Két év alatt hatszázezren zárkóztak fel a középosztályba és a mélyszegénységben élők száma is 168 ezerrel csökkent – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy keddi budapesti konferencián, amelyen ismertette a KSH november végén a témában közzétett adatait.

Rétvári Bence arra hívta fel a figyelmet, hogy a szegénység és társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek száma óriási mértékben csökkent. Úgy fogalmazott: hatszázezerrel több ember van biztonságban, a biztos középosztályban, ők már nincsenek kitéve a lecsúszás veszélyének.

Az államtitkár szerint az adatok azt jelzik, hogy a munkahelyteremtésre, a munkavállalás ösztönzésére épülő kormányzati politika eredményei a szociális területen, a szegénység elleni küzdelemben is látható. Azt hangoztatta, hogy ha a magyar emberek elől elbontják az akadályokat, akkor a növekedés, a versenyképesség sikerének zálogai lesznek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Azt is ő mondta, hogy 46 %-kal emelték a minimálbért, pedig csak 14 %-kal. Ugyanakkor az államnak fizetett járulékait pont a duplájára emelték. Na így jön ki a 46 %! Ez a fidesz matekja.
Toby
Marhára érekes, hogy mindig azok élnek jobba, "zárkóznak fel " takarítanak meg több százezret, akikből sem szűkebb, sem tágabb környezetemben egy darab sincs, akit meg tudnék kérdezni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.