Varga Zoltán, a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója szerint Szerbia és Ukrajna felől érkezhet a legtöbb fegyver az országba, és ezeket az eszközöket könnyen át tudják csempészni a határon.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, gépjárművekben szétszerelve és egyben, valamint gyalogosan is át lehet hozni a határon akár sorozatlövő fegyvereket. Ebből a szempontból Szerbia és Ukrajna a gócpont, előbbi helyen a balkáni háború utáni fegyverlopások, utóbbi országban a folyamatban lévő háború miatt könnyű illegálisan fegyverhez jutni.

Elmondta azt is, hogy Magyarországon van az egyik legszigorúbb fegyvertörvény, ennél erősebb szabályokat nehéz lenne hozni. A fegyverkereskedelmet nehéz megakadályozni, mert az eladók mindig új módszereket találnak ki és most a legális és illegális piacon is "pörgés" van – mondta.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vannak titkos szolgálatok, van tektök, nosza fogják meg a csempészeket, ne csak a Q7 törjék össze))))))))))
sokanvagyunk
Mivel egészségre ártalmas, talán valami jövedéki- és chipsadóval megfogható lenne... :))
Csizmás Kond
...egy véleménykutató valakicsoda honnan tudhat a csempészútvonalakról ?
eugen4402
"Magyarországon van az egyik legszigorúbb fegyvertörvény."
Ami azt illeti, az embercsempészetet is törvény tiltja, ezzel szemben aki "kiváltotta az iparengedélyt", az nyugodtan szállította Ahmedéket egyik határtól a másikig. Valakik valahogy másfelé néztek közben...
papa.49
@eugen4402: Az egyenlők között az ,,egyenlőbbek,,)))))))))))))
eugen4402
@papa.49: Bizony, a Máté Péter - nóta örökre beleégett a magyar mentalitásba, "azért vannak a jóbarátok"... Persze mondhattam volna a záhonyi határrendészek példáját is, mert a cigicsempészést is törvény tiltja.
- NA UGYE - ...Mióta elhangzott a varázsszó, (az ügyvédek majd elintézik), azóta intézményesen köpnek a törvényekre. Majd pont stukit nem hoznak be!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.