyáladznak. A megoldás egyébként se Európában van földrajzilag hanem Szíriában, Irakban és hasonló területeken.
Úgyhogy ha lehet objektív tájékoztatást kérnék tőletek is Propeller.hu, ne ti mondjátok meg nekünk hogy Orbán össze mos-e dolgokat vagy nem, engedjétek meg hogy azt mi eldöntsük az objektív tények alapján. Nem kell a ti személyes gondolataitokat is belekeverjétek a hírekbe amiket közzétesztek. Elég ha a valóságot adjátok át, nincs szükség a befolyásoló szándékotokra. Ha szabad ilyent kérnem.

OBJEKTÍV tájékoztatást, NEM SZUBJEKTÍVET !!! ( ha lehet : ) )
kakaósbögre
egyszerűen képtelen vagyok átlátni hogy miért vár el bárki is igazmondást ettől az Orbán nevű félszerzettől.
Ágnes40
A július elejei kerítés elleni tüntetésen elmondottak ma is érvényesek:

www.youtube.com/watch?v=9lOP1jvgDh
Lepényleső
Ez ha így van,akkor viszont pártoktól függetlenül,minden politikusnak mondott törtető,és
akarnok hazudik?
kukac50
Orbán bandáját kellene oda bezárni félévre,és az általuk megszavazott iskolai menzát kell adni enni naponta egyszer olyan adaggal mint az iskolákba adnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.