Ha nem tudja, mennyi pontosan a havi bevétele és kiadása, használja az MNB oldalát, amely a háziasszonyok régi kockás füzetének helyét kívánja átvenni. Át kell gondolnia, mennyi pénze jön havonta – még pontosabb lehet a számolás, ha azt is tudja, honnét jönnek a bevételei. Utána gondolja át, mennyi kiadása szokott lenni, esetleg azt is, hogy mire megy el a pénze. Ha egészen pontosan akar számolni, vegye elő a sárga csekkjeit, a bankszámlakivonatát, vagy lépjen be a netbankjába.

Forrás: zsebremegy.hu
Feltöltő: zsebremegy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@justhpeter: - éppen mert tolvaj, jobban kell tudnia gazdálkodni az átlagembernél.
Tolvajtól érdemes tanulni védelmet. Persze igaz, jobb ha nem azt tanuljuk, amit tanít, hanem ellessük amit tesz.
zöldszem
Egy szerény számítást. Nem tartalmaz semmi luxust, semmi extrát, csak egy normális havi szükségletet.

Lakhatás,(albérlet/lakástörlesztés) 30 000
Fűtés: 20 000
Villany: 10 000
Víz: 6 000
Étkezés( napi:1000) 30 000
Ruházat( mosás, vasalás) 4 000
Kommunikáció(TV? telefon, internet) 6 000
1 tank benzin: 20 000
Egészség: 2 000
Összesen: 127 000
Minimálbér(nettó) 74 670
Különbség: 52 330...
verum
@zöldszem: - mondjuk a nettóhoz viszonyítva kocsit nem kellene fenntartani, mert annak nem csak benzin költsége van. A bérlet ennél azért olcsóbb. Akármennyire nem népszerű és sokan tiltakoznak, kis hazánkban az autó bizony luxus. Aztán a vízdíj általában kéthavi költség, az a havi számításkor rögtön felezhető. Albérletet kell fizetni, de szerény jövedelem mellett a hitel elfelejtős lenne. Bizony aki gazdálkodik, az megnézi, hogy mennyi villanyt fogyaszthat és mikor, hogyan fűt.
Nem azt mondom, hogy meg lehet élni a minimálbérből, de akinek nem jut több, az bizony ebből él meg, ahogy tud. És az ilyen embereknek nincs ám cifra nyomorúság, nincs ám a látszat fenntartása!
zöldszem
@verum: Persze lehet ezt ragozni. Elvenni hozzáadni. Mondjuk betegség miatt gyógyszer 10 000Ft vagy van 1-2 gyerek, hitel vehet fel ha egy olyan helyen dolgozott ahol magasabb volt a fizetés, de közben megszűnt elhelyezkedett de csak minimálbért kap... mondom lehet 100 változat.
...nem igaz, hogy nem lehet megélni a fizetésből, csak az utolsó 29 napot kell túlélni.
verum
@zöldszem: - bezony. És ezen nem segít semmiféle kalkuláció.
Persze, nem mindegy, hogy hova pakol az ember. Tízegynéhány évvel ezelőtt egyik volt főnököm örömködve mesélte, hogy képzeljük, az egyik fiókjában véletlenül talált nyolcvanezer forintot, amiről el is felejtkezett.
Hát igen, feledékeny sem lehet az ember. Mikor mondta, néhány hónapig minden nap átnéztem otthon minden fiókot, de eredménytelenül. :-)))
zöldszem
@verum: Miért nem hívod meg a tízegynéhány évvel ezelőtt egyik volt főnöködet? Ő hátha találna pár ezer forintot. Vagy Mészárost, ő tud pár millát is találni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.