Azt állítja Orbán Viktor miniszterelnök a politico.eu-nak adott interjújában, hogy bár ez nem elfogadott tétel, de minden terrorista migráns, csak az a kérdés, hogy mikor érkezett az Európai Unióba.

A 90 perces interjúban Orbán azt mondja, áthatolhatatlan külső határokat akar a schengeni övezet belső szabadságainak megtartása érdekében, továbbá szükségesnek tart egy új EU-alkotmányt, amely megerősíti a nemzetállamok szerepét. Kifejti továbbá, hogy normalizálni kell a kapcsolatot Oroszországgal.

Mint mondta, az "egyértelmű" tagadása csak növeli a távolságot a vezetők és az emberek között. Orbán úgy véli, hogy Európa harcban áll az iszlamizmussal, és teljesen logikus, hogy a terroristák megpróbálnak a migránsokkal együtt beszivárogni Európába. A migránsok azért jelentenek biztonsági kockázatot a magyar miniszterelnök szerint, mert nem tudjuk, hogy valójában kicsodák.

Orbán nehezményezte, hogy ha nem ért egyet a Bizottság javaslataival (például a kvótával), akkor az arrogáns és agresszív európai fősodorhoz tartozók azzal vádolják, hogy nem demokrata, a rosszfiúkhoz tartozik. Szerinte viszont nyitott kérdés, hogy lesz-e tíz év múlva EU, hiszen a jelenlegi EU csak reagál, de nincs koncepciója. A magyar miniszterelnök ezért támogatná egy újabb alkotmányozó konvent összehívását, mely lehetővé tenné, hogy hatáskörök kerüljenek vissza a nemzetállamokhoz.

Orbán azt mondja, szeretné megmenteni az EU-t és a NATO-t, de nincs illúziója azzal kapcsolatban, hogy kis ország vezetőjeként mennyire képes befolyásolni az európai ügymenetet. Azt ugyanakkor egy értelműen kijelenti, hogy Magyarország helye a nyugati szövetségben van. Nem tartja magát provokátornak sem: szerinte Magyarország alapvetően együttműködő, csak akkor konfrontálódik, ha muszáj.

Putyin orosz elnököt olyan embernek tartja, akivel együtt lehet működni, és szükséges is együttműködni vele, mert Magyarország jövőjét nem lehet jól alakítani az oroszok nélkül. Hozzáteszi, Oroszországgal nem lehet elvi alapú politikát folytatni – csak realista politikát. Oroszország továbbá kiegyensúlyozza a Magyarországra gyakorolt német befolyást is Orbán szerint.

Visszautasítja viszont a diktátor jelzőt: mint mondja, több időt töltött ellenzékben, mint kormányon, és fog is még veszíteni, mert ez is része a szakmájának. Elismeri, hogy populista (szerinte ez Magyarországon kifejezetten pozitív dolog), s azt is, hogy változott az évek alatt. Ám szerinte a liberalizmus is megváltozott, s nem az, ami egykor volt: szerinte a mai liberálisok a politikai korrektségért, nem a szabadságért harcolnak, továbbá dogmatikusok lettek, s mindenki ellen harcolnak, aki nem a fősodor része.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én szerintem orbán meg a bandája veszélyesebb ránk nézve, mint a terroristák. És nem lehet minden migránsot terroristának címezni. Ennek már megint elgurult a gyógyszere!
herczeg0210
Akkor viszont a kerítés szart ért, semmire nem jó, hiszen itt mentek keresztül a migránsok!!!
Törölt felhasználó
Minden fideszes politikus egy genny, de nem minden genny fideszes..:)
hemami
@nemkati: És az vígasztal bárkit is, hogy sokan már Európában születtek, ha egyszer muszlim vallás szerinti nevelést kaptak ?A sok elrettentő példa pont azt bizonyítja, hogy a második és harnadik generáció a legveszélyesebb számunkra, az ő őseik is migránsok voltak. És bárhol a világon, ahol már sokan vannak ,egyformán botrányosan viselkednek.Ránk is ez várna, ha tömegesen befogadnánk és letelepítenénk őket.A befogadók ellen fordulnak, az alkalmazkodást úgy értik, hogy őhozzájuk alkalmazkodjanak az őslakosok, pl.legutóbbi eset, Lutonban betiltatják a karácsonyfa állítást, mert sérti a vallási érzékenységüket, Vagy Németországban iskolás kislányok ne hordjanak miniszoknyát, ugynezért és, hogy ne hívják ki maguk ellen az erőszakot, de mindenhol a világon csak lázadoznak, tüntetnek ( Dániában pl. az iszlám államot éltetve, az iszlám zászlaját lobogtatva, rendőri kísérettel, mert ott ez a demokrácia, hogy ezt is megtehetik ) Hiányzik ez nekünk is ?Aki ezt a jövőt kívánja az utódainknak, az nem normális.Ez ellen csak tiltakozni lehet és bárkivel összefogni ellene.
nemkati
@hemami: Nyilván nem vígasztal senkit. Mi itt Magyarországon nem sok migránssal élünk együtt, akik vannak, azok nem követelik, hogy bármit változtassunk meg a kedvükért. Ahol meg sok migráns él, ott szerintem azt kell tenni, hogy megértetni velük: szabadon gyakorolhatják a vallásukat, megtarthatják szokásaikat, de a törvényeket be kell tartaniuk, és a kedvükért nem fogják megváltoztatni. Más kérdés, ha valaki felvette egy országban az állampolgárságot, mert akkor szavazhat, beleszólhat a törvényekbe, de csak olyan módon, ahogy minden más állampolgár, és csak akkor szerezhet érvényt a javaslatának, ha azt a törvényhozás elfogadja. Feltéve, hogy demokratikus államról van szó. És akkor még a ruhaviseletet illetően egyenrangúak is a bennszülöttekkel: egyik se írhatja elő a másiknak, hogy milyen ruhát hordjon vagy ne hordjon.
Viszont ezt erőszakkal nem lehet elérni. Esetleg lehet nekik javasolni, hogy menjenek olyan országba, ahol diktatúra van. Ott aztán nincs mese, aki nem igazodik, annak annyi.

De nem csak a migránsok között vannak akik nem tartják be a törvényeket. Ha így lenne, nálunk nem lennének tele a börtönök, és nem sok munkája lenne a rendőröknek.
kukac50
Az összes Fideszesből kiveszett az emberség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.