Egy vádlottra a két év kiutasítás mellett hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést is kiszabott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntette miatt – tájékoztatott a Szegedi Törvényszék szóvivője.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság azért látta indokoltnak a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, mert a vádlottat korábban – szintén határzár tiltott átlépése miatt – már jogerősen kiutasították Magyarország területéről.

Az előző ugyanezen bűntett miatt a Szegedi Járásbíróság huszonkét másik ítéletet is hozott gyorsított eljárásban: tizenhét vádlottat egy, ötöt két évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak – akik többségében koszovói és Srí Lanka-i állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt átbújva léptek illegálisan magyar területre.

Az ítéletek jogerősek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által anyanyelvükre lefordított ítélet írásbeli kézbesítését.

A szóvivő kitért arra is, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra tizenhét menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett, közülük egyet elutasított a bíróság, öt hatályon kívül helyezéssel, egy megszüntetéssel fejeződött be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.