Nem a bölcsődei csoportból és nem is az intézmény területéről vitte el francia édesapja a rendőrség által is keresett kétéves magyar kisfiút – mondta Pósfainé Sebestyén Bianka, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője szerdán az MTI-nek.

Az intézményvezető hangsúlyozta: ennek tisztázása a szülők megnyugtatása miatt fontos, mert sokan megijedtek a hír hallatán és aggódnak a gyermekek biztonságáért.

Hozzáfűzte: a kisfiú valóban az egyik szombathelyi tagintézményükben bölcsődés. Kedd délután szokás szerint az édesanya jött a gyermekért, aki általában autóval vitte haza őt.

Mivel aznap az utolsó távozók között voltak, a bölcsődei gondozó kikísérte az anyát és a gyereket, de nem tapasztalt semmi rendelleneset, tehát a híradásokban szereplő támadás távolabb történhetett.

A 46 éves Patrick Royer kedden 17 óra körül ismeretlen helyre távozott kisfiával, a kétéves Varró Leon Bálinttal, megtalálásukhoz a lakosság segítségét kéri a rendőrség. Az apa 185 centiméter magas, vörös hajú, vörös szakállú.

Az MTI úgy értesült, hogy az apa szóváltás után bántalmazta az édesanyját, ezután vitte magával a gyermeket.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@Aki Én: Miután megverte az anyát, a gyermeket elvitte, mi ez ha nem gyermekrablás ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Fradigege: - hogy mi visz rá egy ilyen re egy nőt, abba itt és most én nem megyek bele.
Talán csak annyit, akit gyerekkorában is vert az apja. aki gyerekkorában is azt látja, hogy az apja veri az anyját, azt hiszi, az élet ilyen.
És nem a nő tehet róla. Egy agresszív férfitól igencsak nincs szabadulás. Számtalan konkrét eset bizonyítja, hogyha a nő valahogy mégis elhagyja, a férfi akkor is utána megy, megveri, sőt meg is öli. És akik megítélik az ilyen nőket, rendszerint soha nem adnak nekik védelmet, még ha a környezetükben él is. Sőt, a rendőrség és az erre hivatottak sem. Mert valami olyasmit vallanak, mint te, hogy megérdemli. Sosem voltál még ilyen helyzetben, nem tudhatod.
Fradigege
@verum: Nem tudhatom. Tehetetlen vagyok, így a saját házam táján söprögetek. Én biztos felvenném a harcot. Nem vagyunk egyformák. Ha a lányomhoz egy ujjal is valaki hozzáérne, azzal elsétálnék egy erdőbe ásóval és csak én jönnék vissza. Mondjuk még nincs lányom. De a haverjaim, akiknek lányaik vannak, ők ezt így hírdetik.
karma1
@Aki Én: Igen, bizony beszelhetunk. Emlekezz arra az esetre, ami nemregen tortent, az anyuka rettegett odaadni a KOTELEZO lathatasra a "szereto" edesapanak a kisfiukat, aki aztan sajnos be is valtotta az edesanya legmelyebb felelmeit: a kisfiut elvitte a lathataskor, megolte, es a kisfiu meggyilkolasa utan o maga is leugrott az emeletrol. Az anyuka zokogva mondta kesobb a rendorsegen, hogy az elozo lathatas alkalmaval o a kozelben volt, es ki tudta menteni a gyermeket az apja kezebol. A gyilkossag alkalmaval nem volt ott. A gyamugynek oriasi felelossege van a nagyon kiskoruak kotelezo lathatasanak megitelesekor, mert sok ferfi - de nok is,- a gyermeket eszkoznek, fegyvernek hasznaljak arra, hogy a valaskor nagyobb anyagi elonyt szerezzenek, vagy ha mar nem tudnak szerezni, akkor a masik felet akarjak teljesen tonkretenni, sokszor az artatlan gyermeken keresztul.
karma1
@verum: Keves ilyen jo megfogalmazast olvastam ilyen helyzetekrol... Rendkivul jo hsz, koszi...:o)))
verum
@Fradigege: - könnyű ezt mondanod, de a valóságban azért eléggé más...
Fradigege
@verum: Biztos más a valóságban. Ezt a problémát jobb megelőzni vagy egyből csírájában elfojtani. Más megoldás csak maszatolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.