A miniszterelnök kabinetfőnökének közlése szerint az új építésű lakások forgalmi adójának csökkentésével a kormánynak az a célja, hogy minden magyar család minél olcsóbban saját lakáshoz jusson.

Rogán Antal kedden az Országgyűlésben – az egyes törvényeknek a gazdasági növekedéssel összefüggésben történő módosításáról szóló javaslat vitájában – elmondta: ha valaki mások által épített ingatlant vásárol, akkor a végszámla áfatartalma az eddigi 27-ről 5 százalékra csökken jövőre.

Ha valaki saját maga építkezik, akkor a kormány külön intézkedéssel biztosítja – az építkezés során keletkezett számlák esetében – az áfa visszaigényelhetőségét házanként maximum 5 millió forintig – tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter elmondta azt is, hogy a 300 négyzetméter alatti ingatlanoknál nem kell építési engedélyt kérni a jövőben, mindössze bejelentési kötelezettség lesz.

A fővárosi forrásmegosztásról Rogán Antal azt mondta, a kormány teljesíti Tarlós István kérését, a főpolgármester elérte a célját: ha a javaslatot a parlament elfogadja, akkor a fővárosi kerületek nagyobb mértékben fognak hozzájárulni a tömegközlekedés finanszírozásához, mint eddig.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Arrogáns Göbbels tonyó!!!Olyat mint a tied a Pasa parkban???Amelyik minden nap tágul???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Aztán ki a fasznak van pénze építkezni...ja tudom már...nektek meg a haveroknak.
Butautáló
Merjünk nagyot álmodni Elvtársak! Vagy nagy baromságot mondani!
Toby
Ennek a gagyi szaházinak, talán nem kellett volna felhívni magára a figyelmet !
Ez a bűnhalmaz miért nincs még sitten ?
papa.49
@dr. prédikátor: Megelőztél én is ezt akartam írni, no mindegy a lényeg az hogy igaz, mindegy ki írja...
nusika
...ez ugyan olyan kijelentés, mint, hogy 47 ezerből meg lehet élni. Szemberöhögnek, a szegényeket megalázzák!
eszegfu
Én igazán őszintén örülök ennek a nagy ÁFA csökkentésnek az uj lakásoknál! A legtöbben azért nem uj épitésü lakást vásárolnak, hanem épitkeznek, mert igy a saját erejüket nem számolva olcsóbban jutnak lakáshoz...vagyis az épitőanyag árát kellett volna csökkenteni. A másik szomorúságom: mint ahogyan mosógépet, egyéb háztartási tartós fogyasztási cikket sem veszünk minden évben, igy uj lakást is az átlagember életében csak 1x vesz, igy a "szürke" hétköznapjainkat nem befolyásolja. Tulajdonképpen ennek nagyobb a füstje, mint a lángja... gondolom én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.