Az LMP azt követeli, hogy a kormány az európai uniós eljárások végéig állítsa le a paksi erőműbővítés százmilliárdos kiadásokat jelentő előkészületeit, ellenkező esetben az ellenzéki párt megfontolja, hogy feljelentést tesz költségvetési csalás és államigazgatási jogkörben végzett károkozás miatt.

Szél Bernadett a párt társelnöke ezt az után jelentette ki sajtótájékoztatón, hogy az Európai Bizottság hétfőn azt közölte: úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a beruházás finanszírozása megfelel-e az uniós szabályoknak.

 Az LMP képviselője emlékeztetett arra, hogy múlt héten a közbeszerzés uniós szabályainak megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárást a beruházással kapcsolatban az Európai Bizottság, és tudomása van arról, hogy a testület Környezetvédelmi Főigazgatósága is vizsgálódik a környezeti információk titkosítása miatt.

"Az lesz a harmadik piros lap a beruházásnak" – jelentette ki, emlékeztetve arra is, hogy az ország idei büdzséje 28 milliárd forintot, míg a jövő évi 113 milliárdot tartalmaz a kapacitás-fenntartás előkészítésére. Szél Bernadett szerint a kormány nem veszélyeztetheti az adófizetők pénzét egy olyan beruházás előkészületeire, amely nem biztos, hogy megvalósul.

Kijelentette azt is: egy olyan kormány, amely nem tud levezényelni egy engedélyeztetési eljárást, egy atomerőmű-bővítést sem tudna.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Az LMP Orbán számára légypiszok. Semmit nem fog leállítani.
Freewolf
Bernike inkább menjen haza varrogatni! Csinálja már azt, amihez ért!
vonotok
Mért nem vonul már ki az ellenzék egységesen a Parlamentből. És politizáljanak az utcán, kocsmákban, busz-pályaudvaron , vasútállomáson. Tömbre mennének , mert az amit odabent csinálnak egy " IFA platónyi ".
karma1
@vonotok: Jo uj fogalmat talaltal...:o))) Foleg, ha meg a korrupcioellenes parlamenti vitan is resztvettek... Kesz rohej..:o(((
vonotok
@karma1: Oda már egy 3 műszakban üzemelő szennyvíztelep befogadó menyisége is kevés lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.