A KSH gyorstájékoztatója szerint szeptember végéig 3,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szeptemberi keresetnövekedésre hatással volt a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék.

Szeptember végéig, az előző év azonos időszakához képest: a kereseteket terhelő járulékok és a személyijövedelemadó-szabályok változatlansága miatt a nettó és a bruttó keresetek egyaránt 3,9 százalékkal emelkedtek.

A közfoglalkoztatottak átlagkereseti adatait figyelmen kívül hagyva a nemzetgazdaságban 4, ezen belül a vállalkozásoknál 3,7, a költségvetés területén 4,6, a nonprofit szervezeteknél pedig 3,3 százalékkal nőttek a keresetek.

A fogyasztói árak 0,3 százalékos mérséklődése mellett a reálkereset 4,2 százalékkal emelkedett.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nem tudom ki csinalta a statiszttikat de nekem (versenyszfera) 20%-kal csokkent.
Mobil123
Még is kinek a béréből sikerült statisztikát csinálni??? az enyémből tuti nem !
eszegfu
Azért ehhez is pofa kell: a "fogyasztói árak 0,3 %-os mérséklődése"!! Vagyis átlagban ennyit csökkentek az árak az előző év azonos időszakához képest! A KSH honlapján a gyorsjelentéseknél: a "fogyasztói árak 0,1 %-kal magasabbak" szintén az előző időszak azonos időszakához képest. Nem mindegy, hogy 0,3 %-os CSÖKKENÉS, vagy 0,1 %-os NÖVEKEDÉS!! Melyik az igazi?!
eszegfu
@glorianna: 12:56 Lehet... Engem csak az dühit mérhetetlenül, hogy ezt le merik irni, hogy pl. csökkentek az árak, de semmilyen árucsoport, vagy szolgáltatás nincs mellétéve, csak ugy, simán hozzáadják a reálkeresetekhez!:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.