Az európai menekültválság kezelésében az uniós külső határok védelme a legfontosabb, a menekültek tagállamok közötti elosztása pedig egy "másik fejezet" – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.

A kancellár az ARD országos közszolgálati televíziónak nyilatkozva kiemelte, hogy Németországnak humanitárius kötelezettségei mellett "Európának is" meg kell felelnie.

Németországnak "kötelessége" fellépni Európa "egységességének" megőrzéséért, "ezért örülök, hogy a külső határok védelme egyre inkább elfogadásra és támogatásra talál" – mondta a kancellár.

Meg kell őrizni a belső határőrizet nélküli schengeni övezet egységét, hiszen a szabad mozgás lehetősége "gazdasági sikereket" eredményezett Németországnak – mondta Angela Merkel. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság a napokban előterjeszti javaslatát egy "európai határvédelmi misszióról", és ezt a javaslatot "gyorsan" meg kell valósítani.

A kancellár a pártja, a kormányzó jobboldali CDU hétfőn kezdődő kongresszusa alkalmából a másik országos közszolgálati televíziónak, a ZDF-nek is nyilatkozott. Kiemelte a külső határok védelmének fontosságát, a menekültek tagállamok közti elosztásáról nem beszélt.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
ENDZSI! Wazze.
Ez nem kisregény.
Az első fejezetben háborúztok.
A másodikban behívod őket.
A harmadikban meg ráerőltetitek mindenkire.
A negyedik meg ahogy esik úgy puffan.
Peller Anikó
"Az európai menekültválság kezelésében az uniós külső határok védelme a legfontosabb"

Akkor miért nem véded, hazug banya? Ha az lenne a legfontosabb neked akkor nem hívtad volna ránk a zombi hordát. A menekültválságot te okoztad, egyedül te és most a saját hülyeségedet akarod ránk "kezelni".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.