Nem a Magyar Államkincstár (MÁK) felelős a bérek esetleges csúszásáért, a kifizetéseket az intézmények indítják – közölte a kincstár pénteken az MTI-vel.

Közleményükben ismertetik: a MÁK a jogszabályban előírt határidőre elkészítette a novemberi főszámfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, amelyeket december 2-ig megküldött az intézményeknek. A munkabért – ahogyan eddig is – az intézmények indítják saját banki számlájukról. A kincstár tehát nem felelős a sajtóban az utóbbi napokban említett állítólagos csúszásokért.

A számfejtés az előírásoknak megfelelően a tárgyhónap utolsó munkanapján indult. A központosított illetmény-számfejtő rendszer (KIRA) időben készítette el a számfejtést, az ehhez kapcsolódó utalási állományokat és listákat, melyeket a kincstár december 2-án átadott az intézményeknek, és erről az e-Adat rendszeren keresztül tájékoztatást is küldött. A munkabér indítását, mint eddig is, az intézmények végzik – fejtette ki a MÁK.

A közlemény kitér arra is, hogy a kincstár az illetmény-számfejtő rendszerek közötti átállás megkönnyítésére – rendkívüli fejlesztéssel – lehetőséget biztosított az intézményeknek arra, hogy a november 5-16. közötti átállási időszakban jelentkező és az előre látható kifizetéseket még a régi (KIR3) rendszerben utalhassák. Erről időben, körlevélben tájékoztatta az intézményeket – teszik hozzá.

A közszolgálati jogviszonnyal rendelkezőknek a hónap 5., a közalkalmazottaknak és a munkatörvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottaknak a hónap 10. napjáig kell megkapniuk a munkabérüket valamennyi intézményben a jogszabályokban foglaltak szerint.

A kincstár felhívja a figyelmet: a jogszabályban előírt határidők eltérhetnek az intézményekben eddig kialakított utalási gyakorlattól. A MÁK azt kéri, akik fizetési késedelmet tapasztaltak, jelezzék a kincstár honlapján lévő [email protected] e-mail címen. A kincstár haladéktalanul felveszi az érintett intézménnyel a kapcsolatot, és tisztázza a késedelem valódi okát.

A kincstár munkatársai továbbra is azon dolgoznak, hogy az érintettek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően időben megkapják járandóságukat – hangsúlyozza közleményében a MÁK.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@nyanya001: Bizony ezzel lehetett gyorsan kiszámolni a nyereséget, még akkor is amikor már szalagos géppel dolgoztunk.
papa.49
@nyanya001: Monoron nem fizették ki a védőnőket, Martfűm a tanárokat, közben Szolnokon a közalkalmazottak jó részét, SZÉP ÚJ VILÁG, ÍGY KARÁCSONY ELŐTT EZ IGEN HATÁSOS!!!
Toby
A végén Szabó XI János iskolagondnok, vagy Józsi bácsi, a fűtő lesz a sáros ! Ahogy az Mocsokisztánban szokásos és bevett gyakorlat !
papa.49
@Toby: Ők már nem, őket már elküldték, munkanélkülire))))))))
verum
Mindenki mindent szabályosan csinál, az emberek mégis pénz nélkül maradtak.
Bizonyára ők a hibásak, no meg Gyurcsány. Punktum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok