Három képviselő mandátumát megszüntette az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése hétfői zárt ülésén.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom (RPM) vezetője az MTI-nek elmondta: az ORÖ elnöke által összehívott közgyűlés Orbán Gyula (RPM), valamint Balogh Pál és Tóth Pál (Lungo Drom) képviselőt fosztotta meg mandátumától méltatlanság miatt, az elhangzottak szerint azért, mert köztartozásaik vannak.

Dancs Mihály törvénytelennek nevezte az eljárást, szerinte az érintetteket nem kérdezték meg, és nem folytatták le törvényesen a méltatlansági eljárásokat. Az ügyben először a kormányhivatalhoz fordulnak, majd lehetséges, hogy később bírósághoz is – közölte. Dancs Mihály szólt arról is, hogy öt percre neki sem volt mandátuma, de miután igazolta, hogy nincs köztartozása, az erről szóló határozatot a testület visszavonta.

Közölte, felkérik az ORÖ elnökét, hogy rendkívüli közgyűlés keretében mondjon le vagy oszlassák fel az önkormányzatot, és a magyarországi cigányság újra válassza meg képviselőit, mert az ORÖ jelenleg nem tölti be szerepét. Az MTI az ügyben megkereste az ORÖ-t is, de kora délutánig nem kapott választ kérdéseire.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
csak rágják a gittet, de semmi érdemleges nem történik...érinthetetlenek(kasztja)
Freewolf
Az IQ-juk megegyezik a cipő méretükkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.