230 millióért vásárolta meg az utolsó Malév-gépet egy olyan vállalkozás, melynek ügyvezetője Szijjártó Péter volt közigazgatási államtitkára, Kohut Balázs – írja a nol.hu. A cég nem zárkózik el attól, hogy a kormánnyal is üzleteljen.

A szóban forgó Sectum Air Services Kft. nevű még most gondolkozik azon, hogy miből újítja fel az elhanyagolt Bombardier CRJ–200-ast – a felújítás ugyanis a vételár többszörösébe is kerülhet. Ha sikerül a gépet biztonságosan üzemképes állapotba hozni, akkor üzleti célokra használnák.

Boris Mihály, a cég pénzügyi befektetőinek képviselője elmondta, hogy konkrét döntés még nem született a hasznosításról, de

business jetként húsz-harminc személyes, komfortos utastérrel van üzleti realitása az üzemeltetésnek, így azt cégek vagy sportegyesületek is kibérelhetik privát utakra.

Kérdésre hozzátette, hogy attól sem zárkóznak el, hogy a gépet akár a kormánynak is bérbe adják.

A gép felújításával kapcsolatos találgatások között egyébként a Népszabadság talált egy érdekes összefonódásokat felvonultató lehetőséget is:

Boris Mihály nem zárta, ki, hogy hitelt vesznek fel, hiszen – mint mondta – jelenleg a hitel olcsóbb, mint a tőke. Nem kommentálta értesülésünket, miszerint több mint ötmillió eurós, tehát másfél milliárd forintos hitelért folyamodnának a részben a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó Eximbankhoz. Ennek honlapján hétfőn a felügyelőbizottság tagjai között találtuk meg Kohut exállamtitkárt, a Sectum Air ügyvezetőjét.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Na újabb vállalkozás, ami az állami megrendelésekre épül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.