Rendszeresen lopott valaki a menzapénzből a ferencvárosi Csicsergő Óvodában. Körülbelül tízmillió forint hiányzik a kasszából.

2014 augusztusában az intézmény akkori vezetője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az óvodának azóta új vezetője lett, de ő nem akar nyilatkozni az ügyben – írja a 444.

A szülők által befizetett menzapénzből 2013 februárja óta lophattak. Zsoldos Andrásné volt igazgató 2014 augusztusában tett feljelentést az ügyben.

Az üggyel kapcsolatban Bácskai János teljes hírzárlatot rendelt el. A szülők, a sajtó és a fenntartó önkormányzat testületét sem tájékoztatták a bűncselekményről. Úgy pattant ki az ügy, hogy Baranyi Krisztina (Együtt) képviselő a Rádió Q egyik élő műsorában rákérdezett Bácskai Jánosnál a lopásra, aki megerősítette, hogy a pénz eltűnt, de többet nem volt hajlandó mondani az esetről.

A volt vezető, Zsoldos Andrásné mandátuma lejárt, és 2014-nem indult újra a posztért, de a Csicsergőben dolgozik most is óvónőként. Vajasné Kabarecz Ágnes, az óvoda mostani vezetője azt mondta, hogy neki állítólag nincsenek megbízható információi az ügyben, ezért nem nyilatkozik. Zombory Miklós, az óvodákért felelős alpolgármester is csak annyit mondott a hírzárlatra hivatkozva, hogy rendőrségi vizsgálat folyik a lopás miatt.

Baranyi Krisztina képviselő úgy tudja, hogy a belső vizsgálat viszont már véget ért, és azt állapította meg: szinte mindenki hibázott, akinek köze van az étkezési díjakhoz és a gyermekétkeztetési támogatáshoz.

A lap sejtése szerint az történhetett, hogy a tolvaj minden hónapban lophatott a szülők által befizetett pénzből, meghamisította az elszámolást, a hiányzó összeget pedig az önkormányzat kérdés nélkül kipótolta. Tehát elméletileg nem közvetlenül a szülők pénze, hanem közpénz tűnhetett el, és elvileg a gyerekek sem maradtak éhesek.

Az önkormányzatnál kiosztottak két fegyelmit, az óvodai irodavezető betegszabadságra ment, majd felszívódott.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Ez egy egyértelmű bűnügy. A felelős nem lehet más mint Gyurcsány Ferenc.
Mi van fityeszesek, elaludtatok?? Mért nekem kell a szátokba adni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
@vonotok: ilyen bagatell ügyekkel nem érnek rá foglalkozni, mert éppen mást lopnak.
eszegfu
@Horizont: Nálunk az étkezés befizetése csekken történik, de előtte is nyugtát kaptunk.
Gondolom összeadták a bizonylatokon szereplő összeget, de a meglévő pénz kevesebb volt... a szülők pedig befizették, igy nem volt más megoldás: "pótolniuk" kellett. Na de ez az első feljelentésig 1 évig ment, majd az uj vezetővel mintha megint igy müködött volna.:( Gondolom az irodavezető eltünése sem véletlen...
csigabiguli
@eszegfu: Már alulról szagolgat ibolyát, ha bűnszervezethez tartozott.. Hehe..
Bár ezt kétlem, jobbnak látta lelépni.
eszegfu
@csigabiguli: Szerintem sem lehetett "bünszövetkezet"... Mondjuk a havi átlagban "elcsent" pénz nem volt olyan sok, hogy több ember osztozzon rajta... inkább csak 1-2 ember lehetett benne. De látod: egy irodavezető is csak ugy eltünhet (mert ugye állati nagy az ország!), akár a Kunmediátor "üdvöskéje", akiről már egyáltalán nem lehet hallani, olvasni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.