Megerősítette Magyarország devizában fennálló hosszú lejáratú államadósságának "BB plusz" szintű osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő. 

A besorolásra továbbra is a felminősítés valószínűségét jelző pozitív kilátás van érvényben.

A nagy nemzetközi hitelminősítők idei adósosztályzat-felülvizsgálati menetrendjében Magyarország már nem szerepel.

A három nagy hitelminősítő, a Fitch, a Moody's Investors Service és a Standard & Poor's egyaránt a befektetési ajánlású alapszinttől egy fokozattal elmaradó besorolással tartja nyilván a hosszú lejáratú magyar szuverén devizaadósságot.

A Fitch és a Moody's ugyanakkor már pozitív, a Standard & Poor's egyelőre stabil kilátást tart érvényben Magyarország államadós-osztályzatára.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@fekete: Ami az adyadat és a helyesírásodat illeti, találó a nick neved: valóban fekete...És sötét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Talán a CDS-felár csökkenése jelezhetné a makroadatok javulását, mostanában kevesebbet cikkeznek a kockázati mutató alakulásáról.
eszegfu
@nemkati: 11:00 Egyetértünk! Ajánlom még a figyelmedbe közvetlenül a cikk alatti fb-s Magyari Attila bejegyzését + utána a Propellerét!:))
nemkati
@eszegfu: Na, ilyen értelmi színvonalon vannak egyesek, akiknek mindegy, miről, kiről van szó, mit csinál az illető, alkalom van a balliberálisok okolására és szapulására, ha van hozzá közük, ha nincs. 0rbán meg büszke ezekre a mérhetetlenül ostoba magyarokra. Olvasgathatná ezeket a hozzászólásokat, mielőtt legközelebb a szájára veszi és azt harsogja, hogy "mi magyarok", vagy "a magyar emberek". De az is lehet, hogy magát is ezek közé sorolja. :)
eszegfu
@nemkati: 12:59 Ez egyébként tényleg "tragédia", hogy azt sem tudja miről van szó, de "elereszt" egy "jóizü ballibsit"! Én magam sem tudom mi alapján minősitik az országokat, de legalább arról van fogalmam, hogy ezek nem banki tevékenységet folytatnak, csak elemeznek. Tényleg "feketeagyuak".:(
fekete
@silber13.You right,everyone knows Hungarians,You are like Attila the Hun.That's wy Hungary
is no where today.Reed & learn,because right now we have nothing to talk about.
papa.49
,,Megint nem jött össze, maradt a BÓVLI,,))))))))))) No hazugovics ezt kommentáld a pénteki rádió műsorban, erre nincs mit mondani szarul működtök, oszt. jónapot))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.